Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Olut, Oluttrendit, Sesonki:

Paras juhannusbooli: raikas olutpohjainen saunabooli sopii moneen makuun

Rento ja raikas juhannusbooli syntyy oluesta, ginger alesta ja limetistä. Juoma tarjotaan teemaan sopivasti saunakiulusta ja höystetään koivunlehtijäillä. Mikä voisikaan sopia paremmin Suomen suveen ja juhannukseen!

Tämä juhannusbooli kirvoittaa seurueesta taatusti muutaman riemunkiljahduksen ja nauruntyrskähdyksen – se nimittäin kannetaan pöytään saunakiulussa, ja olutpohjaisen juoman joukosta löytyy koivunlehdillä maustettuja jäitä.

Tarjoa helppo juhannusbooli vaikka saunan terassilla, hyvien löylyjen jälkeen. Juoma tehdään puhtaaseen kulhoon, joka sujautetaan saunakiulun sisään.

Matala-alkoholiset juomasekoitukset ovat olleet viime vuosina suosittuja, ja samaan trendiin iskee myös raikas juhannusbooli. Juoma sekoitetaan oluesta, ginger alesta ja limetistä. Siirappi tai hunaja tuo ripauksen makeutta joukkoon.

Koivunlehtijääpalat voit valmistaa jo ennakkoon muffinipellin koloissa. Isot jääpalat pitävät juoman viileänä pitkään eivätkä sula hetkessä boolikulhoon.

 

Helpon juhannusboolin ainekset:

12 lasillista
tekoaika 5 minuuttia + jäiden jäädyttäminen 1 vrk

3 tlk (á 0,5 l) Lahden Erikois Summer 2020 -olutta
3 plo (á 0,3 l) Hartwall Ginger Ale -mikseriä
1 ¼ dl limetin mehua
¾ dl vaaleaa siirappia tai juoksevaa hunajaa

Jääpalat:
2 limettiä
koivunlehtiä
vettä

Ohje: Näin teet juhannusboolin eli raikkaan olutboolin

1. Valmista jääpalat etukäteen. Laita muffinipellin koloihin limettilohkoja ja koivun lehtiä. Kaada päälle vettä ja jäädytä pakastimessa seuraavaan päivään.
2. Varaa boolille kulho, joka sopii saunakiulun sisään. Asettele kulho kiuluun.
3. Sekoita limetin mehu ja siirappi kulhon pohjalla.
4. Kaada viilennetyt juomat kulhoon. Lisää jääpalat. Tarjoa matala-alkoholisena saunajuomana tai seurustelujuomana. Voit koristella boolikulhon ja juomalasit koivun oksilla.

Vinkki!

Pienelle porukalle (4 lasillista) saunabooli syntyy näistä aineksista: yksi tölkki Lahden Erikois Summer 2020 -olutta, yksi pullo Hartwall Ginger Alea, 2 rkl limetin mehua ja 1 rkl siirappia.

Lisää ideoita booleihin:
Alkoholiton kesäjuoma: monen maun ananas-limebooli
Lasten booli: hauska hedelmätornado on hitti
Raikas kesädrinkki: Kupliva siiderisangria