Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Parhaat drinkit kotona: Tee itse hauskat tiki-mocktailit!

Näyttävät ja herkulliset tiki-mocktailit tarjotaan koverretun hedelmän sisältä. Hittijuomat tuovat häivähdyksen tropiikin eksotiikkaa kotimaan kesään. Katso helppo opastusvideo ja opi tekemään parhaat drinkit kotona.

Hedelmäisen raikkaat tiki-drinkit toimivat mainiosti alkoholittomina mocktaileina. Niihin yhdistetään soseutettua hedelmää ja raikkaita virvoitusjuomia, ja ne tarjoillaan koverretun ananaksen, melonin tai kurkun sisältä. Tiki-juomat ovat hauska ohjelmanumero vaikka illanviettoon, jossa jokainen perheenjäsen saa näpertää ja koristella oman juomansa.

Perinteisissä tiki-drinkeissä käytetään trooppisia, hedelmäisiä ainesosia ja usein alkoholina rommia. Ne koristellaan värikkäästi ja runsaasti. Näyttävät juomat ovat varsin kuvauksellisia, ja sopivat mainiosti esiteltäviksi vaikka Instagramissa!

Nämä tiki-mocktailit ovat tavallista terveellisempiä, sillä niissä käytetään reilusti hedelmää ja muita luonnon makuja, kuten minttua ja lakritsinjuurijauhetta. Juomissa on siis vähemmän lisättyä sokeria, ja osa niissä käytetyistä Jaffa-virvoitusjuomista on sokerittomia.

Halutessasi voit tuunata mocktaileista myös cocktaileja ja tehdä aikuisille omat versionsa.

Näillä ohjeilla syntyvät parhaat drinkit kotona!

 

Hedelmäiset tiki-mocktailit – tee trendikkäät drinkit kotona!

Ananasjuoman ainekset:

1 annos
tekoaika 5 minuuttia

1 pieni ananas
n. 1 dl kookosmaitoa
1–2 dl Hartwall Jaffa Ananas Sokeriton -virvoitusjuomaa

Koristeluun
sateenvarjo- ja kartonkikoristetikkuja
orkidean kukkia
ananaskirsikoita
kartonkipilli

Ohje: Näin teet ihanan ananasjuoman

1. Viilennä kaikki aineet jääkaappikylmiksi.
2. Leikkaa ananaksen päällisosa (lehdet ja pala kuorta) pois. Kaiverra ananas murskaamalla sisustaa pienellä veitsellä ja kaapimalla lusikalla. Ota hedelmäliha talteen.
3. Surauta hedelmäliha ja kookosmaito sileäksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Kaada joukkoon Hartwall Jaffa Ananasta.
4. Kaada juoma kaiverrettuun ananakseen, asettele pilli paikoilleen ja ananaksen päällisosa juoma-astian kanneksi. Koristele sateenvarjo- ja kartonkikoristeilla, muutamalla orkidean kukalla ja ananaskirsikoilla. Kukat ja ananaskirsikat voi kiinnittää cocktailtikkujen avulla kuoreen. Huom! Orkidean kukat ovat myrkyttömiä, ja niitä voi käyttää huoletta juomien koristeluun.

Vinkki!

Tee juomasta cocktail lorauttamalla joukkoon tilkka rommia.

Vesimelonijuoman ainekset:

2–3 annosta
tekoaika 5 minuuttia

1 pieni vesimeloni
2–3 dl Hartwall Jaffa Vesimeloni-vadelma Sokeriton -virvoitusjuomaa
n. ½ tl lakritsinjuurijauhetta

Koristeluun
kartonkipillejä
vesimelonia
1 karambola
kartonkikoristeita

Ohje: Näin teet upean vesimelonijuoman

1. Viilennä vesimeloni ja virvoitusjuoma jääkaappikylmiksi.
2. Leikkaa vesimelonin päältä pala kuorta. Kaiverra lusikalla reilu pala hedelmälihaa pois, jotta mahdut soseuttamaan hedelmän kuoren sisällä.
3. Paina sauvasekoittimen pää vesimelonin hedelmälihaan. Aloita soseutus vähitellen hedelmän sisällä. Kun sisus on soseutettu, lisää lakritsinjuurijauhe ja sekoita se juomaan sauvasekoittimella.
4. Lorauta vesimelonin sisään Hartwall Jaffa Vesimeloni-vadelma -virvoitusjuomaa.
5. Asettele juomaan pillit ja koristele se cocktailtikuilla kiinnitetyillä vesimeloni- ja karambolapaloilla sekä kartonkikoristeilla.

Kurkkujuoman ainekset:

4 annosta
tekoaika 10 minuuttia

2 isoa kurkkua
n. 2 dl Hartwall Jaffa Palma -virvoitusjuomaa
n. ½ dl mintunlehtiä

Koristeluun
1—2 sitruunaa
1 kurkku
mintunoksia
kartonkipillejä

Ohje: Näin teet raikkaan kurkkujuoman

1. Valitse mahdollisimman isoja kurkkuja kaiverrettavaksi. Viilennä kurkut ja virvoitusjuoma jääkaappikylmiksi.
2. Leikkaa kurkuista kannat pois ja puolita kumpikin kurkku kahdeksi palaksi. Kaiverra pikkulusikalla kupeiksi. Jätä pohjaan paksuutta noin 1 cm. Reunat voit kaivertaa ohuemmiksi, lähes kaiken vaalean vihreän osan voi kaivertaa pois. Ota hedelmäliha talteen.
3. Surauta hedelmäliha ja kourallinen minttua soseeksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Kaada joukkoon Hartwall Jaffa Palma -virvoitusjuomaa.
4. Kaada juoma kurkkukuppeihin. Laita kunkin juoman kanneksi sitruunaviipale ja asettele pilli paikoilleen sitruunan läpi. Koristele mintunoksilla ja varrastikulla, johon on pujoteltu kurkkusuikaleita.

Vinkki!

Tee juomasta cocktail lorauttamalla joukkoon tilkka giniä.

Lisää ideoita koristeellisiin kesäjuomiin:
Ideoita kesäjuhliin – nämä yllätykset viimeistelevät juhlajuomat
Lasten booli: Hauska hedelmätornado on hitti!
Raikas kesädrinkki: Kupliva siiderisangria