Moi, mitä etsit?

search

Raikas sellerilimonadi – rapujuhlajuomien super yllättäjä!

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma

Tillillä maustettu sellerilimonadi kuulostaa niin kummalliselta, että pakkohan sitä on kokeilla! Raikas, makea ja mausteinen limu on täydellinen rapujuhlien juoma.

No nyt kuulostaa erikoiselta: sellerin ja tillin makuinen limu! Mutta usko pois, tämä juoma on todella hyvää! Samaan aikaan raikasta, makeaa ja mausteista.

Sellerilimonadi on täydellinen rapujuhlien juoma: se sopii niin alkumaljaksi kuin ruokajuomaksi, varsinkin makeiden ruokajuomien ystäville.

Niin jännältä kuin sellerilimonadi kuulostaakin, se ei ole mikään uusi villitys. Siitä on nautiskeltu Amerikan juutalaispiireissä jo 1800-luvun lopulta lähtien. Edelleen Cel-Ray-sellerilimonadia myydään Yhdysvalloissa muutamissa isoissa kaupungeissa, mutta mikään suurta suosiota nauttiva tuote ei ole kyseessä. Onneksi koukuttavan makuinen juoma on helppo valmistaa myös itse.

Limua varten keitetään ensin liemi varsiselleristä, tillistä ja sokerista. Liemi kannattaa tehdä jo juhlia edeltävänä päivänä, jotta se ehtii kunnolla jäähtyä ja sellerin haju haihtua keittiöstä. Varsinainen sellerilimu syntyykin sitten helposti vain kaatamalla juuri ennen tarjoilua selleriliemen päälle Hartwall Vichy Originalia.

Resepti

Rapujuhlajuoma: sellerilimonadi

6 annosta

Sellerisiirappi:

200 g lehtiselleriä 1/3 ruukku tilliä tai pari kruunutillin vartta 5 dl vettä n. 2 ½ dl sokeria

Sellerilimonadi:

1 osa tillillä maustettua sellerisiirappia 4 osaa Hartwall Vichy Originalia sitruunasiivuja
Kokonaisaika 1 t 30 min
Valmistus 10 min
150 kcal
  • Valmista ensin sellerisiirappi. Leikkaa selleri pieniksi paloiksi ja hienonna tilli. Laita ne kattilaan veden kanssa ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä, peitä kannella ja anna hautua kevyesti poreillen tunnin verran.

  • Siivilöi sellerivesi mittakuppiin. Kun selleripalat ja tilli on poistettu, kaada sellerivesi takaisin kattilaa. Mittaa joukkoon sokeria tilavuudeltaan saman verran kuin sellerivettä on. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Anna selleri-sokeriliemen jäähtyä.

  • Sellerilimonadia varten mittaa lasiin tai kannuun yksi osa sellerilientä ja neljä osaa Hartwall Vichy Originalia. Tarjoile sitruunasiivujen ja jäiden kanssa. Halutessasi voit viimeistellä rapujuhlajuomat pätkällä sellerinvartta.

Saatat pitää myös näistä