Moi, mitä etsit?

search

Pirteä vappuspritz

Täydellisin vappudrinkki näyttää ja maistuu juhlalta

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma, Vappu, Mionetto

Pinkkejä jääpalloja, poksukarkkirouhetta, pitaijaa ja kuohuvia kuplia. Vappuspritzissä on kaikki, mitä hilpeän juhlan juomalta voi vaatia!

Vappuna enemmän on enemmän, ja sama pätee myös vappudrinkkiin. Jos juomaan voi yhdistää villit värit, poksuvan karkkireunuksen ja hauskat pallot, se tietenkin tehdään!

Vappuspritzin raikas maku on yhdistelmä raparperia, limeä ja Mionetto Prosecco Brut Organic -kuohuviiniä. Vappuisa ulkonäkö syntyy palloista: pinkiksi värjättyä jäätä ja eksoottista lohikäärmehedelmää eli pitaijaa pyöreinä paloina.

Juoman voi tehdä myös mocktailiksi alkoholittomalla Mionetto 0,0 % Alcohol Free -kuohuviinillä.

Resepti

Kuohuva drinkki vappuun: vappuspritz

5 annosta

1 ½ dl vahvaa raparperimehutiivistettä (esim. Brunneby) ½ dl limen mehua 1 pullo Mionetto Prosecco Brut Organic -kuohuviiniä (0,75 l) tai Mionetto 0,0 % Alcohol Free -kuohuviiniä (0,75 l) koristeluun poksukarkkia jääpaloja varten pinkkiä elintarvikeväriä sekä 1 pitaija eli lohikäärmehedelmä
Valmistus 5 min
120 kcal
  • Valmista ensin vappudrinkin jääpalat. Pyöreiden jääpalojen teko onnistuu siihen tarkoitetulla erikoismuotilla. Jos tällaista ei ole, myös tavalliset jääpalat sopivat drinkkiin hyvin. Mittaa kannuun vettä sen verran, kun jääpalamuottiin menee ja värjää vesi elintarvikevärillä pinkiksi. Kaada värjätty vesi muottiin ja jäädytä.

  • Halkaise pitaija ja koverra siitä palloraudalla tai pyöreäpohjaisella teelusikkamitalla palloja. Voit toki myös vain paloitella hedelmän veitsellä kuutioiksi. Pakasta pitaijapaloja vähintään neljän tunnin ajan.

  • Kaada poksukarkkirakeet matalalle lautaselle. Sivele lasien reunaa limen puolikkaalla ja kääntele lasia karkkirouheessa niin, että rouhetta tarttuu reunaan kiinni.

  • Jaa raparperimehutiiviste ja limen mehu laseihin. Täytä lasit jääpaloilla ja jäädytetyillä pitaija-palloilla. Kaada päälle kuohuviini, sekoita varovasti ja tarjoile vappudrinkit heti.

VINKKI! Jos käyttämäsi raparperimehu ei ole kovin makeaa, voit lisätä vappudrinkkiin makeutukseksi hieman siirappia, hunajaa tai sokerilientä.

VINKKI! Värjätyt jääpalat alkavat helposti värjätä juomaa, mikä ei toki haittaa mitään. Halutessasi voit tehdä jääpalat myös laimennetusta raparperimehusta. Silloin ne eivät ole yhtä voimakkaan värisiä, mutta eivät myöskään värjää vappujuomaa.

Testaa vapun maistuvin drinkki! 

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!