Moi, mitä etsit?

search

Baileysiä, jäätelöä, marjoja ja kermavaahtoa

Baileys-pirtelödrinkki – vapun hurmaavin jälkiruoka

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma, Vappu, Baileys

Tämä vapun jälkiruoka on luvattoman hyvää! Mansikkaista Baileysiä, jäätelöä, marjoja ja kermavaahtoa. Saako ottaa heti kaksi annosta?

Kun munkkien ja tippaleipien kiintiö on täynnä, vapun jälkiruoaksi haluaa jotain muuta. Silloin täydellinen ratkaisu on pirtelödrinkki, boozy milkshake.

Baileysiin sekoitettu aikuisten pirtelö on ihanan marjainen, makea ja samettinen herkku, joka syntyy todella helposti: tarvitset vain blenderin (eikä senkään tarvitse olla järin hyvä, riittää kun saat marjat murskaksi).

Pirtelödrinkin voi tehdä mistä vaan Baileysin monista mauista, mutta tähän keväiseen vapun jälkiruokaan valittiin mansikan ja vaniljajäätelön makuinen Baileys Strawberries & Cream. Kermalikööri antaa pirtelölle sopivan pikku tujauksen, mutta ei tee drinkistä liian vahvaa. Drinkin koristeluun sopivat erilaiset nonparellit ja marjat.

Resepti

Vapun jälkiruoka: Baileys-pirtelödrinkki

2 annosta

1 dl Baileys Strawberries & Cream -likööriä 1 dl maitoa 200 g mansikoita ja vadelmia ½ l vaniljajäätelöä kermavaahtoa pakastekuivattua vadelmarouhetta
Kokonaisaika 15 min
490 kcal
  • Mittaa tehosekoittimeen likööri, maito, marjat ja jäätelö. Aja pirtelöksi.

  • Leikkaa mansikasta pituussuunnassa siivuja ja tee kannan kohdalle pieni viilto, jolloin mansikkasiivu näyttää hieman sydämeltä. Paina siivut lasien sisäreunaa vasten.

  • Jaa pirtelö laseihin. Pursota reilusti kermavaahtoa pirtelödrinkkien päälle. Koristele pakastekuivatulla vadelmarouheella ja strösselillä.

VINKKI! Pirtelödrinkkiin sopivat myös muut Baileysin maut. Testaa esimerkiksi kahvijäätelöä ja Baileys Chocolat Luxea tai Baileys Originalia ja toffeejäätelöä.