Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Olut, Olut ja ruoka:

IPA tasapainottaa mausteisia ruokia: aasialaiset kanaburgerit IPA-majoneesilla

Sitruksinen IPA on loistava pari aasialaisille mauille ja street foodille, joiden tuhtia mausteisuutta raikas olut tasapainottaa. Näissä aasialaisissa kanaburgereissa majoneesikin saa kivan lisätwistin IPA:sta.

Koska IPA-oluet ovat vahvasti humaloituja ja hedelmäisen katkeria, ne kaipaavat rinnalleen tuhtia ruokaa, jonka makuja ja rasvaisuutta pääsevät tasapainottamaan. Esimerkiksi aasialaiset ruoat ja grilliherkut ovat parhaita pareja IPAlle. Tässä aasialaisten kanaburgereiden reseptissä yhdistyvät molemmat: idän makuja korianteria, hoisin-kastiketta ja tulista jalopenoa sekä superrapeita kanapihvejä ja majoneesia.

Rapeiden kanapihvien salaisuus on panerointi pankojauhoissa. Pankojauhot ovat aasialaisia korppujauhoja, joita nykyisin myydään lähes joka marketissa. Kierittele kanat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja vasta lopuksi pankojauhoissa – näin varmistat niiden rapsakkuuden.

Toinen jippo, mikä tekee reseptistä erityisen toimivan, on majoneesin maustaminen lorauksella olutta. Lagunitas IPA antaa rasvaiselle majoneesille raikkaan sitruksisen terän.

Kasaa sämpylöiden väliin vielä aasialaista, makean suolaista hoisin-kastiketta, ituja, tulista jalopenoa ja tuoretta koranteria. Tarjoile kaikkien aikojen parhaat kanaburgerit lohkoperunoiden ja raikkaan Lagunitas IPA:n kanssa.

Aasialaiset kanaburgerit IPA-majoneesilla

4:lle

4 ohutta kanafilettä
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl pankojauhoja
öljyä paistamiseen
suolaa ja valkopippuria
4 hampurilaissämpylää
hoisin-kastiketta
ituja tai silmuja
1 jalapeno ohuina siivuina
tuoretta korianteria

IPA-majoneesi

2 dl majoneesia
1,5 rkl Lagunitas IPA -olutta
ripaus suolaa

Näin valmistat aasilaiset kanaburgerit ja IPA-majoneesin

Valmista ensin IPA-majoneesi. Sekoita valmiin majoneesin joukkoon Lagunitas IPA -olutta ja mausta ripauksella suolaa. Siirrä majoneesi jääkaappiin maustumaan hampurilaisten tekemisen ajaksi.

Valmista seuraavaksi kanapihvit japanilaiseen tonkatsu-tyyliin. Ota kolme laakeaa kulhoa ja mittaa yhteen niistä vehnäjauhot, toiseen rikotut kananmunat ja kolmanteen pankojauhot. Vatkaa kananmunien rakenne rikki haarukalla. Paneroi pihvit: pyörittele kanafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi pankojauhoissa. Jos pankojauhoja ei ole saatavilla, voit käyttää myös tavallisia korppujauhoja, mutta silloin lopputulos ei ole ihan yhtä rapsakka.

Kuumenna reilu kerros öljyä paistinpannussa, paista kanafileet kullanruskeiksi molemmin puolin ja varmista, että ne ovat täysin kypsiä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Voit myös uppopaistaa pihvit.

Lämmitä hampurilaissämpylät parilapannulla, grillissä tai uunissa. Voitele sekä pohja että kansi runsaalla määrällä IPA-majoneesia. Laita kanapihvi pohjan päälle ja levitä sille hoisin-kastiketta. Lisää idut, jalapenosiivut ja tuore korianteri.

Tarjoile kanaburgerit ranskanperunoiden kanssa. Testaa myös dipata ranskalaisia IPA-majoneesiin!