Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Alkumalja juhliin – raikas kuohuviinishrub

Juhlien trendikkäin alkumalja on särmikäs raparperi-kuohuviinishrub

Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Ruoka ja juoma, Freixenet

Raparperi-kuohuviinishrubissa yhdistyvät alkukesän maut, juhlavat kuplat ja etikkasiirapin luoma trendikäs twist – siis kaikki mitä valmistujaisten alkumaljalta kaivataan!

Oletko jo maistanut trendijuomaa shrubia? Sen juju on etikkainen shrub-siirappi, joka antaa drinkille makua ja uudenlaista särmää. (Ja kyllä, hämäävästi sekä etikkasiirappia että sen jatkeeksi sekoitettua juomaa kutsutaan shrubiksi.)

Shrub-siirappi keitetään yleensä marjoista tai hedelmistä, kuten vadelmista, mansikoista, kirsikoista tai persikoista. Shrub voidaan maustaa myös inkiväärillä tai yrteillä, kuten timjamilla, laventelilla tai rosmariinilla. Tässä reseptissä shrub saa raikkaan makunsa alkukesän vihertävän punaisesta herkusta raparperista. Raparperi-shrub yhdistetään kuplivaan Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviinijuomaan, ja lopputuloksena on alkumalja valmistujaisiin, ylioppilasjuhliin ja muihin kauden kemuihin.

Raikas alkumalja on helppo valmistaa. Keitä raparperipaloja, sokeria, etikkaa ja vettä muutama minuutti, ja shrub-siirappi on valmis. Kun shrub on jäähtynyt, kaada päälle kuplat Freixenellä ja reilusti jäitä. Punainen raparperi-shrub jää kauniisti juoman pohjalle. Koristele tervetulomalja ohuilla raparperisuikaleilla. 

Ohjeesta syntyy yksi annos valmista juomaa, shrub-siirappia noin kymmenen annosta.

Resepti

Kesäinen alkumalja: raparperi-kuohuviinishrub

Shrub-siirappi

450 g raparperia 1 ½ dl sokeria 1 ½ dl omenaviinietikkaa

Raparperi-kuohuviinishrub

2 rkl raparperisiirappia 1 dl Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviinijuomaa jäämurskaa raparperisuikaleita koristeeksi
Kokonaisaika 1 t 5 min
Valmistelu 5 min
100 kcal
  • Valmista ensin shrub-siirappi. Leikkaa raparperi paloiksi. Mittaa sokeri ja omenaviinietikka kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää raparperit ja keitä noin viisi minuuttia. Jäähdytä.

  • Siivilöi shrub-siirappi jäähtyneenä. Säilytä jääkaapissa kannellisessa purkissa.

  • Valmista raparperi-kuohuviinishrub. Täytä lasi puolilleen jäämurskalla. Kaada siirappi lasiin ja kaada Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviinijuomaa päälle.

  • Koristele alkumalja raparperisuikaleilla ja tarjoile heti.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!