Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Tutustu palkittuun laatuviiniin

Cesari Jèma -punaviini ylistää Italian viinintekotaitoa

Viinit, Viinitietoa

Jèma on saanut nimensä Cesarin omistaman viinitarhan mukaan. Se on valmistettu pelkästään Corvinasta, joka tekee siitä Cesarin erikoisuuden. Huikean upea Jèma on tyylikäs yhdistelmä mausteisuutta, tummia marjoja ja paahteisuutta. Ei ihme, että sen jokainen vuosikerta on saanut mitaleja useissa eri viinialan kilpailuissa!

Gerardo Cesari perusti nimeään kantavan viinitalon vuonna 1936. Gerardon missiona oli tuottaa amaronea, joka voisi kilpailla maailman parhaimpien viinien rinnalla. Maailmanvalloitus onnistui erinomaisesti, sillä 1970-luvulla Cesarin viinit olivat ensimmäisiä amaroneja, jotka olivat levinneet jokaiseen viiteen maanosaan Gerardon pojan, Franco Cesarin, aktiivisen vientityön tuloksena. Talon pitkä ja rikas historia Veronan laatuviinien sanansaattajana on syvällä talon DNA:ssa, sillä Cesarin enologi- ja viinintekijätiimin pyrkimyksenä on tuottaa kansainväliset laatuodotukset täyttäviä viinejä.

Cesarin viinit ovat uniikkeja, hienostuneen elegantteja ja tasapainoisia. Ne syntyvät, kun viininvalmistuksessa kunnioitetaan perinteitä sekä hyödynnetään tuoreinta teknologiaa luontoa arvostaen. Kansainvälisiä palkintoja voittanut Cesari kontrolloi kokonaisuudessaan yli sataa hehtaaria Valpolicellan ja Luganan historiallisilla alueilla. Vaikka Gerardo Cesari onkin tullut tunnetuksi amaroneistaan, talolta löytyy myös muita Veneton alueen klassikoita, kuten Ripasso ja Valpolicella. Gerardo Cesari voitti IWSC Trophy -palkinnon 2012 ja kruunattiin Best Italian Wine Producer -tittelillä Lontoossa International Wine & Spirit -kilpailussa.

Cesari Jèma Corvina yhdistää perinteisen ja modernin valmistusmenetelmän

Jèma on yksi Cesarin huippuviinitarhoista, jolla kasvaa yksinomaan Corvina-rypälelajiketta. Corvina on epäilemättä Valpolicellan alueen paras rypäle, mutta pelkästään sitä käyttämällä ei saa valmistaa DOC- tai DOCG-laatuluokiteltuja viinejä. Tästä huolimatta Cesari halusi tuoda markkinoille täysin Corvinasta valmistetun huippuviinin, jossa yhdistyvät tyylikkäästi Valpolicellan appassimento-viiniperinne sekä modernit viininvalmistusmenetelmät. Viini sai nimekseen Jèma upean viinitarhan mukaan.

Jèmaan käytetyt rypäleet kerätään myöhään lokakuussa sadonkorjuun lopulla, ja niitä kuivatetaan 20 päivän ajan puukoreissa. Rypäleet puristetaan varoen, jonka jälkeen mehu saa käydä kuorikontaktissa kolmen viikon ajan. Viiniä kypsytetään 18 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä ja vielä puolen vuoden ajan tammisammioissa. Pullokypsytys kestää vähintään kolme vuotta. Äärimmäisen pehmeässä ja lähes järjettömän hinta-laatusuhteen omaavassa viinissä voi aistia puolukoiden, mausteisten kirsikoiden, suklaan ja kahvin aromeja. Cesari Jèma on upea viini riistalle tai medium-paistetulle karitsanlihalle.

32 95
0.75L

Cesari Jèma Corvina

IGT Corvina Veronese

Lue lisää