Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Viinit, Freixenet:

Tarjoiluvinkki kevään juhliin: kakut kätevästi lasissa!

Juhlitaanko teillä tänä keväänä valmistujaisia? Tee näyttävät mutta helpot kakut suoraan lasiin ja kattauksesi on valmis. Kruunaa tarjoilut näyttävällä Freixenet Proseccolla!

Perinteisiin kuuluu, että juhlittava nostaa maljan vieraiden kanssa. Iloiseen juhlaan sopii mainiosti Freixenet Prosecco, jonka kristallimainen pullokin on kuin yksi juhlapöydän koristeista. Italian Veneton alueella valmistettu Prosecco on maultaan lähes kuiva, raikas ja eloisa, tyylikkään kupliva, persikkainen, sitruksinen sekä hennon kukkainen. 

Kukat kuuluvat valmistujaisiin, ja perinteisen ruusun sijaan voi pöydän koristella myös muilla kukilla, joilla ilmennetään juhlittavan persoonallisuutta. Vuoden 2021 kukkatrendejä ovat iloisen värikkäät kukat, herkän hempeät pionit ja leinikit, sekä boheemit kuivatut kimput ja heinät.

Juhlien tarjoilussa kannattaa muistaa varata vieraille sekä suolaista että makeaa tarjottavaa. Monet juhlavieraat oikein odottavat perinteistä voileipäkakkua, joka on vuosikymmenten ajan kuulunut valmistujaisiin. Makea kakku on kuitenkin kattauksen keskipiste, ja viime aikoina suosittuja ovat olleet raikkaat ja kirpeät täytteet, kuten sitruuna sekä kotimaiset marjat. Pienempiin juhliin hauska ja näyttävä idea on tarjoilla perinteiset buffetpöydän herkut jokaiselle vieraalle omasta lasistaan! Mikä parhainta, nämä kakut voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, jolloin kakun maku tiivistyy, ja viimeistellä koristelun juuri ennen esillepanoa.

Skagen minivoileipäkakku

Ainekset (noin 12 pientä lasillista)

Paahtoleipää
300g katkarapuja (pakaste)
1 punasipuli
300 g ranskankermaa
1/2dl majoneesia
1dl tilliä hienonnettuna
2rkl sitruunanmehua
1 sitruunan raastettu kuori
ripaus mustapippuria

Koristeluun: Kirjolohenmätiä, sitruunaviipaleita ja tilliä

Sulata katkaravut, valuta ne hyvin ja hienonna veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita ranskankerma, majoneesi, tilli, sitruunanmehu ja -kuori sekä pippuri kulhossa. Lisää katkaravut ja sipuli.

Leikkaa leipäviipaleet lasin muotoisiksi levyiksi. Voit käyttää myös yli jääneet palat, mutta leikkaa reunat pois.

Lado leipää ja katkarapuseosta kerroksittain pieniin laseihin. Lusikoi pinnalle mätiä. Koristele sitruunaviipaleilla ja tillillä. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.

VINKKI! Voileipäkakun lasissa voit rakentaa myös yrttisellä parsatäytteellä, ruisleipä-kylmäsavuporotäytteellä tai kinkulla ja paprikalla – tai keksi oma yhdistelmäsi! Halutessasi voi rakentaa kakun myös yhteen isoon lasiseen maljaan tai vuokaan.

 

Sitruunaa ja marenkia

Ainekset (noin 12 pientä lasillista)

130 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
4 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
300 g sitruunarahkaa
1 prk (340 g) lemon curd -sitruunatahnaa
½ dl vettä

Koristeluun: Minttua, marenkia ja vadelmia

Sulata voi. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita voin kanssa. Rakenna kakkupohjat pienehköjen lasien pohjalle ja anna viilentyä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunarahka ja 2/3 sitruunatahnasta. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi täytevaahdon joukkoon.

Levitä sitruunatahnaa kakkupohjien päälle laseihin. Pursota täyte tahnan päälle ja anna viilentyä jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua murskatuilla marenginpaloilla, vadelmilla ja tuoreen mintun lehdillä.

Nostakaamme malja kaikille valmistuneille, paljon onnea!