Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Lanson – elegantti samppanja

3 x juhlakauden samppanja

Viinit

Talven juhlakausi on parhaillaan, ja silloin sopii nautiskella maailman laadukkaimmalla kuohuviinillä, eli samppanjalla. Samppanja on äärettömän monipuolinen kuohuviini ja sen maussa, värissä ja pakkauksissa löytyy sopiva jokaiseen hetkeen.

Lahjaksi tai omaan nautiskeluhetkeen – Lanson Le Black Création Brut

Laadun kulmakivinä ovat sekoituksessa aina pääosassa oleva Pinot Noir -lajike, suuri osuus reserve-viinejä, sekä vähintään neljän vuoden pullokypsytys. Le Black Création on ikonisen samppanjatalon ylpeys, edustaen talon uniikkia tyyliä, jolle on leimaa antavaa sen raikkaus ja eleganssi. Erittäin kuiva, sitruksisen hapokas, tyylikkään paahteinen ja mineraalinen samppanja sopii juhlajuomaksi sellaisenaan tai esimerkiksi blinien tai äyriäisruokien pariksi. Tyylikkääseen, tummanpuhuvaan lahjapakkaukseen pakattuna se on myös arvostettu lahja. Saatavilla myös pienessä 20 cl pullokoossa.

52 98
0.75L

Lanson Le Black Création Brut

AC Champagne

Lue lisää
65 49
0.75L

Lanson Le Green Bio Organic

AC Champagne

Lue lisää

Pirteyttä pimeään – Lanson Green Label Bio-Organic Brut

Luomusamppanja on harvinaista herkkua, johtuen Champagnen alueen pohjoisesta sijainnista ja siten verrattain haastavista sääolosuhteista. Tämä uniikki samppanja on valmistettu Lansonin omalta, 16 hehtaarin Malmaison-nimiseltä biodynaamiselta tarhalta, kerätyistä luomurypäleistä. Green Label on tyyliltään puhtaan mineraalinen sekä raikkaan viheromenainen ja sitruksinen. Pirteän hedelmäinen tyyli tekee Le Greenistä erinomaisen aperitiivin, mutta se toimii myös loistavana ruokasamppanjana erilaisille mereneläville sekä sushille.

Ruokapöydän moniottelija – Lanson Le Rosé Brut

Trendikäs roseesamppanja voidaan valmistaa joko uuttamalla tummia rypäleitä mehussa (saignée) tai sekoittamalla valkoiseen perusviiniin paikallista punaviiniä (rose d´assemblage). Suurin osa roseesamppanjoista, myös Lanson Le Rosé Brut, valmistetaan jälkimmäiseen tyyliin. Rosessa yhdistyvät Lansonin samppanjoille tunnusomainen raikkaus ja elegantti pehmeys. Lanson Rosén sekoituksessa on 7% punaviiniä, joka tuo samppanjaan herkän lohenpunaisen värin. Puolet viiniin käytetyistä rypäleistä poimitaan parhailta Grand- ja Premier Cru -tarhoilta. Kaunis roseesamppanja kruunaa jouluaterian alusta loppuun.

69 90
0.75L

Lanson Le Rosé Brut

AC Champagne

Lue lisää

Champagne Lanson

Lanson on yksi maailman vanhimmista samppanjataloista, ja yhä edelleen perheyritys. Sen historia alkaa vuodesta 1760, jolloin se vielä toimi nimellä Champagne Delamotte. Viinintekemisen perintö on kulkenut koko talon historian ajan sukupolvelta toiselle, mutta erityisen leiman talon samppanjoille antoi Victor Lanson 1970-luvulla elvyttäessään perinteisen samppanjan valmistustyylin, johon ei kuulu malolaktinen käyminen.

Malolaktisen käymisen välttämisen ja kaikkien viinien vähintään kolmen vuoden pullokypsytyksen ansiosta Lansonin samppanjat ovat poikkeuksellisen raikkaita ja puhdasaromisia. Lansonin pääviinintekijänä ja uniikin tyylin vartijana toimii arvostettu Hérve Dantan. Pitkän historian omaava talo ei ole jäänyt paikalleen, vaan jatkaa edelleen kehittymistään. Tällä hetkellä yritys panostaa erityisesti kestävään kehitykseen ja kannustaa myös kumppaneitaan ympäristöystävällisempään viininviljelyyn. Tutustu tarkemmin Lansoniin heidän omilla sivuillaan.

Saatat pitää myös näistä

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö