Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

MasterChef Makupari: Patrikin voittomenu & Marqués de Cacerés viinit

MasterChef 2020 finalistit Patrik ja Dani saivat finaalissa tehtäväksi suunitella menukokonaisuudet joita he voisivat myös tarjoilla omassa ravintolassaan. Katso alta Patrikin voittomenu ja siihen sopivat viiniparit!

Alkruoka

Kampasimpukka tartar
8 kpl Kampasimpukoita
12 kpl Karviaisia
1 kpl Kevätsipuli
6 rkl Soijaa
6 rkl Sokeria
6 rkl Omenaetikkaa
1 kpl Kurkku
4 kpl Shiso-lehtiä

Retikka siivu
1/3 osaa Retikkaa
Pikkelilientä

Pikkeliliemi
1 dl Omenaviinietikkaa
1 dl Sokeria
1 dl Vettä
3 kpl Sitruunaruohoa

Aioli
4 kpl Kananmunan keltuaisia
1 rkl Dijonsinappia
1/2 kpl Valkosipulinkynttä
4 rkl Soijaa
2 rkl Katsuobushia
5 dl Öljyä
0,5 dl Omenaviinietikkaa

1. Valmista pikkelöidyt retikkasiivut. Kiehauta kaikki pikkeliliemen ainekset nopeasti kattilassa.
Leikkaa retikasta ohuita siivuja mandoliinilla ja laita siivut marinoitumaan pikkeliliemeen noin 20 minuutiksi.
2. Valmista kampasimpukka tartar. Pilko raaka-aineet pieniksi kuutioiksi ja hienonna shiso-lehdet.
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna maustua 10 minuuttia.
3. Valmista aioli. Laita kaikki muut raaka-aineet blenderiin.
Sekoita hiljaisella teholla ja valuta öljyä ohuena nauhana joukkoon.
Laita valmis majoneesi esimerkiksi pursotinpussiin.
4. Kokoa annos.

Viinipari: Marqués de Cáceres Verdejo

Pääruoka