MasterChef Makupari: Patrikin voittomenu & Marqués de Cacerés viinit
Alkruoka
Kampasimpukka tartar
8 kpl Kampasimpukoita
12 kpl Karviaisia
1 kpl Kevätsipuli
6 rkl Soijaa
6 rkl Sokeria
6 rkl Omenaetikkaa
1 kpl Kurkku
4 kpl Shiso-lehtiä
Retikka siivu
1/3 osaa Retikkaa
Pikkelilientä
Pikkeliliemi
1 dl Omenaviinietikkaa
1 dl Sokeria
1 dl Vettä
3 kpl Sitruunaruohoa
Aioli
4 kpl Kananmunan keltuaisia
1 rkl Dijonsinappia
1/2 kpl Valkosipulinkynttä
4 rkl Soijaa
2 rkl Katsuobushia
5 dl Öljyä
0,5 dl Omenaviinietikkaa
1. Valmista pikkelöidyt retikkasiivut. Kiehauta kaikki pikkeliliemen ainekset nopeasti kattilassa.
Leikkaa retikasta ohuita siivuja mandoliinilla ja laita siivut marinoitumaan pikkeliliemeen noin 20 minuutiksi.
2. Valmista kampasimpukka tartar. Pilko raaka-aineet pieniksi kuutioiksi ja hienonna shiso-lehdet.
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna maustua 10 minuuttia.
3. Valmista aioli. Laita kaikki muut raaka-aineet blenderiin.
Sekoita hiljaisella teholla ja valuta öljyä ohuena nauhana joukkoon.
Laita valmis majoneesi esimerkiksi pursotinpussiin.
4. Kokoa annos.
Viinipari: Marqués de Cáceres Verdejo