Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Kokkaa mökillä tai kotona

Paras kesäruoka on helppoa ja herkullista – 4 x resepti ja viinisuositus

Juoma ja ruoka, Viinit, Ruoka ja juoma, Ruoka & juoma

Kaipaatko ideoita kesäkeittiöön? Haaveiletko herkullisista purtavista puutarhajuhliin? Mietitkö, millä annoksilla ilahduttaa mökkivieraita? Parhaat tarjoiltavat syntyvät pienellä vaivalla, mutta lopputuloksesta tinkimättä. Katkarapuceviche, kesäpotut & tilli-fetadippi, yrttiset lihapullat & paahdetut paprikat sekä marinoidut mansikat & mascarponevaahto vievät kielen mennessään – kokeile ja ihastu!

Paras kesäruoka on helppo valmistaa ja se sopii moneen tilanteeseen. Tarjoile annokset yksittäin tai loihdi näistä yhdessä koko menu. Reseptit on suunniteltu neljälle hengelle. Ohjeita on vaivatonta skaalata ruokailijoiden määrään sopiviksi raaka-aineita vähentämällä tai lisäämällä.

Poimi annoksille paritetut viinisuositukset ja kruunaa kesäruoka onnistuneella juomavalinnalla.

Resepti

Katkarapuceviche

300 g katkaravunpyrstöjä kuorittuina 10 kirsikkatomaattia 5 retiisiä 2 kevätsipulia varsineen ½ pnt korianteria 2 limetin mehu suolaa mustapippuria oliiviöljyä
  • Valuta (sulatetut) katkaravut. Kuutioi tomaatit, viipaloi retiisit, hienonna kevät­sipuli ja korianteri.

  • Laita kasvikset ja katkaravut kulhoon, purista päälle limetti­mehu ja loraus laadukasta oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja anna maustua hetki jääkaapissa.

  • Tarjoile ceviche raikkaana alkuruokana kesäpöydässä. Saat loihdittua cevichestä myös helppoa sormisyötävää salaattiveneiden, maissilastujen tai rapean leivän kanssa.

11 89
0.75L

Ricossa Rosato Nebbiolo DOC

Langhe Nebbiolo DOC

Lue lisää

Viinisuositus: Ricossa Piemonte Nebbiolo Rosato

Italialainen roseeviini ihastuttaa maullaan – miellyttävän kuivassa ja elegantissa viinissä on aistittavissa metsämansikkaa ja vadelmaa. Ricossa Rosato on valmistettu mahtipontisesta Nebbiolo-rypälelajikkeesta, jota yleisemmin tunnetaan arvostettujen punaviinien, barolojen ja barbarescojen, valmistuksessa.

Resepti

Kesäpotut & tilli-fetadippi

Potut

600 g tasakokoisia uusia perunoita suolaa

Dippi

150 g fetaa 1 pnt tilliä hienonnettuna 3 dl ranskankermaa 1 sitruunan kuoriraaste ½ sitruunan mehu suolaa mustapippuria
  • Murusta feta kulhoon. Lisää tilli, ranskankerma, sitruunankuori ja -mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

  • Anna dipin tekeytyä jääkaapissa sen aikaa, kun keität perunat suolavedessä.

  • Tarjoile keitetyt potut ja dippi kesäisten grilliruokien lisukkeena tai rentona sormisyötävänä. Muista jäähdyttää dippiperunat huoneenlämpöisiksi ennen tarjoilua.

13 38
0.75L

Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken

Qualitätswein Mosel

Lue lisää

Viinisuositus: Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken

Dr. Pauly-Bergweiler kannattaa painaa ehdottomasti mieleen, mikäli tunnistaudut rieslingin ystäväksi. Maineikas Moselin viinialue tunnetaan erityisesti hienostuneista, aromikkaista sekä erittäin hapokkaista rieslingeistä.

Ryhdikkääseen rieslingiin mieltyvä valitsee tilli-fetadipille Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken -valkoviinin. Mukavan hapokas ja mineraalinen viini kätkee makuihinsa viheromenan, ananaksen sekä hennon hunajamelonin aromit.

Resepti

Yrttiset lihapullat & paahdetut paprikat

Lihapullat

3 valkosipulinkynttä ½ pnt minttua ½ pnt persiljaa 400 g rasvaista naudanjauhelihaa 1 kananmuna 2 tl savupaprikajauhetta suolaa mustapippuria

Paprikat

4 suippopaprikaa rypsiöljyä suolaa
  • Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet. Valele paprikat öljyllä ja mausta kevyesti suolalla. Paahda paprikat kypsiksi grillissä tai uunissa. Paprikat saavat tummua, mutta kääntele niitä välillä grillissä, etteivät ne pala kauttaaltaan. Leikkaa kypsät ja jäähtyneet paprikat suupaloiksi.

  • Hienonna valkosipuli, minttu ja persilja. Sekoita ne kulhossa ensin jauhelihan kanssa ja lisää sitten kananmuna. Mausta seos paprika­jauheella, suolalla ja pippurilla.

  • Pyörittele lihapullataikinasta haluamasi kokoisia palleroita. Paista lihapullat kypsiksi grillissä, muurikalla, pannulla tai uunissa.

  • Tarjoile lihapullat grillattujen paprikoiden kanssa. Mainion lisukkeen saat vaikka kesäpotuista ja tilli-fetadipistä. Voit myös täyttää grillissä paahdetut pitaleivät lihapullilla ja makeilla paprikoilla. Pitkään säilyvät pitaleivät ovat mahtavaa mökkiruokaa!

14 35
0.75L

Marqués de Cáceres Crianza

DOCa Rioja

Lue lisää

Viinisuositus: Marqués de Cáceres Crianza

Marqués de Cáceresin viinit ovat erittäin korkeatasoisia, uudentyylisiä Rioja-viinejä. Ne ovat runsaanvärisiä, miellyttävän hedelmäisiä ja täynnä taidokasta eleganssia.

Crianza-viinissä maistuu punaisten marjojen aromit, johon tammikypsytys tuo lämmintä mausteisuutta. Keskitäyteläisen punaviinin runsas ja täyteläinen maku komppaa hienosti yrttilihapullien makumaailmaa.

Resepti

Marinoidut mansikat & mascarponevaahto

300 g mansikoita ½ pnt basilikaa 4 rkl sokeria 1 sitruunan kuoriraaste 2 dl vispikermaa 250 g mascarponejuustoa kaurakeksejä
  • Laita viipaloidut mansikat, hienonnettu basilika ja 2 rkl sokeria kulhoon. Sekoita ja anna maustua hetki jääkaapissa.

  • Sekoita vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone, 2 rkl sokeria ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi vaahdoksi.

  • Laita mehustuneet mansikat ja mascarponevaahto tarjolle kulhoihin tai annostele jälkiruoat valmiiksi. Viimeistele jälkiruoka keksipaloilla.

11 49
0.75L

Gran Passione Organic Dry Spumante

Lue lisää

Viinisuositus: Gran Passione Organic Dry

Gran Passione on pyöreän hedelmäinen yhdistelmä Pinot Grigiota ja Chardonnayta juuri sopivassa suhteessa. Puolikuivan viinin päärynäinen hedelmäisyys ja raikkaus tekevät siitä täydellisen seurustelujuoman, joka sopii nautittavaksi jälkiruoan seuraan kuin sellaisenaan.

Näyttävä kuohuviinipullo on kohokuvioitu – Suomen suosituimpiin kuohuviineihin lukeutuva Gran Passione on myös loistava tuliainen!