Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Joulupöydän valko- ja roseeviinit

Paras valkoviini tai roseeviini jouluun – näin onnistut viinivalinnassa

Juoma ja ruoka, Viinit, Ruoka ja juoma

Joulun monipuolinen kalakattaus arvostaa raikkaan ja hapokkaan valkoviinin, kuten rieslingin, piirteitä. Suuren suosion saavuttanut roseeviini on puolestaan loistava pari klassisen kinkun tai kalkkunan rinnalle.

Löydä parhaat valkoviinit joulupöytään tai poimi suositukset joulun roseeviineistä.

Paras valkoviini joulun kalapöytään – valitse suosittu riesling

Joulun ajan suurimpia herkkuja ovat juhlapöydän kalat – graavikalat, savustettu lohi, lipeäkala, sillit ja mädit saattavat olla jouluaterialla jopa pääosassa. Trendikäs riesling vastaa ominaisella hapokkuudellaan erinomaisesti tähän kutsuun ja luo raikkaan yhdistelmän kalakattauksen kanssa.

Corvers Kauter R3 Riesling Reserve

Jos et ole vielä maistanut Viinilehden vuoden valkoviiniksi kruunaamaa Corvers Kauter R3 Riesling Reserveä, on joulun kalakattaus siihen erinomainen tilaisuus. Ammattilaisten ylistämä saksalainen riesling on hinta-laatusuhteeltaan todellinen löytö, joka hurmaa kuivan valkoviinin ystävät.

Tunnetulta Rheingaun alueelta ponnistavan viinin rypäleet on kerätty tilan parhailta palstoita ja alueen rieslingeille tyypillinen korkea hapokkuus kantaa viinissä. Tyylikäs ja intensiivinen valkoviini on taidonnäyte, jossa hapokkuus, mineraalisuus ja hedelmäisyys muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden.

 

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg

Ranskalainen erittäin laadukas Grand Cru Riesling on taidonnäyte siitä, mitä Alsacen viinialue parhaimmillaan tarjoaa. Tämä upea viini on puolikuiva ja mukavan hapokas ilmestys, jossa maistuu kuuluisa petrolisuus, jota laaturieslingiltä odotetaan. Kunniaa ja menestystä viini on niittänyt useissa arvosteluissa – mainittakoon kulta- ja pronssimitalit Vuoden Viinit -kilpailuissa.

Laadukkaat joulupöydän kalat korostavat tämän viinin runsautta. Valitse tämä valkoviini joulun kalapöytään, jos haluat nauttia arvostetusta Alsacen alueen rieslingistä. Maussa on petrolisuuden lisäksi hunajamelonia, sitruksisuutta ja mineraalisuutta.

21 99
0.75L

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg

AC Alsace Grand Cru

Lue lisää

Paras viini joulukinkulle on vaaleanpunainen rosee

Roseeviini on ihanteellinen valinta monipuoliseen suomalaiseen joulupöytään. Se toimii niin kalaruokien kuin imellettyjen juureslaatikoidenkin seurana – joulukinkulle roseeviini on täydellinen pari! Jos suunnitelmissasi on valita yksi viini läpi jouluaterian, kannattaa lasiin valita raikas rosee.

Arthur Metz Pinot Noir Rosé

Laadukas Arthur Metz -roseeviini valmistetaan tunnetusta Pinot Noir -lajikkeesta. Tyyliltään raikas ja hedelmäinen viini on miellyttävän kuiva. Keskitäyteläinen ja ryhdikkään hapokas rosee on elegantti valinta joulupöytään etenkin kinkun tai kalkkunan seuraksi.

Alsacen laatuviinialue sijaitsee Ranskan koilliskulmassa, lähellä Saksan rajaa. Alueen suurimpiin tuottajiin kuuluvan Arthur Metzin tärkein päämäärä on pitää kiinni viinien korkeasta laadusta.

15 48
0.75L

Arthur Metz Pinot Noir Rose

Lue lisää

Stift Klosterneuburg Rosé

Stift Klosterneuburg Rosé on miellyttävän kuiva roseeviini, joka sopii hyvän happorakenteensa ansiosta monipuolisesti joulupöytään nautittavaksi. Viini tulee Itävallan vanhimmalta viinitilalta – Klosterneuburg lukeutuu myös maan suurimpiin ja kuuluisimpiin edustajiinsa.

Kinkun ja kalkkunan lisäksi Stift Klosterneuburg Rosé toimii erityisen hyvin myös graavattujen kalojen ja sillien kanssa, sillä roseeviini kestää etikkaa puna- ja valkoviiniä paremmin.

13 99
0.75L

Klosterneuburg Rosé

Burgenland

Lue lisää

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö