Raikkaasti roseeta: sormisyötävät ja roseet
Kun kesä saapuu, pöytään ponkaisevat myös punamarjaiset, hehkeän elegantit roseeviinit. Rosee tunnetaan ruokapöydän moniottelijana ja näillä vinkeillä yhdistät näppärästi parhaat roseeviinit pikkusuolaisten kaveriksi. Nämä helpot suolaiset sormisyötävät sopivat niin rennolle kaveriporukan piknikille, kuin juhlavampaan tilaisuuteen lasillisen seuraksi.
Resepti: jättikatkarapuhodarit
6 hengelle
6 mini hodarisämpylää
170 g jättikatkarapua suolaliemeen säilöttyinä
2 rkl tuoretta korianteria
1 rkl raastettua piparjuurta
2 kevätsipulin varret
200 g ranskankermaa
ripaus suolaa
mustapippuria
Koristeeksi:
muutamia jättikatkarapujen pyrstöjä
korianterinlehtiä
murskattuja roseepippureita
Näin teet jättikatkarapuhodarit:
1. Leikkaa hodarisämpylään pieni kolo sämpylän päälle.
2. Valuta jättikatkaravut, silppua korianteri ja raasta piparjuuri. Suikaloi kevätsipulin varret ja sekoita ainekset ranskankerman joukkoon. Säästä muutamia jättikatkarapuja koristeluun.
3. Täytä hodarisämpylän kolot jättikatkaraputahnalla ja koristele annos jättikatkaravuilla ja korianterinlehdillä. Murskaa päälle roseepippureita.
Viiniksi: Brovence Organic Rosé
Metsämarjaisuutta tarjoileva ranskalainen, hennon oranssi roseeviini, Brovence Organic Rosé on oiva alkumalja tai raikkaan sitruunaisena viininä erilaisten äyriäisiä sisältävien suupalojen kyytipoika. Jättikatkarapuhodarit yhdessä Brovence-roseen kanssa ovat makoisa suupala!
- 0,75 l, 13 %
- Ranska
- Kuiva, hapokas, metsämarjainen, vadelmainen, sitruunankuorinen, raikas
Resepti: vuohenjuustocrostinit
6 hengelle
6 palaa maalaispatonkia
oliiviöljyä paistamiseen
6 aurinkokuivattua tomaattia chiliöljyyn säilöttynä
pari oksaa tuoretta rosmariinia
150 g vuohenjuustotuorejuustoa
Näin teet vuohenjuustocrostinit
1. Sivele patonginpalat oliiviöljyllä ja paista ne rapeiksi 200 asteisessa uunissa n. 8 minuutin ajan.
2. Sivele vuohenjuustoa jäähtyneille crostineille, aseta jokaisen leivän päälle valutettu aurinkokuivattu tomaatti sekä pieni pätkä rosmariininoksaa.
Viiniksi: Santa Ana Eco Shiraz Rosé
Vahva-aromisena shiraz-roseeviininä Santa Ana Organic Shiraz Rosé sopii runsaanmakuisille sormisyötäville, kuten herkullisille vuohenjuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia sisältäville crostineille. Tässä roseeviinissä riittää potkua myös grillattujen kasvisruokien juomana.
Santa Ana Organic Shiraz Rosé 2017
- 0,75 l, 12,5 %
- Argentiina
- Kuiva, hapokas, punaherukkainen, kevyen sitruksinen, hennon metsämansikkainen
Resepti: kinkku-melonitapas
6 hengelle
1 pieni verkkomeloni
250 g pieniä mozzapalloja
muutamia oksia tuoretta basilikaa
200 g Schwarzwaldin kinkkua
Näin teet kinkku-melonitapakset
1. Leikkaa meloni lohkoiksi. Poista kuori sekä siemenet. Valuta mozzarellapallot.
2. Kokoa ainekset omiksi osioikseen tarjoilulautaselle ja laita ottimiksi puiset kertakäyttöhaarukat, joilla jokainen voi seivästää itselleen sopivat makupalat.
Viiniksi: Marqués de Cáceres Excellens Rosé
Marqués de Cáceres Excellens Rosé on suunmyötäinen, punamarjainen roseeviini. Garnacha-rypäleen tyypillinen mansikkaisuus ja vadelmaisuus on vahvasti läsnä ja maukkaan aromikkaana, jopa hieman valkopippurisena viini sopii hyvin erilaisille tapastarjottaville ja myös kylmille lihoille.
Marqués de Cáceres Excellens Rosé 2017
- 0,75 l, 13,5 %
- Rioja, Espanja
- Kuiva, hapokas, metsämarjainen, vadelmainen, hennon kirsikkainen, aromikas