Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Resepti: helppo vadelmainen raakakakku

Kokeile kevään juhliin raikasta ja helposti valmistuvaa raakakakkua.

Raakakakku on täydellinen ratkaisu juhliin, sillä sen voi tehdä ajoissa valmiiksi ja jättää pakkaseen odottelemaan. Kaada myös lasiin vaaleanpunaista. Kevään juhlien herkullisin juoma on Freixenet Italian Rosé Sparkling Extra Dry.

Vadelmaisen raakakakun ainekset

halkaisijaltaan n. 18 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

n. 3 dl pekaanipähkinöitä 
vajaa desi eli n. 10-13 kpl pehmeitä taateleita
ripaus himalajansuolaa tai merisuolaa

Täyte:

n. 5,5 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 5 h, mieluiten yön yli)
3 luomusitruunan mehu + 1 luomusitruunan kuori 
2 tl aitovaniljajauhetta 
n. 1,5 dl juoksevaa kookosöljyä
1/2 dl – 1 dl hunajaa 

3 dl (tai enemmän) kotimaisia vadelmia 

ida365freixenetkakku-jatko.jpg

Näin teet vadelmaraakakakun

1. Poista tuoreista taateleista kivet ja sekoita pohjan ainekset blenderissä. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele pohja vuokaan. Laita sitten vuoka hetkeksi pakkaseen. 

2. Purista sitruunoiden mehu ja raasta yhden sitruunan kuori talteen. Suosi luomusitruunoita, kun kuori käytetään kuumentamattomana. Lämmitä kookosöljy juoksevaksi ja sekoita kaikki täytteen raaka-aineet vadelmia lukuun ottamatta sileiksi blenderissä. Jos massa tuntuu liian paksulta, voit lisätä noin ruokalusikallisen vettä. Jos haluat makeamman raakakakun, lisää hunajaa tai muuta makeutusta (esim. kookosnektaria). 

3. Paseeraa vadelmat, eli painele lusikalla siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään. Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne ennen tätä. Kaada 2/3 täytteestä pohjan päälle, tasoita pinta ja laita kakku pakkaseen. Heitä lopun täytteen sekaan paseeratut vadelmat, pyöräytä tasaiseksi vaaleanpunaiseksi massaksi ja kaada loppu seos vuokaan. 

4. Anna jäähtyä pakkasessa muutaman tunnin ajan tai vaikka yön yli. Ota sulamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä kakku on parasta sulaneena.

 

Reseptin laati Ida Hanhiniemi / 365 days with Ida