Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Viinitonkan viisi etua

Hanapakkausviini tuo helppoutta mökkikesään – viinitonkan viisi etua

Trendit ja vinkit, Viinit
Mökkikuume on kivunnut ennätyskorkealle ja kotimaan kesästä otetaan ilo irti. Mökkeilytrendiksi on tänä suvena povattu helppoutta – ja näppärät viinitonkat vastaavat erinomaisesti tähän kutsuun. Hanapakkausviinit ovatkin mutkattomuutta arvostavan mökkeilijän valinta monestakin syystä. Tutustu viinitonkan viiteen valttikorttiin ja sesongin suosikkeihin!
  1. Hanapakkaus on ympäristövastuullinen valinta
  2. Viinin ostaminen hanapakkauksessa on ekoteko. Hanapakkausviini on litraa kohden kaikkein ympäristöystävällisin pakkausmuoto hiilijalanjälkensä puolesta. Siinä on ainoastaan 70 g CO2e/l verrattuna klassiseen viinipulloon, jossa vastaava luku on 675 g. Tarkemmin eri pakkausten vastuullisuuteen pääsee tutustumaan Alkon sivulla.

  3. Avattu viini säilyy tonkassa pidempään
  4. Hanapakkausviinit mielletään usein suurten juhlien juomatarjoiltaviksi, mutta ne soveltuvat loistavasti myös pienemmälle porukalle. Ilmatiiviin pakkauksen ansiota avattu viini on toimintakunnossa jopa kuukauden ajan, siinä missä tavallinen viinipullo säilyy jääkaapissa 1–3 päivää. Mahdollista ylijäämäviiniä ei tarvitse lorottaa hukkaan, vaan sen voi hyvillä mielin säästää vaikkapa seuraaviin viikonloppuihin.

  5. Hanapakkausviini on edullisempi
  6. Tyypillisesti sama viini tonkassa ostettuna on litrahinnaltaan edullisempaa kuin yksittäisessä pullossa. Jos ajatuksena on tarjoilla samaa viiniä useamman pullon verran, kannattaa tutkailla, olisiko hanapakkaus muiden etujen lisäksi myös kustannustehokkaampi valinta.

  7. Hanaviinit mukautuvat moneen makuun
  8. Hanapakkausviinit sopivat pääsääntöisesti useille ruokalajeille ja toimivat vaikkapa monenkirjavan grilliruoan kanssa. Yleensä ne sisältävät monen suuhun sopivaa viiniä, kun puolestaan kaikkein voimakkaimmat ja erikoisimmat viinivaihtoehdot löytyvät pulloista.

  9. Hanapakkaus ei säry
  10. Viiniboksi on kaiken edellä mainitun lisäksi myös huoleton valinta, sillä sen särkymistä ei tarvitse varoa. Hanapakkauksessa viini kulkee myös lasipulloja kevyemmin paikasta toiseen.