Roseesangria
Trendikäs sangria-ohje – roseeviinistä ihana kesäjuoma!
Klassikkojuoma sangria on tehnyt paluun! Katso helpot sangria-ohjeet: trendikäs rosésangria, perinteinen punaviinisangria tai alkoholiton valkoviinisangria.
Jokunen vuosi sitten Espanjan ja Portugalin lahja janoisille, sangria, oli kaikkien kesäjuomien ykkönen. Nyt sangriadrinkki on jälleen ajankohtainen, mutta tänä kesänä se sekoitetaan punaviinin lisäksi trendikkäästi roseeviiniin tai alkoholittomaan viiniin.
Sangria-ohjeen pohja on viini: värin ja holillisuuden voi valita maun mukaan. Joukkoon pilkotaan hedelmiä tai ripotellaan marjoja, ja juomaa täydennetään kivennäisvedellä tai limonadilla.
Kun mietit juhlien juomatarjoilua, sangria kannattaa pitää mielessä. Sangriajuomassa on monta plussaa: sitä on helppo tehdä kerralla iso satsi, se maistuu ihanalta ja lisäksi se on matalampialkoholista kuin pelkkä viini (eli sangriaa voi viiniä huolettomammin hörppäillä pitkin iltaa ilman pelkoa seuraavan päivän päänsärystä).
Resepti
Rosésangrian ohje
Jo muutaman vuoden rosé on ollut viineistä se trendikkäin, eikä tilanne muutu tänäkään kesänä. Siksipä suunnittelimme sangriareseptimme roséelle. Tuorepuristettu appelsiinimehu antaa sangrialle trooppisen silauksen, ja vadelmalimonadi tuo marjaisaa makeutta. Juoma viimeistellään vadelmajääpaloilla ja sitrussiivuilla.
2 dl vastapuristettua appelsiinin mehua 1 plo Hartwall Limonadi Vadelmaa (0,5 l) 1 plo Asio Otus Rosato -roséviiniä (1 l) sitruunan ja limen siivuja vadelmia ja jäitä (tai vadelma-jääpaloja)

Jos haluat sangriaan vadelmajääpaloja, valmista ne edellisenä päivänä. Laita jääpalamuotin jokaiseen koloon vadelma, täytä kolot vedellä, vadelmalimulla tai roséviinillä ja jäädytä. Jos käytät jääpaloihin viiniä tai limonadia, ne eivät sulaessaan laimenna juomaa.
Laita kannuun jääpaloja sekä sitruunan ja limen siivuja.
Lisää appelsiinin mehu, vadelmalimonadi ja roseeviini. Sekoita ja tarjoile.
Punaviinisangrian ohje
- Leikkaa kannuun hedelmiä ja marjoja. Punaviinisangriaan sopivat hyvin esimerkiksi persikka, omena, appelsiini ja mansikka. Lisää kanelitanko tai pari.
- Purista kannuun yhden appelsiinin mehu ja halutessasi sekoita joukkoon lusikallinen tai pari sokeria.
- Kaada joukkoon pullollinen (0,75 l) punaviiniä ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa, jotta kanelista ja hedelmistä ehtii irrota makua.
- Lisää juuri ennen tarjoilua vielä loraus sitruunalimonadia tai kivennäisvettä. Sekoita ja tarjoile.
Alkoholittoman valkoviinisangrian ohje
- Leikkaa pari appelsiinia ja limeä lohkoiksi, purista mehut kannuun ja heitä myös lohkot mehun joukkoon. Halutessasi lisää myös pari lohkottua aprikoosia.
- Kaada joukkoon pullollinen (0,75 l) alkoholitonta valkoviiniä ja pullollinen ginger alea (0,33 l). Sekoita ja tarjoile.