Moi, mitä etsit?

search

Marqués de Cáceres Vino Ecológico

Marqués de Cáceres Vino Ecológico

Marqués de Cáceres Vino Ecológico

Vino Ecológico on Riojan huipputalon tekemä nuorekas luomu- ja vegaaniviini. Rypäleet kerätään käsin pieneltä Finca Barrion luomuviinitarhalta, jossa köynnökset ovat 19 vuotta vanhoja. Viinitarhaa viljellään ja hoidetaan ekologisesti luonnollista ympäristöä kunnioittaen. Viiniin käytetään kokonaisia rypäleterttuja, jotta siihen saadaan runsaasti väriä, hedelmäisyyttä, raikkautta ja intensiivistä aromia. Viiniä ei ole tynnyrikypsytetty, se on tyyliltään nuori ja pyöreän täyteläinen.

Viinitarhat sijaitsevat Ebro-joen rinteillä ja satoa saadaan noin 42 hl/ha. Viiniköynnökset on istutettu kiviseen maaperään, joka läpäisee hyvin vettä. Osa maasta on kasvien peitossa, ns. vihreässä vaipassa, joka houkuttaa hyönteisiä ja mikro-organismeja tuholaistorjuntaan mikä on olennaisen tärkeää luomutarhoilla.

Marqués de Cáceresin viinitalo on Enrique Fornerin vuonna 1970 perustama riojalainen perheyhtiö. Cáceres alkoi ensimmäisenä Riojassa valmistaa viinejä ranskalaiseen tyyliin, jonka Enrique oli oppinut sukunsa omistamalla grand cru -tilalla Bordeaux'ssa. Marqués de Cáceresin viinit ovat erittäin korkeatasoisia, uudentyylisiä Rioja-viinejä. Ne ovat runsaanvärisiä, miellyttävän hedelmäisiä ja täynnä taidokasta eleganssia. Cristina Forner, Enriquen tytär, johtaa nykyään perheen viinitilaa ja hänen kokemuksellaan Cáceres on kansainvälistynyt ja talon viinit löytyvät jo yli 140 maasta.

Ruokasuositus:
porsas, nauta, pizza

Tuotetiedot

Tuottaja: Marqués de Cáceres

Rypäle: 88% Tempranillo, 12% Graciano

Väri: Kirsikanpunainen

Makutyyppi: mehevä & hilloinen

Maku: Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, puolukkainen, kevyen vaniljainen, mausteinen

Tuoksu: Tummasävytteinen, marjainen

Alkoholi -%: 13.5

Tarjoilulämpötila: 16-18

Pullokoko: 0.75l

Pakkaustyyppi: Lasipullo

Saatavuus: Alko (429797)

Hinta: 13,99 €

Tuote Alkossa alko link