Moi, mitä etsit?

search

Zensa Nero d'Avola Appassimento Organico

Zensa Nero d'Avola Appassimento Organico

Zensa Nero d'Avola Appassimento Organico

ZENSALICIOUS! Senza on italiaa, ja tarkoittaa suomeksi "ilman". Kirjainleikillä viinisarjan nimeksi johdettuna ZENSA viittaa viinin luonnonmukaisuuteen eli rypäleet on viljelty ilman lisäravinteita tai torjunta-aineita. ZENSA hyödyntää viljelyssä ‘sexualconfusion’-menetelmää, mikä sekoittaa ei toivottujen hyönteisten uros-/naaras-feromonien tunnisteet, differoimalla jatkuvasti vastaavia synteettisiä feromoneja ilmaan. Tämä sekoittaa uroshyönteisten vaistot, jolloin ne eivät onnistu paikantamaan naaraita. Kun pariutuminen estetään, rypäleet säästyvät tuhoisilta toukilta ilman kemiallisia karkotteita.

Nero d'Avola (virallisesti Calabrese) on Sisilian suosituin punaviinirypälelajike ja rypäle onkin saanut yleisemmin käytetyn nimensä sisilialaisen Avolan kaupungin mukaan. Sadonkorjuu tapahtuu käsin ja 20% rypäleistä läpikäy appassimento menetelmän, jolloin rypäleitä kuivataan pari viikkoa. Tällä saavutetaan rypäleisiin luonnollinen lisämakeus, joka taas tuo viiniin pehmeän ja täyteläisen maun.

Viinistä 20% on kypsytetty 4-5 kk amerikkalaisissa tammitynnyreissä.

Kokeile viiniä voimakkaille juustoille, lampaalle tai meheville pataruoille. Myös hampurilaiset maustekastikkeilla tai mausteiset ruoat sopivat hyvin tämän viinin seuraan. Kaikki ZENSA-sarjan viinit ovat luomu- sekä vegaaniystävälliset.

Ruokasuositus:
grilli, juusto, lammas, nauta

Tuotetiedot

Tuottaja: Orion Wines

Rypäle: Nero d'Avola

Väri: Tummanpunainen

Makutyyppi: mehevä & hilloinen

Maku: keskitäyteläinen, tanniininen, karpaloinen, luumuinen, mausteinen, mokkainen

Tuoksu: Tummia marjoja, orvokkia, kypsää kirsikkaa ja mausteisuutta

Alkoholi -%: 13.5

Tarjoilulämpötila: 14-16

Pullokoko: 0.75l

Pakkaustyyppi: Lasipullo

Saatavuus: Alko (937246)

Hinta: 12,98 €

Tuote Alkossa alko link