Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
10.4.2017

Hartwallin aidolle lonkerolle uusi pullo – muoto saanut inspiraationsa vuoden 1952 olympiasoihdusta

Hartwall Original® Long Drink lanseerattiin Helsingin olympialaisiin 65 vuotta sitten. Juhlavuoden kunniaksi juomalle on suunniteltu vuoden 1952 olympiasoihdun muotoinen pullo vauhdittamaan entisestään jo hyvin alkanutta maailmanvalloitusta.

Hartwall Original Long Drink täyttää tänä vuonna 65 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi juoma saa arvoisensa, sille varta vasten suunnitellun läpinäkyvän profiililasipullon. Pullo on suunnattu ensijaisesti vientimarkkinoille viestimään entistä vahvemmin aidon lonkeron Helsingin olympialaisista alkaneesta tarinasta.

Uudella pullolla halutaan myös tuoda esille laadukkuutta ja antaa arvoa juoman ainutlaatuiselle reseptille. Aito lonkero valmistetaan edelleen vuoden 1952 reseptin mukaisesti suomalaisesta ginistä, jonka raaka-aineet ovat käsinvalittuja parhaan mahdollisen laadun takaamiseksi.

Pullolla helsinkiläinen suunnittelija

Pullon suunnittelijaksi valikoitui helsinkiläinen freelancer-suunnittelija Tommi Särkkinen.

”Halusimme pullolle suomalaisen suunnittelijan, sillä Hartwall Original Long Drink on suomalaisten kansallisylpeys. Juoma on osa suomalaista kulttuurihistoriaa ja se valmistetaan edelleen vuoden 1952 reseptin mukaan suomalaisesta ginistä. Aitoa lonkeroa kutsutaan jopa Suomen kansallisjuomaksi”, kertoo Hartwall Original Long Drinkin tuotepäällikkö Eeva Ignatius.

Pullon muoto saanut inspiraationsa vuoden 1952 olympiasoihdusta

”Suunnittelun tavoitteena oli saada ajattoman tyylikäs, mutta omaleimainen ja tunnistettava muoto pullolle. Pullon tuli olla maskuliininen ja itsevarma, mutta kuitenkin trendikäs pelatakseen maailmalla premium-kategoriassa. Lisäksi pullon oli tärkeää kunnioittaa juoman hienoa historiaa”, Ignatius summaa suunnittelun lähtökohdat.

”Palasin ideoinnissa olympiavuoteen 1952 ja etsin sieltä inspiraation lähteitä. Yksi ikimuistoisimmista hetkistä tuntui olevan Paavo Nurmen saapuminen Helsingin olympiastadionille sytyttämään olympiatuli palamaan”, Särkkinen kertoo suunnittelun lähtökohdista.

”Nykypäivänä voimme nähdä suomalaiset ihmiset ja tuotteet soihdunkantajiksemme maailmalla – viemme yhdessä Suomen tarinaa eteenpäin. Siitä syntyi idea kunnioittaa uuden pullon designilla Paavo Nurmen vuonna 1952 antamaa lähtölaukausta tälle työlle ja symboloida pullon muodolla olympiasoihtua”, Särkkinen jatkaa.

Pullon designissä on nostetaan esille myös muita tärkeitä elementtejä:

  • Raidat korostettuna pullon kaulassa tuovat designin käsin kosketeltavaksi
  • Teksti ”Original” viittaa siihen, että Hartwall Original Long Drink on maailman ensimmäinen lonkero ja Suomen lonkerokategorian luoja
  • Teksti ”Helsinki 1952” muistuttaa juoman syntytarinasta

Uuden pullon tarina ikuistettiin tuotantoyhtiö Cocoan toimesta filmiksi. Filmin on tuottanut Seppo Kerkelä ja suunnitellut ja ohjannut Taito Kawata.

 

Uusi pullo vauhdittamaan lonkeron maailmanvalloitusta

Uuden pullon ensimmäinen tuotantoerä lähti suoraan kansainvälisille messuille ja vientimarkkinoille tammikuussa 2017.

”Uusi pullo on ylittänyt kaikki odotukset. Olen siihen todella tyytyväinen. Pakkaus symboloi nyt vahvemmin aidon lonkeron uniikkia historiaa ja vie juoman tarinaa entistä paremmin eteenpäin. Pullon muoto on maailmalla täysin uniikki ja se on jo ehtinyt saada messuilla kehuja kansainvälisiltä design-asiantuntijoilta ja mikä tärkeintä, vientimaissa omaleimainen muoto on otettu innokkaasti vastaan”, Ignatius kertoo.

Olympiastadionilta maailmalle

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 65 vuotta siitä kun Hartwall Original Long Drink lanseerattiin vuoden 1952 Helsingin olympialaisiin. Olympialaiset olivat Suomen ensimmäinen suuri kansainvälinen tapahtuma ja ensimmäistä kertaa Helsinkiin odotettiin turisteja saapuvaksi ympäri maailmaa. Hartwall Original Long Drink kehitettiin helpottamaan baarihenkilökunnan työtä janoisten turistien tarjoilussa.

Juomaa oli tarkoitus myydä vain olympialaisten ajan, mutta suomalaiset rakastuivat siihen niin, että vaativat juoman valmistuksen jatkamista myös olympialaisten jälkeen. Näin Suomeen syntyi uusi long drink -juomakategoria, joka suomalaisten suussa muuntautui pian lonkeroksi. Harwall Original Long Drinkin nykyinen raidallinen pakkausdesign symboloi Helsingin Olympiastadionin juoksuradan raitoja ja muistuttaa siitä, mistä aito lonkero ja sen myötä koko lonkerokategoria sai alkunsa vuonna 1952.

Suomessa uusi pullo on myynnissä Alkoissa 11.4.2017 alkaen.