Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
2.4.2019

Vuoden kuohuviini 2019 on valittu – voiton vei Besserat de Bellefon Millesime 2008

Vuoden Viinit 2019 -kilpailun kuohuviinisarjan voittajaksi on valittu ranskalainen samppanja Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Brut Millésime 2008. Jo 22. kerran järjestetyssä kilpailussa valitaan hinta-laatusuhteeltaan vuoden parhaat viinit. Suomeen voitokasta samppanjaa tuo Hartwall. Besserat de Bellefonin pehmeä, hienostunut tyyli löytyi vuonna 1930, kun kuuluisa pariisilaisravintola lupasi tilata samppanjaa kymmenkertaisen määrän, mikäli se sopisi myös läpi aterian nautittavaksi.

”Tee minulle samppanja, joka on riittävän pehmeä kantamaan läpi koko aterian, ja minä tilaan 1000 pulloa 100 sijaan”, kirjoitti pariisilaisravintola La Samaritaine de Luxen johtaja Victor Besseratille vuonna 1930. Siitä sai alkunsa Cuvée des Moines, tavanomaista pehmeämmin kuohuva, alhaisemman paineen samppanja, josta tuli nopeasti legenda. Vuosikertaa 2008 pidetään lähivuosikymmenten parhaana samppanjavuosikertana.

Besserat de Bellefon on pysynyt uskollisena kermaisen pehmeälle viinityylilleen. Hedelmäisyyttä ja täyteläisyyttä viiniin tuova Meunier-rypäle on päästetty oikeuksiinsa, eikä malolaktista käymistä käytetä. Jokainen Besserat’n vintage-samppanjapullo käy läpi vähintään viiden vuoden pullokypsytyksen, jonka ansiosta viinin kermainen suutuntuma korostuu.

Vuoden Viini -kilpailu järjestettiin tänä vuonna 22. kerran. Kilpailun tarkoituksena on edistää viinikulttuuria ja valita hinta-laatusuhteeltaan parhaat Suomessa saatavilla olevat viinit. Tuomariston jäsenet ovat Vuoden Viinit kilpailu ry:n ja viiniseurojen jäseniä, sommeliereja sekä riippumattomia viinialan ammattilaisia.

Tutustu Besserat de Bellefonin tyyliin Grand Champagne -messuilla

Besserat de Bellefonin vientijohtaja Godefroy Baijot saapuu Helsinkiin Grand Champagne -messuille, joilla hän myös isännöi Master Class -luentoa 10.5. ja 11.5. Godefroy kertoo perinteikkään talon uusista tuulista ja maisteltavana on useita eri samppanjatyylejä blanc de blancsista roséseen. Liput Master Class -luennolle voit ostaa täältä.

Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Brut Millésime 2008

  • Runsaan paahteinen ja hedelmäinen samppanja.
  • Rypälelajikkeet: Chardonnay, Meunier, Pinot Noir.
  • Kestää hienosti kypsytystä jopa 15-vuotiaaksi.
  • Alkon tuotenumero 564257

Saatat pitää myös näistä