Moi, mitä etsit?

search
9.8.2019

Hartwall Original® Long Drink tuo lonkeron väreillä maalattua katutaidetta Flow Festivalille

Original Long Drink on jo pitkään tunnettu tuttavallisemmin betonivetenä ja viime vuonna lonkeron alueelle Flow Festivalille kohosi betonikylä. Tänä vuonna betoniteema saa jatkoa, sillä aitoa betonivettä pääsee nauttimaan Original Street Art -katumaisemassa.

Street art -taidemuoto on alunperin syntynyt peittämään harmaata betonimaisemaa. Siksi lonkeron baarialueelle Flow Festivalille rakentuu harmaa katukuva, jota piristetään taiteella. 

”Lonkeron viime vuoden betonityömaa-alue Flow-festivaalilla oli todella pidetty, mutta emme halunneet tehdä vastaavaa uusiksi. Siksi lähdimme rakentamaan viime vuoden teeman päälle. Tämän vuoden alueeksi rakennettiin betoninharmaa katumaisema ja aivan kuten meidän tölkitettyä betonivettä peittää kaunis raitakuosi, niin tämän vuoden Flow-alueen harmaata katumaisemaa peittää lonkeron raitojen värinen taide”, kertoo markkinointipäällikkö Eeva Ignatius Hartwallilta.

FLOW 2019_old 2.jpg

Lonkeron alueen läpi kulkevan kadun varrelta löytyy bussipysäkki, jonka mainospaikan on taiteillut Ville Leino. Kadun varrella olevien ulkomainosten maalaukset taas ovat Rasmus Tikkasen käsialaa. Itse katu johdattaa betonibaariin, jonka edessä olevilla parkkipaikkaterasseilla voi nauttia aitoa betonivettä. Kadun varrella olevan maiseman taiteellistamisesta lonkeron väreihin on vastannut graffiti-taiteilija Ansver Oksman

FLOW 2019_old 1.jpg

Taidetta vapaamman Helsingin kunniaksi

”Katutaiteelle on ominaista, että osa teoksista poistetaan ja niiden päälle maalataan uutta. Siksi Flow-teoksissani graffiti ja puhdistusliike käyvät vuoropuhelua”, kertoo alueen teoksista vastaava suunnittelija ja taiteilija Ansver Oksman.

Oksman kertoo, että aluen teokset juhlistavat myös Helsingin vapautumista katutaidekiellosta 10 vuotta sitten. Helsinki oli epävirallisesti maailman harmain kaupunki vuosina 1998−2009, kun Stop Törhyille -projekti oli tehnyt kaikesta katutaiteesta ehdottoman kiellettyä. 

Lue lisää Flow Festivalin juomatarjonnan uudistuksista

 

Saatat pitää myös näistä