Moi, mitä etsit?

search
18.5.2020

Autetaanravintoloita.fi antaa kauppapaikan kriisissä kamppaileville ravintoloille

Hartwallilla haluttiin auttaa talousahdingossa kamppailevia ravintoloita, ja tuloksena syntyi autetaanravintoloita.fi-alusta. Kaikki halukkaat ravintolat voivat sen kautta myydä lahjakortteja suoraan kuluttajille.

Ilmoittautuminen alkoi vapun alla, ja innostus on ollut kovaa: mukaan on liittynyt jo 150 ravintolaa. Kaikki lahjakorttikaupat eivät ole vielä auki, vaan uusia ravintoloita lisätään palveluun joka päivä. Nyt sivuston kautta voi ostaa lahjakortin yli 60 eri ravintolaan.

Autetaanravintoloita.fi on kauppapaikka, jonne mikä vain ravintola voi helposti ja maksuttomasti perustaa oman verkkokaupan. Ravintolat saavat lahjakorttimyynnin tulot välittömästi suoraan itselleen.

”Ravintolat ovat kuilun partaalla. Tuki ei ole tullut ajoissa ja monella yrittäjällä on todellinen hätä. Moni ravintola ei pärjää edes kesäkuun alkuun saakka. Haluamme auttaa ja kokosimme osaajat yhteen: tuloksena on autetaanravintoloita.fi. Toivomme, että siitä on apua mahdollisimman monelle ravintolalle: etenkin niille, joilla ei ole mahdollisuutta perustaa omaa verkkokauppaa”, kertoo Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

"Jos yksikin ravintola saa apua, olemme onnistuneet."

Tavoitteena on saada ravintoloille tuloja jo ennen kuin ovet voidaan avata yleisölle, ja houkutella väkeä ravintoloihin heti, kun se on taas mahdollista. Samalla muistutetaan ihmisiä omien lempiravintoloiden olemassaolosta.

”Tämä on pieni teko, jolla haluamme tuoda apua kriisin keskelle. Jos alusta tuo apua yhdellekin ravintolalle, olemme onnistuneet. Pidämme sivuston auki niin kauan kuin tarve vaatii”, Järvinen lupaa.

Mukana pikkupubeja ja suuria ravintoloita

Ilmoittautuminen mukaan alkoi vapun alla, ja ravintoloiden kiinnostus on ollut kovaa. Mukana on nyt melkein 150 ravintolaa aina pienistä pubeista ketjuravintoloihin. Kaikkien verkkokauppoja ei olla vielä ehditty avata, mutta nytkin palvelusta löytyy reilut 60 ravintolaa, joihin lahjakortteja voi ostaa. Uusia ravintoloita lisätään palveluun joka päivä.

”Ravintoloiden into lähteä mukaan on yllättänyt meidätkin ja kertoo alan hädästä. Päivitämme alustaa jatkuvasti, ja ravintoloiden määrä kasvaa tällä hetkellä päivittäin kymmenillä yrityksillä. Nyt voi mennä etsimään omia lempiravintoloita palvelusta ja tukea niitä ostamalla lahjakortteja. Kaikki tulot ovat ravintoloille nyt elintärkeitä”, Järvinen summaa.

Mukaan lähteminen on ravintoloille nopeaa ja ilmaista. Maksuliikenteestä vastaa OP-ryhmään kuuluva Checkout Finland. Alustan hallinnointikuluja varten veloitetaan 5,5 % myydyistä summista, ja summa menee kokonaisuudessaan alustaa ylläpitävälle Helppari Oy:lle.

Miten palvelu toimii?

  • Mene osoitteeseen www.autetaanravintoloita.fi
  • Voit etsiä ravintoloita nimellä tai sijainnilla
  • Osta haluamasi lahjakortti ravintolan valikoimasta
  • Nauti, kun ravintola jälleen aukeaa.

Saatat pitää myös näistä