Moi, mitä etsit?

search
17.3.2021

Hartwall rakentaa UROS LIVE -areenalle oman olutpanimon

Joulukuussa Tampereelle avautuvaan elämyskeskukseen rakentuu jotain poikkeuksellista: oma craft-olutpanimo, jonka padoissa tulee porisemaan erikoiseriä tamperelaisia oluita. Pienet, tapahtumapaikkojen omat panimot ovat Suomessa ja maailmallakin vielä harvinaisia.

Tampereella rakennetaan poikkeuksellista elämyskeskusta, ja myös areenan panimokumppani Hartwall halusi luoda UROS LIVE -areenan vierailijoille koettavaa, joka on vertaansa vailla. Hartwall rakentaa areenalle oman craft-olutpanimon, ja panimossa tullaan keittämään erilaisia oluita paikan päällä.

”Satsaamalla paikallisiin craft-oluisiin me olemme mukana viemässä Suomen olutkulttuuria ja koko panimoalaa entistä suurempaan nosteeseen. Tämä edellyttää meiltä rohkeita tekoja, jotka ovat jopa maailman mittakaavassa poikkeuksellisia. Panimo areenan paraatipaikalla tulee olemaan elämys kaikille aisteille”, Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen kertoo.

Pieniä, tapahtumapaikkojen omia panimoita ei olla Suomessa vielä nähty, mutta Hartwallilla uskotaan niissä olevan paljon mahdollisuuksia. Muutamia vastaavia löytyy maailmalta: viime vuosina esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Britanniassa on avattu tapahtumakeskuksiin omia panimoita, ja nyt Tampere saa omansa.

”UROS LIVE -areena on elämysten erikoisosaajien huipputilaisuus ja näytönpaikka. Olemme areenalla ylpeitä Hartwallin panostuksesta sekä panimon ainutlaatuisuudesta Suomessa”, sanoo UROS LIVE -areenan toimitusjohtaja Marko Hurme.

Tampereen olutkulttuuria pönkittämässä – nyt haussa craft-panimopäällikkö 

UROS LIVE -areenalle rakentuva craft-panimo jatkaa Hartwallin omistautumista paikallisiin erikoisoluisiin. Hartwallin Lahden erikoisolutpanimo Mattsson aloitti toimintansa vuonna 2017 vastaamaan yhä kasvavaan erikoisoluiden suosioon. Samana vuonna teki paluun myös paikallinen Lahden Erikois -olut ja viime syksynä Hartwall herätti henkiin palan oululaista oluthistoriaa tuomalla takaisin Toppilan oluen. Alkuvuodesta 2021 Hartwall osti Bryggeri Helsingin panimoliiketoiminnan pääkaupungin sydämessä. Nyt on vuoro satsata Tampereelle, jossa on jo valmiiksi kukoistava olutkulttuuri. 

”Tampereella on laadukkaita omia panimoita ja siellä teollinen historia yhdistyy verrattomalla tavalla nykykulttuuriin. Haluamme tuoda kaupunkiin jotain uutta, mutta pohjimmiltaan tamperelaista”, maalailee Juhani Mertsalmi, Hartwallin craft-panimoiden kehityspäällikkö.

Hartwallilla haetaan nyt uutta craft-panimopäällikköä luotsaamaan areenalle rakentuvaa elämystä.

”Meillä on haussa intohimoinen olutosaaja, joka toimii samalla keulahahmona koko uudelle panimolle. Hän pääsee päättämään, millaisia hymynystyröitä kutkuttavia oluita areenalla tullaan panemaan ja tarjoilemaan. Ensimmäiset kippistelyt kilahtelevat Tampereella joulukuussa, enkä malta odottaa, millaisia olutkokemuksia areenalla tullaan luomaan”, Mertsalmi kertoo.

Kuva: Copyright SRV/Libeskind/Tomorrow

Median yhteydenotot: 

Titta Jaakkola, viestintäpäällikkö, Hartwall, puh. +358 50 592 9245, titta.jaakkola@hartwall.fi