Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
12.3.2021

Hartwallin kevään maut: rutkasti aitoa hedelmää ja aromikkaita olutuutuuksia

Hartwallin kevätuutuuksissa näkyy suomalaisten kasvava kiinnostus omaa hyvinvointia kohtaan, kun esimerkiksi Novelle-vesiperhe saa uuden, luonnollisen ja raikkaan jäsenen, ja aito Hartwallin lonkero tulee saataville ilman alkoholia. Lisäksi valikoima kasvaa muhkeilla olutmauilla, uusilla energiajuomilla ja syntisen hyvällä siiderillä.

Korona-aika on vahvistanut hyvinvointitrendiä, ja se näkyy Suomessakin entistä vahvempana.

”Ihmiset etsivät omaa hyvinvointiaan tukevia vaihtoehtoja: tässä korostuvat etenkin vähäsokeriset ja alkoholittomat juomat, sekä aidot ja luonnolliset maut. Tutkimuksemme mukaan 61 %* suomalaisista yrittää vähentää sokerin käyttöä tai välttelee sitä parhaansa mukaan, ja se näkyy myös meidän valikoimassamme. Samoin 65 % kaipailee mehuille ja virvotusjuomille terveellisempiä vaihtoehtoja”, summaa Hartwallin tutkimuspäällikkö Maija Ankkuri.

Alkoholittomat ja matala-alkoholiset vaihtoehdot perinteisille alkoholijuomille kiinnostavat yhä suurempaa joukkoa suomalaisista.

”Liki kolmannes suomalaisista kertookin valitsevansa aiempaa useammin alkoholittoman vaihtoehdon esimerkiksi oluelle, siiderille ja viineille. Näiden juomien valikoima kasvaa meillä tänäkin keväänä, ja tuotekehityksemme Lahdessa on luomassa vielä lisää kysyntään vastaavia juomia”, Ankkuri vinkkaa.

Lue tästä lisätiedot näistä juomista:

Novelle Fresh Mustikka ja Mango-Appelsiini
Jaffa Juicy Ananas-Passion
Hartwall Jaffa Vadelma-Mustikka Sokeriton
Pepsi Max Caffeine-Free
Pommac Brut
Fenix Karhunvatukka-laventeli
ED Pink Grapefruit
Faxe Kondi Booster Watermelon
Mountain Dew Jumpstart Fruit Punch
Fonti di Crodo Limonata Lemon ja Lime-mint
Original Long Drink Grapefruit ja Ginger 0 %
Lahden Erikois Mild Ale 3,8 % 
Lahden Erikois Hunaja Lager 4,5 % 
Lahden Erikois Summer 2021 5,0 %
Aura Pils 5 %
Guilty Joe Dry Apple with a hint of Caramel 5,4 %

Virvoitusjuomat, vedet ja energiajuomat:

Novelle Fresh Mustikka ja Mango-Appelsiini – luonnollinen ja kevyt janojuoma

Novelle Fresh -juoman pohjana on virkistävä kivennäisvesi, ja sen herkullinen maku tulee tilkasta täysmehua.

"Novelle Fresh on uudenlainen juoma suositussa Novelle-vesiperheessä. Aavistus täysmehua kruunaa hiilihapotetun Salpausselän soraharjujen veden, eikä muuta tarvita. Juoma on kaloriton, eikä siinä ole lisättyä sokeria tai keinomakeutusaineita. Se on nappivalinta janojuomaksi tai kevyeen herkutteluhetkeen", summaa tuotepäällikkö Mira Kujanpää.

Raikas juoma tulee myyntiin kahdessa maussa: kaupan hyllyltä löytyy pian mangon ja appelsiinin yhdistelmän, sekä mustikan makuinen uutuus.

Juoman makeus tulee ainoastaan mehusta ja sokeria siinä on alle 0,5 g / 100 ml. Novelle Fresh myydään kuuden 0,33 litran tölkin pakkauksissa.

Jaffa Juicy Ananas-Passion – hedelmäisen herkkujuoman uutuusmaku

Jaffa Juicy on mehukas virvoitusjuoma, jonka raikas maku on peräisin aidosta hedelmämehusta. Ensimmäiset Jaffa Juicy -juomat tulivat markkinoille viime keväänä, ja suosion myötä makukirjo kasvaa uudella vaihtoehdolla: myyntiin tulee eksoottisen ananaksen ja passionhedelmän makuinen Jaffa Juicy.

Uutuudessa yhdistyvät luonnolliset raaka-aineet ja mahtava maku: siinä on n. 30 % vähemmän sokeria kuin tavallisessa virvoitusjuomassa. Lisäksi se sisältää vain luontaisia aromeita ja makuaineita eikä lainkaan keinotekoisia makeutusaineita.

Jaffa Juicy -uutuus tulee myyntiin 0,33 litran tyylikkäässä tölkissä. Se sisältää 28 kcal / 100 ml.

Hartwall Jaffa Vadelma-Mustikka Sokeriton – virvoitusjuomien kuningatar

Tuttu vadelman ja mustikan klassikkoyhdistelmä löytyy nyt virvoitusjuomien klassikon, aidon oikean Hartwallin Jaffan korkin alta. Herkullinen juoma sopii kesähetkiin ja herkutteluun. Juoma on myynnissä vain kesän 2021 ajan.

Juoma on myynnissä 1,5 l ja 0,5 l -pulloissa. Keinomakeutettu juoma sisältää energiaa vain 1 kcal / 100 ml.

Pepsi Max Caffeine-Free – kolaa ilman kofeiinia

Pepsi MAX lanseerattiin Suomessa vuonna 1994, ja on siitä lähtien voittanut suomalaisia puolelleen rohkean makuisena ja sokerittomana kolajuomana. Kasvavaan kysyntään Pepsi MAX on tuonut uusia kolajuomamakuja suomalaisten ulottuville aina kirsikan mausta vadelmaan ja limeen. Nyt on vuorossa kofeiiniton Pepsi MAX.

"Pepsi MAX on tunnettu innovaatioistaan, ja nyt meillä on taas syytä olla ylpeä: tuomme ensimmäisenä kolabrändinä kofeiinittoman kolajuoman, Pepsi MAX Caffeine Freen, Suomen markkinalle. Uutuus sopii herkuttelu- ja ruokahetkiin etenkin niille, jotka haluavat nauttia kolajuomasta, mutta eivät kaipaa kofeiinin piristävää vaikutusta", kertoo kategoriamarkkinointijohtaja Matias Mero.

Juoma on myynnissä 1,5 l ja 0,5 litran pulloissa ja 6 x 0,33 litran tölkkipakkauksessa. Sokeriton ja kofeiiniton juoma sisältää energiaa vain 1 kcal / 100 ml.

Pommac Brut – hienostunut kuohujuoma

Kaksi ikonista premium-brändiä löivät hynttyyt yhteen: 100-vuotias Pommac ja Ranskassa vuonna 1895 perustettu Lorina loivat yhdessä tyylikkään uutuuden kesän juhlakauden hetkiin, jotka ovat maljan kohottamisen arvoisia.

Perinteiseen juhlajuomaan Pommaciin on nyt lisätty samppanja-aromia ja sen sokerimäärää on vähennetty lähes 40 prosentilla: näin on luotu entistäkin juhlavampi kuiva, alkoholiton uutuusjuoma.

Pommac Brut on saatavilla lasipullossa, johon on Ranskassa käsityönä asetettu juhlavasti poksahtava korkki. Perinteinen artesaanilimonaditalo Lorina on käyttänyt samanlaista korkkia pulloissaan yli vuosisadan ajan.

Pommac Brut on saatavilla 0,75 l patenttikorkillisissa lasipulloissa.

Fenix Karhunvatukka-laventeli – hyvinvointijuoma rentoihin hetkiin

Fenix Rentouttava Karhunvatukka-laventeli on hiilihapotettu, vähäkalorinen hyvinvointijuoma, jonka maussa yhdistyvät mehukas karhunvatukka ja raikas vivahde laventelia.

Fenix Rentouttava sopii erityisesti rentoutumishetkiin ja iltapäivän taukoihin, kun ei kaipaa enää piristävää juomaa. Juoma sisältää B5-vitamiinia ja L-teaniinia, eli aminohappoa, jolla on rentouttava vaikutus.

Fenixin uutuus tulee myyntiin 0,5 l pullossa. Makeutensa se saa ripauksesta hedelmäsokeria ja kaloreita siinä on 20 kcal / 100 ml.

ED Pink Grapefruit – verigreipin energiaa

ED Pink Grapefruit piristää ja auttaa keskittymään silloin, kun sitä eniten tarvitsee. Se on raikas, hyvänmakuinen ja vitaminoitu energiajuoma, joka sisältää piristäviä kofeiinia, B-vitamiineja guaranaa ja tauriinia. ED Pink Grapefruitissa herkullinen energiajuoman maku yhdistyy raikkaaseen verigreippiin.

Juomassa on korkea kofeiinipitoisuus (32 mg / 100 ml) eikä sitä suositella lapsille eikä raskaana oleville tai imettäville. Käyttösuositus enintään 2 pullollista päivässä. Myyntiin sokerimakeutettu uutuus tulee kätevästi suljettavissa 0,5 litran pulloissa.

Faxe Kondi Booster Watermelon – melonin makuinen energiapamaus

Virvoitusjuomalta maistuva energiajuoma Faxe Kondi Booster Watermelon on herkullisen vesimelonin makuinen vaihtoehto perinteisemmille energiajuomille. Sokerilla makeutettu Booster virkistää kofeiinin ja B-vitamiinien avulla, ilman tauriinia ja guaranaa.

Juomassa on korkea kofeiinipitoisuus (32 mg/100 ml), eikä sitä suositella lapsille eikä raskaana oleville tai imettäville. Käyttösuositus enintään kolme tölkillistä päivässä. Uutuus tulee myyntiin suositussa 0,33 l tölkissä.

Mountain Dew Jumpstart Fruit Punch – boostia hedelmäboolista

Mountain Dew Jumpstart ainutlaatuinen pehmeästi piristävä virvoke, jossa yhdistyvät hedelmämehu, vitamiinit B3, B5 ja B6 ja lisätty kofeiini.

"Näistä saadaan hillittömän piristävä lopputulos, ja vain puolella tavallisten hiilihapollisten sokerilla makeutettujen virvoitusjuomien sokerimäärästä. Jumpstart onkin kaverisi silloin, kun janoat raikasta juomaa mutta lisäboosti tulee tarpeeseen", hehkuttaa kategoriamarkkinointijohtaja Matias Mero.

Uuden Mountain Dew Jumpstart Fruit Punchin makuna on veikeä hedelmäbooli.

Juomassa on korkea kofeiinipitoisuus (19 mg / 100 ml) eikä sitä suositella lapsille eikä raskaana oleville tai imettäville. Myyntiin se tulee 0,44 l tölkeissä.

Fonti di Crodo Limonata Lemon ja Lime-mint – italialaisklassikko Sisilian sitruunoista

Uuteen tölkkipakkaukseen pujahtaneiden Fonti di Crodo Limonata -artesaanilimonadien juuret johtavat 1940-luvun Italiaan. Vuosikymmenien aikana ikoniseksi noussut juoma valmistetaan Crodossa Piemonten alueella ja se onkin saapasmaan suosituin sitruunalimonadi.

Rakastetun maun salaisuus löytyy juoman korkeasta mehupitoisuudesta (12 %) ja runsaasta määrästä herkullista hedelmälihaa: limonadin valmistuksessa käytetään ainoastaan Sisilian paahteessa kypsyneitä sitruunoita. Suomessa on saatavilla klassisen sitruunalimonadin lisäksi raikas limen ja mintun makuinen juoma.

Limonadi on makeutettu sokerilla eikä se sisällä säilöntäaineita tai väriaineita. Se on saatavilla 0,33 litran tölkissä.

Lonkerot, oluet ja siiderit:

Original Long Drink Zero Label Grapefruit ja Ginger 0 % – nolla prosenttia, täysi tuttu maku

Suomen kansallisjuomaksikin tituleerattu klassikko Hartwall Original Long Drink tulee saataville alkoholittomana. 

"Suomalaiset kaipaavat alkoholittomia vaihtoehtoja yhä enemmän, ja reilu neljännes suomalaisista on vähentänyt alkoholin kulutustaan viimeisen kahden vuoden aikana*. Nyt voi nauttia rakastettua klassikkolonkeroa myös niissä tilanteissa, joihin alkoholi ei sovi tai sitä ei halua juoda", tuotepäällikkö Ella Lindberg iloitsee.

Aidon lonkeron alkoholittomassa versiossa on tuttu raikas maku, jossa yhdistyy herkullinen greippi ja katajanmarja. Se on tehty samoista raaka-aineista kuin alkoholillinen, mutta ilman alkoholia.

Rakastetun greippimaun rinnalle tulee myös alkoholiton inkiväärilonkero, jonka makumaailma on tuttu toniceista ja inkiväärioluista.

Parhaalta jääkylmänä maistuvat uutuudet tulevat myyntiin 0,33 l tölkeissä.

More Brewing – alkoholittomana syntynyt olut

”More Brewing lähestyy koko alkoholittomien oluiden kategoriaa täysin uudesta tulokulmasta. Tämän alkoholittomana syntyneen brändin Lager 0,0% -oluessa lyövät kättä ennakkoluulottomasti olueen suhtautuvien tekijöiden huippuluokan osaaminen, luovuus ja modernein teknologia”, avaa tuotepäällikkö Ville Alanko.

Lopputuloksena on helposti lähestyttävä ja tasapainoinen, asteen verran reilummin aromihumaloitu vaalea lager, jonka mausta löytyy miellyttävän kukkaista aromia ja persikkaisia vivahteita.

More Brewing -lagerolut tulee myyntiin huhtikuun puolivälissä 0,33l tölkeissä ja sixpackeissa.

Lahden Erikois Mild Ale 3,8 % – mieto, mutta täynnä makua

Lahden Erikois Pale Mild Ale on hyvin vaaleankeltainen, suodattamaton, hieman utuinen täysmallaspintahiivaolut. Tässä miedossa ja juotavuudeltaan lyömättömässä oluessa maistuu eksoottisten hedelmien kuten sitruksien, persikan ja passionhedelmän maukkaus, jota pönkittää tuoreenruohoinen katkerohumalan puraisu.

Lahden Erikois Mild Ale tulee myyntiin 0,5 litran tölkissä.

Lahden Erikois Hunaja Lager 4,5 % – rapsakka ja vivahteikas

Vaalean kullankeltainen, aidolla hunajalla viimeistelty lagerolut. Maultaan raikkaanrapsakka, sitruksinen ja hennon kukkainen. Aito hunaja tuo kuivahkoon pilsmäiseen runkoon hieman makeutta ja vivahteikkuutta.

"Uusi hunajaolut on monikäyttöinen ruokaolut, erikoisen hyvää se on vaalean kalan, kuten kullankeltaiseksi paistettujen ahvenfileiden kanssa. Sopii salaattien seuraan ja antaa mainion vastapainon tulisille ruuille. Toki se on myös erinomaista sellaisenaan", vinkkaa tuotepäällikkö Ari Nykänen.

Suomalaisella hunajalla aateloitu olut on saatavilla 0,5 litran tölkissä.

Lahden Erikois Summer 2021 5,0 % – kesäinen, poreileva APA

Lahden Erikois -olutperheen tämän kesän tulokas on auringonkeltainen, iloisesti poreileva, raikas suodattamaton American Pale Ale. Kesäsesonkiin sopiva olut maistuu raikkaan hedelmäiseltä, ja sen kruunaa poutapilvenvalkoinen vaahtokukka.

Vain kesäkauden ajan myynnissä oleva olut tulee tarjolle 0,5 litran tölkeissä ja 6 x 0,33 l sixpackissa.

Aura Pils 5 % – rikkaan aromikkaan pilsin paluu

Suodattamaton Pils on uusvanha tulokas Aura-perheeseen: huhtikuussa 1885 kunniakkaaseen reilun kuukauden ikään ehtinyt Auran panimo tiedotti merkkitapauksesta: saatavilla oli ”Pilsenerin olutta 1/2 pulloissa 4 markkaan 50 penniin korilta”.

Tämän päivän Aura Pils on rikkaan aromikas, suodattamaton täysmallasolut, jossa humalien rehevä, yrttisen mausteinen aromimaailma pääsee täyteen oikeuteensa viljaisen maltaisen, klassisen saksalaisen pils-rungon tukemana. Moniulotteinen maku huipentuu maltilliseen katkeruuteen.

Auran uutuus tulee myyntiin 0,5 litran tölkissä, 0,35 litran pullossa ja 6 x 0,33 l sixpackissa.

Guilty Joe Dry Apple with a hint of Caramel 5,4% – “Guilty pleasures are the best pleasures”

Guilty Joe 5,4% on Happy Joe -siideribrändin ensimmäinen vahva siideriuutuus. Siiderin maussa raikas, kuiva omena yhdistyy kevyeen ripaukseen syntisen herkullista karamellin makua ja tuoksua.

"Guilty Joe on nimensä mukaisesti oodi aidolle, anteeksipyytelemättömälle herkuttelulle. Kevään uutuussiideri onkin saanut inspiraationsa jälkiruokien klassikko-makuparista, omena-karamellista. Karamellilla maustettu, vahva omenasiideri soveltuu sellaisenaan nautittavaksi tai jälkiruokien, kuten vaniljajäätelön kanssa paritettavaksi", vihjaa tuotepäällikkö Antonia Havaste.

Happy Joe -siiderin syntinen serkku tulee myyntiin 0,275 l lasipullossa.Median yhteydenotot:

Hartwall: Titta Jaakkola, viestintäpäällikkö, Hartwall, puh. +358 50 592 9245, titta.jaakkola@hartwall.fi

*Tutkimuksen tiedonkeruu tehtiin joulukuussa 2020 Bilendi Oy:n kuluttajapaneelissa. Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä 1 000 ja otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinalueen mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti.