Moi, mitä etsit?

search
22.3.2021

Klassikkolonkero Original Long Drink nyt myös alkoholittomana

Suomalaiset kaipaavat alkoholittomia vaihtoehtoja yhä enemmän, sillä reilu neljännes suomalaisista on vähentänyt alkoholin kulutustaan viimeisen kahden vuoden aikana.* Hartwall Original® Long Drink -perheen uusin alkoholiton jäsen tulee saataville legendaarisen greippimaun lisäksi myös inkiväärinmakuisena.

Suomen kansallisjuomaksikin tituleeratun klassikon Hartwall Original Long Drinkin tarina saa uuden sivun, kun Helsingin olympialaisissa vuonna 1952 lanseerattu juoma tulee saataville myös alkoholittomana.

”Ensi vuonna 70-vuotisjuhlavuottaan viettävä Original Long Drink on vuosien saatossa saanut uusia makuvariantteja ja sitä löytyy myös eri alkoholipitoisuuksilla. Tänä päivänä suomalaiset kaipaavat alkoholittomia vaihtoehtoja yhä enemmän, joten haluamme tarjota mahdollisuuden nauttia rakastettua lonkeroa myös niissä tilanteissa, joihin alkoholi ei sovi tai sitä ei halua juoda”, kertoo kategoriamarkkinointijohtaja Eeva Ignatius

Original Long Drink 0 % on tehty samoista raaka-aineista kuin alkoholillinen, mutta ilman giniä. 

”Aidon lonkeron alkoholittomassa versiossa on tuttu raikas maku, jossa yhdistyy herkullinen greippi ja katajanmarja. Legendaarisen greippimaun rinnalle tulee myös alkoholiton inkiväärilonkero, sillä inkivääri on rakastettu maku erilaisissa alkoholittomissa juomissa”, Ignatius jatkaa. 

Alkoholittomia vaihtoehtoja ostetaan yhä useammin 

Kiinnostus omaan hyvinvointiin ja terveellisiin vaihtoehtoihin kasvaa ja reilu neljännes (27 %) suomalaisista kertoo vähentäneensä alkoholin kulutustaan viimeisen kahden vuoden aikana. Joka kolmas (34 %) on siirtänyt kulutustaan miedompiin tai alkoholittomiin juomiin.* 

”Alkoholittomien panimojuomien kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisten vuosien aikana. Hartwallilla on mahdollisuus viedä juomakulttuuria kohti terveellisempiä ja vastuullisempia valintoja, ja siksi tuomme yhä enemmän laadukkaita alkoholittomia ja vähäalkoholisia vaihtoehtoja paitsi oluissa myös siidereissä ja lonkeroissa. Tuotekehitysporukkamme Lahdessa on täynnä loistavia osaajia, jotka ovat myös alkoholittoman aidon lonkeron maun takana”, kertoo Hartwallin laki- ja yhteiskuntavastuujohtaja Hanna Sivenius.

Uusi alkoholiton Original Long Drink Zero Label -sarja lanseerattiin lauantaina 20.3. virtuaalisella Harmaa Rinne After Ski -keikalla, joka keräsi huiman joukon lonkeron ystäviä kuuntelemaan Teflon Brothersia ja kippistelemään harmaalla. Uutuudet ovat myynnissä 0,33 litran tölkeissä hyvin varustelluissa päivittäistavarakaupoissa.

*Bilendi 2020. Tutkimuksen tiedonkeruu tehtiin joulukuussa 2020 Bilendi Oy:n kuluttajapaneelissa. Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä 1000 ja otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinalueen mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti. 

Median yhteydenotot: Titta Jaakkola, viestintäpäällikkö, Hartwall, titta.jaakkola@hartwall.fi, +358 50 592 9245