Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit, Freixenet:

Alkudrinkki kuin 1900-luvun alun Pariisissa: French 5,5

Kun haluat kilistellä todella elegantisti, sekoita alkudrinkki, joka on saanut innoituksensa klassisesta ranskalaiscocktailista. French 5,5 syntyy sitruunasta, seljankukasta ja kuohuvasta.

Ensimmäisen maailmansodan aikaan pariisilaisessa New York Barissa kehiteltiin cocktail, joka elää edelleen. Alkuperäiseen French 75 -drinkkiin yhdistettiin giniä, samppanjaa, sitruunamehua ja makeutukseksi sokeria tai siirappia. Nimensä juoma sai ympärillä jylläävästä sodasta: siinä sanottiin olevan yhtä paljon potkua kuin ranskalaisessa 75-millisessä aseessa.

Varioimme klassikosta alkudrinkin, jossa on sama hienostunut makumaailma, mutta joka ei potki ihan yhtä tujusti kuin gini-pohjainen versio. Elegantti maku syntyy seljankukka- ja sitruunamehusta sekä mocktaileihin suunnitellusta alkoholittomasta Seedlip Garden -tisleestä. Kuohut kaadetaan matala-alkoholisesta Freixenet Sparking 5,5 % -kuohuviinijuomasta.

French 5,5 sopii erityisen hyvin alkudrinkiksi juhliin, joissa tulee nautittua useampi lasillinen. Esimerkiksi koska valmistujaisissa päivänsankari kilistelee alkudrinkin jokaisen vieraan kanssa, on parempi valita juoma, jossa on maltilliset prosentit. Samoin jos vieraat kiertävät päivän aikana juhlasta toiseen, kevyt alkudrinkki kuohuviinistä ja mehuista on käytännöllinen ratkaisu.

Ennen kuohuvan lisäämistä viilennä muut ainekset ravistamalla niitä sheikkerissä jääpalojen kanssa. Jos haluat korostaa cocktailin pariisilaista alkuperää, tarjoile alkudrinkit laakeista samppanjalaseista eli coupe-laseista. Koristeluksi riittää suikale sitruunankuorta.

Alkudrinkki kuohuviinistä: French 5,5

1 annos
valmistusaika 5 min
70 kcal / annos

2 rkl Seedlip Garden -tislettä
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl seljankukkamehutiivistettä
jäitä
1 dl Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviinijuomaa
sitruunan kuorta koristeeksi

Ohje: Näin valmistat French 5,5 -alkudrinkin

  1. Mittaa Seedlip Garden -tisle, sitruunan mehu ja seljankukkamehutiiviste sheikkeriin. Lisää jäitä ja ravistele voimakkaasti noin parinkymmenen sekunnin ajan, kunnes tunnet sormissa, että juoma on viilentynyt.
  2. Siivilöi jäät pois ja kaada kylmä mehu-tislesekoitus lasiin. Kaada päälle Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviinijuoma.
  3. Koristele alkudrinkki sitruunan kuorisuikaleella ja tarjoile heti.