Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma:

Long Shot Punch -drinkki maistuu hellepäivälle

Kuuman kesäpäivän ykkösdrinkki on Long Shot Punch: kesän kypsyttämiä vadelmia, kirpeää sitruunaa ja raikkaita kuplia. Virkistävä cocktail syntyy helposti myös kotiterassilla ja mökkiolosuhteissa.

Keskikesän aurinkoiset päivät kruunataan itse sekoitetulla cocktaililla, jonka vivahteikkaasta makumaailmasta ei uskoisi, miten helppo se on valmistaa!

Long Shot Punch tehdään nimensä mukaisesti Original Long Shot Lemonista, ja lisäksi siinä maistuvat tuoreet vadelmat, sitruuna ja hunaja. Särmää makumaailmaan tuo Tonic Water.

Cocktailin on suunnitellut helsinkiläisravintola Lily Leen pääbaarimestari Mika Ammunet. Hän halusi luoda kesäisen drinkin, jolle antavat makua mehevät suomalaiset vadelmat. Koristeeksi juomaan sopii basilika, joka on oivallinen makupari vadelmalle.

”Jos haluat vaihtelua, voit kokeilla Long Shot Punchin tekemistä myös mustikoilla tai mansikoilla”, Ammunet vinkkaa. Marjasesongin ulkopuolella tuore ananas toimii juomassa hyvin.

Voit tehdä Long Shot Punch -cocktailin myös vegaanisena. Vaihda tällöin hunaja vaahterasiirappiin.

Cocktailien tekeminen kotona on hauskaa, eikä erityisiä työvälineitä tarvita ainakaan tämän drinkin valmistamiseen. Long Shot Punchin voi tehdä mihin tahansa riittävän suureen lasiin ja välineeksi riittää lusikka.

Näin teet drinkkejä kotona

Mika Ammunetin parhaat vinkit oman elämänsä baarimestareille.

  • Jääpalat ovat drinkkien teossa asia numero yksi! Varaa siis riittävästi jäitä, jotta juomat pysyvät viileinä. Kotitekoiset jääpalat käyvät hyvin, ja niitä voi valmistaa myös esimerkiksi pakasterasioihin.
  • Käytä mittoja ja noudata ohjeita. Resepteissä on valmiiksi mietitty eri raaka-aineet oikeisiin suhteisiin ja makeutuksen määrä oikeaksi – luota siis reseptiin.
  • Ole armollinen omia baarimikon taitojasi kohtaan. Harjoitus tekee mestarin. Kokeile ja pidä hauskaa.
  • Noudata sesonkeja, jotta saat resepteistä kaiken irti! Esimerkiksi mansikat ovat parhaimmillaan kesällä, joten tee niitä sisältäviä juomia silloin. Sitruuna taas on sesongissa ympäri vuoden.

Long Shot Punch -drinkki

60 ml Original Long Shot Lemonia
20 ml sitruunamehua
10 ml hunajaa
40 ml Hartwall Tonic Wateria
muutama vadelma
koristeluun vadelmia ja basilikan lehtiä

  1. Mittaa lasin pohjalle ensin sitruunamehu ja sitten hunaja. Sekoita lusikalla hunaja kunnolla sitruunan joukkoon, jotta hunaja ei painu lasin pohjalle.

  2. Lisää lasiin 3–5 vadelmaa, koosta riippuen. Murskaa vadelmat lusikalla lasin pohjalle ja lisää loput raaka-aineet.

  3. Täytä lasi jäillä ja sekoita noin 10 sekuntia, jotta ainekset sekoittuvat ja viilenevät kunnolla.

  4. Lisää tarvittaessa jäitä ja koristele vadelmilla ja basilikan lehdillä.