Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit:

Herkkukimppu on ylellinen versio lahjapullosta

Lahjapullo on perinteinen vieminen illanistujaisiin, mutta mitä jos tekisit sen tällä kertaa astetta näyttävämmin? Yhdistä juomaan siihen sopivat herkut ja kääräise komeus kimpuksi. Tämä tuliainen muistetaan!

Illanistujaisten alla on usein sama pähkäily: mitä veisi illan isännälle tai emännälle? Lahjapullo on aina varma valinta, samoin kukkakimppu tai herkkukori. Entä jos ne kaikki yhdistäisi? Ratkaisu on herkkukimppu!

Herkkukimpun voi koota moneen makuun ja tyyliin lahjan saajan mieltymysten mukaan. Sokerihiiri ilahtuu karkki- ja limukimpusta, juustojen ystävälle punaviiniä ja juustoja, ja kuplivan oheen kimppuun sopivat raikkaat hedelmät.

Päätä ensin kimpun teema, valitse sopiva pullo lahjaksi ja poimi juomaan sopivat herkut ja muut koristelut. Karkkien seuraan käy esimerkiksi Hartwall Pommac, juustojen pariksi punaviini kuten Marqués de Cáceres Vino Ecológico 2019 ja hedelmien kylkeen kuohuva kuten Mionetto Prosecco.

Paketoinnin ideana on kiinnittää herkut varrastikkuihin ja tehdä tikuista kimppu samaan tapaan kuin kukista. Esimerkiksi hedelmiin, juustoihin ja vaahtokarkkeihin tikut voi työntää suoraan. Koviin herkkuihin, esimerkiksi tikkareihin, tikut voi teipata. Kimpusta ei kannata tehdä liian suurta, jolloin se on vaikea kasata ja painava kantaa. Voit koristella kimpun myös myrkyttömillä kukilla tai oksilla.

Pienen pullon saa paketoitua kokonaisuuteen teippaamalla sen muutamaan varrastikkuun ja liittämällä suoraan kimppuun. Kookkaampi lahjapullo taas kannattaa kääräistä kimpun kylkeen ja paperiin paketointivaiheessa.

Kääri kimppu mahdollisimman vahvaan ja paksuun paperiin, joka tukee kimppua. Esimerkiksi ruskea voimapaperi on tyylikäs ja kestävä vaihtoehto. Jos haluat kääreeseen väriä, voit yhdistää yksiväriseen, vahvaan paperiin kuviollisen joulupaperin. Halutessasi voit vielä suojata herkut sellofaanilla.

Muista kuljettaa kimppua varoen, erityisesti, jos pullo on paketoitu kimpun kylkeen ilman tukitikkuja.

Ohje herkkujen ja pullon koristeluun ja paketointiin

Tarvitset

haluamiasi herkkuja (esim. karkit, juustot, hedelmät)
varrastikkuja
vahvaa teippiä
paketoimiseen sopivaa vahvaa paperia, ja halutessasi myös muita, ohuempia papereita

kimput_vaaka_4-3.jpg

  1. Aloita asettamalla tikut paketoitaviin herkkuihin. Hedelmiin varrastikut voi työntää suoraan. Jos kyseessä on painava hedelmä, kuten granaattiomena tai appelsiini, työnnä kaksi tikkua rinnakkain. Teippaa tikut karkkeihin ja juustoihin, joissa on käärepaperi. Voit avata käärepaperia osittain, jolloin tuote tulee kauniisti esiin. Jälleen painaviin tuotteisiin voi kiinnittää kaksi tikkua.

  2. Kokoa kimppu kasaan ja kiinnitä yhteen teippaamalla tikkujen alaosasta.

  3. Ota kaksi isoa neliön muotoista käärepaperia. Nosta kimppu papereiden päälle vinottain: tikkujen päät kohti yhtä kulmaa ja herkut kohti vastakkaista kulmaa. Asettele lahjapullo kimpun kylkeen.

  4. Kääri paperien reunat vuorotellen kummaltakin puolelta kimpun ympärille. Taita kääre kiinni kimpun alaosasta, teippaa tarvittaessa. Solmi kimpun varteen nauha.

Lisää ideoita näyttäviin joulun lahjapulloihin ja muihin viemisiin:

Joulun hauskimmat lahjapullot: 3 paketointi-ideaa

Tuunaa perinteiset joulukakut oluella: olut-taatelikakku ja olut-suklaakakku 

Joulun makea herkku: omenajoulukuusi