Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Olut, Juoma ja ruoka, Olut ja ruoka, Kesä:

Makupari: paistetut muikut ja olut

Aromaattinen ja maukas olut sopii yhteen suomalaisten perinnemakujen kanssa. Näin valmistat herkulliset paistetut muikut.

Turkulainen olut oli todistetusti laadukasta ja hyvää jo 1500-luvulla. Tuolloin Ruotsin kuninkaan hovi­lähettiläät tilasivat olutta Turun linnan isänniltä.

Aura-oluen juuret ulottuvat vuoteen 1885. Aura-olut on maukas ja pehmeä, ja maun viimeistelee aromaattinen Saazer-humalointi.

Ruiskuoressa ja voissa paistetut muikut kutsuvat juomaparikseen maukkaan ja aromikkaan oluen. Vaalean lagerin maltaisuus ja rapsakka humalointi tukevat ruoan makua kuitenkaan sitä peittämättä.

Resepti: Paistetut muikut

4 annosta

600 g neulamuikkuja (perattuja)
2 dl murskattuja hapankorppuja
1 tl hienoa merisuolaa
¼ tl valkopippuria
Voita ja öljyä

Mausta muikut suolalla ja pippurilla. Pyörittele muikut hapankorppurouheessa.

Paista muikut rapeiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Tarjoa esimerkiksi perinteiseen tapaan perunamuusin ja etikkakurkkujen kanssa.

 

Lue lisää: 

Auran tarina - Lageria läpi historian