Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Olut, Tietoa oluesta, Olut ja ruoka:

Olutta ja snackeja – näin yhdistelet illanistujaisten helpoimmat makuparit

Ilta ystävien kanssa ja muutama olut – mutta mitä pientä ja helppoa sen kanssa tarjoaisi? Kokosimme parhaat makukombot, joilla paritat oluet ja snack-palat. Lakua, juustoa, oliiveja ja muuta yllättävää!

Sipsit kulhoon ja sihauta olut auki. Vai keksisikö oluen kanssa jotain muuta tarjottavaa kuin ne kaikista tavallisimmat perunalastut? Samalla tavalla kuin olutta voi parittaa sopimaan tiettyjen ruokalajien kanssa, myös pienemmät naposteltavat voi yhdistellä juuri sopiviin oluttyyppeihin. Eikä tarjoilujen valmistamisen kuitenkaan tarvitse olla yhtään sen vaikeampaa kuin sipsipussin avaaminenkaan olisi.

Oluiden ja snack-palojen yhdistelyssä pätevät samat säännöt kuin olut ja ruoan komboissa yleensäkin. Valitse joko vastakkaisia makuja, kuten suolaista ruokaa ja makeahkoa olutta, tai sitten samankaltaisia makuja, kuten hapanta ruokaa ja hapanta olutta.

Oluiden makumaailma on laaja, joten eri oluiden kanssa saattavat sopia hyvinkin yllättävät naposteltavat. Maistuisiko vaikkapa portteri ja täytelakut, hapanolut ja brie-juusto tai tai pils ja sushi? Laitatpa siis tarjolle tuttuja sipsejä ja dippejä, irtokarkkeja tai lähipizzeriasta tilattua pizzaa, jokaiselle simppelille snackille löytyy makupari oluista.

Olut on siinäkin mielessä oiva juoma naposteltavien kylkeen, että sen sisältämä hiilidioksidi neutralisoi makuja suupalojen välissä. Oluiden aromit myös täydentävät ja pyöristävät ruoan makuja ja sen sisältämä alkoholi keventää ruoan raskautta.

Olut ja snack – kokeile näitä makupareja

  • Vaalea lager sopii monille eri naposteltaville. Klassikkoja ovat tietysti sipsit, ranskalaiset ja suolapähkinät. Meksikolainen lager Sol taas on omiaan nachojen kanssa tarjottavaksi.

  • Tumma lager maistuu lihaisien makujen kanssa, kuten grillattujen makkarapalojen tai pekoniin käärittyjen jättikatkarapujen kaverina.

  • Portteri ja stout ovat tyypillisiä juomia merenelävien, kuten ostereiden, kanssa tarjottavaksi. Tummien oluiden pariksi käyvät myös tuliset kanasiivet sekä makeista herkuista suklaa, suklaakeksit ja lakritsi, erityisesti hedelmäiset täytelakut.

  • Vehnäolut sopii makeahkon arominsa ansiosta monenlaisille naposteltaville. Pretzelit, erilaiset snack mixit ja pikantit vihreät oliivit toimivat taatusti. Juustoista vuohenjuusto on erinomainen makupari vehnäoluelle.

  • IPA maistuu tulisten ruokien kanssa. Chilipähkinät ja muut tuliset snacksit ovat oiva pari vahvasti katkerahumaloidulle oluelle.

  • Hapanolut sopii kaveriksi happamille ruuille, kuten brie-juustolle, mutta toimii myös vastakkaisten makujen, kuten kermatoffeen kera.

  • Brown ale maistuu esimerkiksi pizzan kanssa. Kokeile hieman makeaa brown alea myös uppopaistettujen snacksien, kuten jalapenopoppersien ja mozzarellatikkujen kanssa. Yllättävä mutta herkullinen makupari on brown ale ja jäätelö.

  • Pilsin kanssa maistuvat monet naposteltavat, kuten nachot ja muut texmex-ruoat sekä lohta ja tonnikalaa sisältävät suupalat, kuten sushi.