Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Halloween-tarjoilut: 3 hauskaa ideaa kurpitsasta

Kurpitsa on halloweenin ykköskoriste – ja tässä on kolme hauskaa ideaa kurpitsan käyttämiseen halloween-juomatarjoiluissa. Kokeile kurpitsaa boolimaljana, pullojen coolerina sekä hanaviinin tarjoiluastiana.

Kun kyseessä ovat halloween-tarjoilut aikuisille, juomiahan silloin tarvitaan – jokaiselle jotakin! Ja juomille tarvitaan tarjoiluastiansa, jokaiselle juomalle omansa.

Juhlajuomien säilyttimet syntyvät tietenkin sesongin klassikosta: kurpitsasta. Siitä saa kaivertamalla monenlaisia koristeita, perinteisten lyhtyjen lisäksi myös esimerkiksi kekseliäitä juoma-astioita.

Hehkuvan oranssi, suuri kurpitsa tuo itsessään jo juhlan tunnun, joten halloween-tarjoilut kannattaa rakentaa sen ympärille. Tässä kolme hauskaa ideaa, kun mielessäsi ovat halloween-tarjoilut aikuisille: tarjoiluastiat boolille, pulloille ja hanaviinille.

Jos et ole jo aiemmin rohjennut, kokeile nyt rohkeasti kurpitsan kaivertamista ja kovertamista – ohjeillamme onnistut varmasti! Ja näin halloween-tarjoilut voivat olla pelkkää kurpitsaa: voit syödä kurpitsaherkkuja, koristella kurpitsakoristeilla – ja säilyttää juomasi kurpitsassa!

Katso video ja teko-ohjeet Halloweenin upeimpien tarjoiluiden tekemiseen!


Jokainen kurpitsa saa olla persoonallinen, ja voit helposti muuttaa kurpitsan ilmettä erilaisilla silmien ja suun muodoilla. Valitse itse, teetkö kurpitsasta ilmeeltään pelottavan, kujeilevan vai iloisen! Hyödynnä kurpitsan sisukset kurpitsaisten reseptien raaka-aineina, esimerkiksi kurpitsakeitossa tai -piirakassa.

kurpitsa_boolimaljana_02-4_3-web.jpg

Halloween-tarjoilut 1: Kurpitsa boolimaljana - näin teet sen itse

Boolia mahtuu 3—4 litraa kurpitsan koon mukaan.

 1. Ota kurpitsa työtasolle kanta ylöspäin.
 2. Leikkaa kurpitsan yläosaan pyöreä kaiverrusaukko.
 3. Kaiverra kurpitsa tyhjäksi siemenistä ja kiinnikerihmoista esimerkiksi jäätelökauhalla. Kaiverra myös kurpitsan hedelmälihaa niin paljon, että kurpitsakulhoon jää 1—2 cm paksuiset reunat.
 4. Halutessasi voit koristella kurpitsalle naaman esimerkiksi mustilla tarroilla tai tussilla.
 5. Täytä kurpitsa boolilla, kuten omenaisella aikuisten halloween-sangriaboolilla.


kurpitsa_coolerina_02-4_3-web.jpg

Halloween-tarjoilut 2: Kurpitsa coolerina - näin teet sen itse

Cooleri noin 8—12 pullolle kurpitsan koon mukaan.

 1. Ota kurpitsa työtasolle. Leikkaa tarvittaessa kurpitsan pohjaa ohuelti tasaiseksi, jotta kurpitsa pysyy pystyssä.
 2. Piirrä tussilla kurpitsaan tasaisin välimatkoin pullon pohjan kokoisia ympyröitä: noin 4—6 ympyrää yläosaan ja noin 4—6 alemmas kurpitsan sivuille, ympäri kurpitsan. Idea toimii erityisen hyvin korkeilla ja hoikan mallisilla lasipulloilla, kuten SOL 4,5 %-olutpulloilla.
 3. Leikkaa pari milliä piirtämiäsi ympyröitä suuremmat aukot terävällä veitsellä. Kaiverra koloja syvemmäksi esimerkiksi jäätelökauhalla. Kokeile pullolla aukkojen sopivuutta ja leikkaa aukkoja tarvittaessa suuremmiksi. Pullojen tulee sujahtaa helposti reikiin.
 4. Jäädytä kurpitsa pakastimessa, vähintään 8 tuntia.
 5. Nosta jäädytetty kurpitsa pakastimesta kosteudenkestävälle alustalle. Asettele SOL 4,5 %-olutpullot kurpitsaan.

 

kurpitsa_viinitelineena_01-4_3-web.jpg

Halloween-tarjoilut 3: Kurpitsa hanapakkauksen suojana - näin teet sen itse

Kurpitsan sisään mahtuu 1,5 litran viinipussi.

 1. Valitse korkea ja kapea kurpitsa hanapakkauksen koristeeksi. Ota kurpitsa työtasolle. Leikkaa tarvittaessa kurpitsan pohjaa ohuelti tasaiseksi, jotta kurpitsa pysyy pystyssä.
 2. Leikkaa kurpitsan yläosaan pyöreä kaiverrusaukko.
 3. Kaiverra kurpitsa tyhjäksi siemenistä ja kiinnikerihmoista esimerkiksi jäätelökauhalla. Kaiverra myös kurpitsan hedelmälihaa niin paljon, että kurpitsakulhoon jää 1—2 cm paksuiset reunat.
 4. Leikkaa kaiverretun kurpitsan sivustalle silmät, nenä ja suu terävällä veitsellä. Voit piirtää silmät ja suun ensin tussilla kurpitsaan ja leikata sitten piirrosten mukaan. Kaiverra suun toiseen pieleen aukko hanapakkauksen hanan ulostuloa varten. Voit kokeilla pakkausta kurpitsan sisään kaiverruksen aikana ja kaivertaa lisää tarpeen mukaan.
 5. Nosta Hans Baer Riesling-viinipussi kurpitsaan ja vedä hana ulos kurpitsasta kurpitsan suun pielen aukosta.

 

Lisää ideoita Halloweeniin
Halloween-booli aikuisille: tyylikäs omenasangriabooli

Halloween-booli lapsille: Vihreä ällöbooli on ykkönen!

Olutdrinkki muuttuu halloweenina tuliseksi olutbooliksi

Elpymisvesi – kun olosi kaipaa pikaista palautumista

Halloween-drinkki hedelmäisenä : trooppinen mimosabooli