Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Parita viini parsalle

Onnistu parsaviinin valinnassa

Juoma ja ruoka, Viinit, Ruoka & juoma
Kevät tuo tarjolle houkuttelevat vihreät ja valkeat parsapuntit. Millainen viini sopii parsan kanssa?

  Parsa ja viini ovat sesonkinsa parhaita makupareja. Parsaviinit tuovat ryhtiä kevään raikkaimpiin annoksiin. Tämän herkullisen sesonkiherkun kanssa istuvat moninaiset lisukkeet. Näin viineissäkin on valinnanvaraa. Jotta parsa saa loistaa pääosassa aterialla ei sen kylkeen kannata kattaa liian hapokasta tai voimakasaromista viiniä. Valitsetko varman valkoviinin, yllätätkö kuohuvalla vai herkistelet parsa-ateriaasi hempeällä roseella? Tässä neljä erilaista viiniä parsalle.

  Nappaa sesongin maistuvimmat parsaviinit talteen!

 1. Hienostunutta tasapainoisuutta parsaviiniltä
 2. Hedelmäinen ja aromikas Mathäi Brut -kuohuviini Itävallasta istuu hienostuneiden parsa-aterioiden juomaksi. Vivahteikas, sitruunainen, hieman eksoottinen hedelmän maku sekä eloisat kuplat kyydittävät yksinkertaisia parsa-aterioita. Kata viinin kylkeen ateria, jossa keitetty valkoinen parsa saa seurakseen perinteisesti voisulaa tai graavattua kananmunaa.

  Stift Klosterneuburg Mathäi Brut Grüner Veltliner

  Vuonna 1114 perustetun, ja samalla Itävallan vanhimman viinitilan, Stift Klosterneuburgin viineissä korostuu alueellisuus ja rypäleiden oma luonne. Samppanjamenetelmällä valmistettu Mathäi on laatukuohuviini Itävallan omasta, Grüner Veltliner -rypälelajikkeesta. Trendikkäästä lajikkeesta valmistettu moniulotteinen Mathäi on tyyliltään harmoninen, erittäin kuiva, raikkaan hapokas ja kypsän sitruksinen sekä aavistuksen persikkainen.

  19 30
  0.75L

  Klosterneuburg Mathäi Brut

  Lue lisää
 3. Yrttistä aromikkuutta
 4. Miellyttävän hapokkaan ja raikkaan Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blancin herukanlehtinen makumaailma korostaa etenkin vihreän parsan makuja. Voimakkaan aromikas maku kelpuuttaa kylkeensä parsa-aterian, jossa vihreän parsan kanssa tarjoillaan kalaa. Kombo on keväinen ja raikas.

  Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blanc

  Uudessa-Seelannissa Vicarage Lane -viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen uusiseelantilainen miehensä John Kennard.

  Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blancin maku on eloisa, tuoreen hedelmäinen ja aromaattinen – kuiva ja ryhdikkään hapokas. Viini on valmis nautittavaksi heti, mutta se säilyy kellarissa mainiosti muutaman vuoden ajan. Tämä parsaviini on erinomainen valinta myös kalalle ja äyriäisille.

  13 99
  0.75L

  Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blanc

  Marlborough

  Lue lisää
 5. Parsaviinissä toimii miellyttävä marjaisuus
 6. Kuiva, keskihapokas, punamarjainen ja hieman yrttinen Woodie Rosé on ilahduttava viini parsalle. Australialainen roseeviini on lunastanut paikkansa Suomen suosituimpina roseeviineinä ja parsan lisäksi se sopii nautittavaksi myös sellaisenaan.

  Woodie Rosé

  Woodie Rosé on roseeviinien heimoon kuuluva australialainen raikas ja punamarjainen viini. Woodie viihtyy paikoissa, joissa on iloisia ihmisiä, hyvä meininki ja maukasta ruokaa. Se on nakuttanut tiensä nopeasti suomalaisten suosioon ja olikin viime vuonna Alkon toiseksi myydyin rosee.

  Woodie löytyy ympäristöystävällisistä ja kätevistä pakkauksista – se on myynnissä sekä kartonkitetrassa että hanapakkauksessa.

  29 98
  3L

  Woodie Rosé 2019 3,0l

  South Eastern Australia

  Lue lisää
 7. Parsaviinissä toimii sitruksisuus
 8. Sitruksista makumaailmaa tarjoilee Itävallasta tuleva Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen. 

  Viinin maussa on sitruunaa ja se istuu parsa-aterialle, jossa parsa tarjoillaan sitruunaisen kastikkeen kera. Ryhdikkyyden, runsaan hedelmäisyyden ja tasapainoisen yrttisyyden ansiosta Domäne Wachaun Grüner Veltliner sopii hyvin laajasti eri ruokien kanssa. Erityisesti parsalle tämä on nappivalinta, sillä viini antaa parsalle tilaa annoksessa, mutta tukee ryhdikkäästi mausteisuutensa ansiosta.

  Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen

  Grüner Veltliner Federspiel Terrassen on klassinen Grüner Veltliner, joka valmistetaan käsinpoimituista rypäleistä Wachaun Tonavan jokilaaksoa reunustavien kukkuloiden rinteiltä (terrassen). Rinteillä peruskallio on suhteellisen pinnalla, joka vaikuttaa viinin runsaaseen hedelmään ja mineraalisuuteen. 

  15 80
  0.75L

  Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen

  Wachau

  Lue lisää

  Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

  Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!