Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Näppärät viinipakkaukset tutuiksi

Pieni viinipullo – 5 valttia & 5 viinivinkkiä

Viinit, Viinitietoa
Tuntuuko välillä, että tekisi mieli nauttia viiniä lasillinen tai kaksi, mutta sitä varten ei raaski avata kokonaista pulloa? Näihin hetkiin on iloksemme tarjolla kirjava valikoima pienempiä pakkauskokoja. Tutustu viiteen tilanteeseen, joissa pieni viinipullo peittoaa normaalikokoisen ja löydä uusia suosikkeja!

  Alkon myymälässä pienet pakkaukset löytyvät näppärästi ihan omalta hyllyltään, usein kassan välittömästä läheisyydestä. Viinejä on myös monia eri kokoja ja yleisimmät pienempiin kokoihin pakatuista tuotteista ovat kahden, 3,75 tai viiden desilitran kooissa.

 1. Ihastu uusiin tuttavuuksiin
 2. Uuteen viiniin tai viinityyliin tutustuminen käy näpsäkästi pienemmällä maistiaisella. Alkon valikoimista löytyy pienempiin pakkauksiin sujahtaneita viinejä laidasta laitaan, joten uusiin makuihin tutustumisen voi aloittaa pienin askelin. Onko kauniisti kupliva prosecco, raikas riesling tai täyteläinen punaviini jo löytäneet tiensä lasiisi? Tutustu näihin ja kahteen muuhun pienemmän pakkauskoon viiniin jutun lopussa!

 3. Panosta ruokailuelämykseen kotona
 4. Erityisesti nyt, kun vietetään paljon aikaa kotona, on ihana satsata pieniin hetkiin entistä enemmän. Alku- ja pääruokaan voi yhdistää eri viinit vaikka kahden hengen illallisella, kun valitsee pienemmät pakkaukset. Näin voi nauttia myös vaikkapa arvokkaammat viinit hieman edullisemmin, kun kahden normaalin pullon sijasta voi pöytään poimia pienemmät koot.

 5. Pieni viinipullo on näppärä napata mukaan
 6. Olipa kyseessä metsäretki, piknik tai tupaantuliaiset, on pieni viinipullo tai kartonkipakkaus vaivaton valinta matkaan mukaan. Tiesitkö muuten, että kirjaimet BYOB juhlakutsussa kehoittavat oman juhlajuoman tuomiseen: Bring Your Own Bottle. Näissä hetkissä viininystävä nappaa pikkupullon illanviettoon mukaan!

 7. Ruoanlaittoon makua viinistä
 8. Monissa resepteissä ruoan tai kastikkeen joukkoon lorautetaan tilkka viiniä makua antamaan. Näissä tilanteissa kannattaa hyödyntää pienempiä pakkauskokoja ja toisinaan valita tuote edullisemmasta päästä. Punaviinikastike tai risotto eivät arvokkaista ja monivivahteisista viineistä liiemmin piittaa, joten laatuviinit kannattaa nauttia lasin kautta ja ruokaa varten ostaa pienempi ja edullisempi lisä.

 9. Viinitasting tutustuttaa uusiin makuihin
 10. Eri viinien maisteluhetki on mukava tapa tutustua uusiin viineihin ja oppia lisää. Makujen vertailu ja oman suosikin löytäminen ovat helpompaa, kun useampaa viiniä maistaa rinnakkain. Annosten on tarkoitus olla pieniä, joten pienemmät viinipullot palvelevat useamman viinin maistelua erinomaisesti. Viinitasting saattaa kuulostaa jäykältä ja viralliselta, mutta sen ei todellakaan tarvitse olla sitä!

  Pieni viinipullo, suuri maku – 5 tutustumisen arvoista poimintaa

  Tutustu monipuoliseen tuotekavalkadiin ja maistele kanssamme pienempiin pakkauksiin kätketyt kuohu-, valko- ja punaviinit.

  Freesoul Organic Prosecco Brut

  Ihastuttava Freesoul Prosecco on Alkon edullisin luomu ja vegaaniystävällinen prosecco pienessä pullokoossa. Trendikäs prosecco on loistava seurustelujuoma, mutta myös herkullinen vaihtoehto antipastille, ruokaisille salaateille tai kasvisruoille.

  Freesoul Prosecco on kuiva ja raikas, ja kuten hyvin ominaista proseccoille, on tämäkin hennon päärynäinen ja hedelmäinen. Yleisin proseccon makeusaste on Extra Dry, mutta Freesoul menee siitä yhden pykälän kuivempaa suuntaan ollen Brut. Tämä on raikas tuulahdus, sillä Glera-rypäle on itsessään jo niin hedelmäinen, ettei se tarvitse suurta määrää sokeria ollakseen helposti lähestyttävä.

  8 18
  0.375L

  Freesoul Organic Prosecco Brut 0,375L

  DOC Prosecco

  Lue lisää

  Veuve du Vernay Ice Demi-Sec

  Klassinen piccolo suoraan Ranskan Burgundista on puolimakea kuplajuoma herkutteluhetkiin. Veuve du Vernayn Ice -kuohuviini on nimeään myöten suunniteltu juotavaksi jäiden kera. Tällöin viinin puolimakea runkokaan ei tunnu niin voimakkaalle, vaan kevenee viileyden ansiosta huomattavasti.

  Tämä pieni viinipullo sointuu erinomaisena makuparina makeille herkuille.

  3 98
  0.2L

  Veuve du Vernay Ice Demi-Sec 20cl

  Lue lisää

  Pierre Sparr Riesling Grande Reserve

  Yksi maailman arvostetuimpia viinialueita on Alsace ja sen sydämessä sijaitsee Pierre Sparrin viinitalo. Alueen merkittävimpiin rypälelajikkeisiin lukeutuu Riesling ja usein nämä alueen rieslingit ovat hieman monisyisempiä kuin esimerkiksi saksalaiset kilpakumppaninsa. Alsacen rieslingistä löytyy usein mineraalisuutta sekä hennon hedemäisiä makuja. Tätä edustaa myös Pierre Sparr Grande Reserve Riesling. Viiniä on kypsytetty tammitynnyrissä ja se on mitä miellyttävin ruokaviini. Kala- ja kanaruokiin tässä on mieletön pari ja pienen kokonsa vuoksi se sopii vaikkapa treffi-iltaan erinomaisesti. Tässä on erinomainen esimerkki siitä, että todellisia laatuviinejä löytyy myös pienemmissä pakkauksissa.

  El Tesoro Monastrell

  Espanjan kaakkois-rannikolta tuleva El Tesoro on valmistettu alueensa Murcian viljellyimmästä punaviinirypäleestä eli Monastrellistä. Monastrellit tuottavat yleensä tuhteja isoja viinejä ja samaan kategoriaan kuuluu myös El Tesoro. Viini tuntuu miellyttävän lämpimältä, sillä täyteläinen ja tanniininen runko on ryyditetty marjaisalla ja aavistuksen hillomaisella vivahteella, olematta kuitenkaan mikään sokeripommi. Viinissä on itseasiassa todella vähän sokeria ja tämä on hyvin tyypillinen espanjalainen punainen.

  Viini on parhaimmillaan liharuokien tai juustojen kaverina. Puolesta litrasta riittää viiniä vaikkapa kahdelle kunnon pihviaterialla. Viini on vieläpä luomu ja vegaaninen, joten niin keho kuin mielikin kiittävät tästä valinnasta.

  9 08
  0.5L

  El Tesoro Monastrell Organic 50cl

  DOP Jumilla

  Lue lisää

  Montalto Passivento Rosso

  Tämä viini ei isoa puolesta puhumista kaipaa, sillä Montalto Passivento Rosso on hurmannut suomalaiset jo pitkän aikaa – näin vahvistaa Alkon myydyimpien viinien tilastot. Vuonna 2019 tässä oli Suomen seitsemänneksi juoduin punaviini. Montalto Passivento Rosso sopii moniin hetkiin ja sitä myydään puolikkaan pullon lisäksi normaalissa pullokoossa ja kolmen litran hanapakkauksessa.

  Tämä punaviini tulee Italian Sisiliasta ja rypäleenä on Nero d’Avola, joka on Sisilian yleisimpiä punaviinirypäleitä. Viinin valmistuksessa on käytetty kuivattuja rypäleitä mukana ja tämä antaa entistä rusinaisemman maun tälle mausteiselle viinille. Tässä on mitä parhain pizzaviini esimerkiksi pepperonipizzalle.

  6 29
  0.375L

  Montalto Rosso Passivento 37,5cl

  Terre Siciliane IGT

  Lue lisää