Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Rosee yllättää monipuolisuudellaan

Roseeviini on pop – 5 syytä valita vaaleanpunainen moniottelija

Viinit, Viinitietoa
Roseeviini on yllättävä kameleontti – se löytää paikkansa aina seurusteluhetkistä ruokapöydän äärelle, kätkeytyy monenlaisten pakkausten sisään ja toisinaan sävähdyttää kuplien kera. Suosio puhuu myös roseeviinin puolesta, sillä sen myynti kasvoi 40 prosenttia vuonna 2020. Eiköhän oteta selvää, mikä tämä vaaleanpunaiseen väriin sonnustautunut hurmuri on!
 1. Rosee rakastaa seurusteluhetkiä
 2. Kiitos roseeviinin tunnusomaisten piirteiden, on se erinomainen valinta rentoihin seurusteluhetkiin. Marjaisa ja raikas viini hurmaa monen nautiskelijan mukanaan tuomalla ryhdikkyydellä. Olipa kyseessä kevään ensimmäinen puistopiknik, rempseät illanistujaiset tai rentouttava vaahtokylpy, on roseeviini mutkaton seuralainen. Usein aavistuksen makeampi yksilö on omiaan sellaisenaan nautittuna.

  Montalto Passivento Rosato

  Puolimakeaa roseeviiniä tahdittaa upea hapokkuus. Tämä viini ei viileyttä kammoksu ja lasiin voikin huoletta kolauttaa jääpalan jos toisenkin. Mikä hellepäivien piristys! Montalto Passivento Rosaton hedelmäisyys ja makeus tulevat valmistustavasta. Appassimento-menetelmää käyttäen on osa rypäleistä kuivattu valmistusvaiheessa.

  0.75L

  Montalto Passivento Rosato

  Terre Siciliane IGT

  Lue lisää
 3. Roseeviini kantaa läpi aterian
 4. Rosee on todella monipuolinen ruokaviini ja sitä sopii yhdistellä aterialla ihan alkupaloista jälkiruokiin. Erityisesti raikkaat salaatit, mehevä grilliruoka, rasvaiset kalat, aasialaiset maut ja makeat jälkiruoat saavat roseeviinistä menevän kumppanin.

  Hyvä vinkki ateriaa kannattelevan ruokaroseen valintaan on värin tarkastelu. Voimakkaampi väri voi antaa viitteitä voimakkaammasta viinistä – mitä stydimpi rypäle on kyseessä, sitä voimakkaampi on todennäköisesti itse roseekin. Ja sitä paremmin se löytää yhteisen sävelen pöydän antimien kanssa.

  Stift Klosterneuburg Rosé

  Klosterneuburg on Itävallan vanhin ja yksi maan suurimmista ja kuuluisimmista viinitiloista. Upea uutuus Klosterneuburg Rosé on miellyttävän kuiva roseeviini, joka sopii hyvän happorakenteensa ansiosta monipuolisesti ruokapöytään nautittavaksi. Yhdistä esimerkiksi ruokaisten salaattien, lohen tai possun kanssa. Viini toimii erityisen hyvin myös graavattujen kalojen ja sillien kanssa, sillä roseeviini kestää etikkaa puna- ja valkoviiniä paremmin.

  13 99
  0.75L

  Klosterneuburg Rosé

  Burgenland

  Lue lisää
 5. Roseeviini löytyy kätevästi eri pakkauksista
 6. Olipa kyseessä yhden nautitun lasillisen hetki tai isomman jengin kekkerit, sulautuu roseeviini tilanteeseen kuin tilanteeseen. Klassisen lasipullon lisäksi roseita löytyy pienemmistä pulloista, ympäristövastuullisista kartonkitetroista ja muovipulloista sekä suuremmista hanapakkauksista.

  Soprasasso Bardolino Chiaretto

  Näppärästä puolikkaasta pullokoosta löytyy Soprasasso Bardolino Chiaretto. Tämä italialainen on mukavan kuiva ja raikas valinta sellaisenaan nautittavaksi tai ruokaisten salaattien kumppaniksi.

  0.375L

  Soprasasso Bardolino Chiaretto 37,5cl

  DOC Bardolino Chiaretto

  Lue lisää
 7. Roseeviini surffaa trendiaallonharjalla
 8. Nyt voidaan nostaa malja todelliselle trendille – viime vuonna roseeviinien myynti kasvoi Alkossa 9 prosenttia ja vuonna 2020 merkittävät 40 %. Eiköhän vihdoin ole aika ottaa tämäkin kategoria tosissaan ja nostaa se samalle linjalle puna- ja valkoviinien seuraan? Uskomme, että rosee on tullut jäädäkseen ja täysin ansaitusti lunastanut paikkansa ympärivuotisissa ruokailu- ja nautiskeluhetkissä. Jos haluat sykkiä ajan hermolla, on aika tarttua punertavaan viiniin.

  Punamarjainen ja miellyttävän kuiva Woodie Rosé on Suomen myydyimpiä roseeviinejä vuodesta toiseen. Hyvän meiningin ja maukkaan ruoan ympäröimänä viihtyvä Woodie Rosé kätkeytyy ympäristövastuullisiin pakkauksiin. Se on saatavilla sekä litran kokoisessa kartonkitölkissä että kolmen litran hanapakkauksessa. Psssst! Avatussa hanapakkauksessa viini säilyy juomakunnossa jopa kuukauden päivät.

  29 98
  3L

  Woodie Rosé 2019 3,0l

  South Eastern Australia

  Lue lisää
 9. Kuohuviinit rikastuttavat roseevalikoimaa
 10. Rosee hemaisee myös kuohuviinien ystävät. Vaaleanpunaista kuplivaa löytyy nimittäin elegantista samppanjasta hedelmäiseen proseccoon ja toki siltä väliltä.

  Italian viinilainsäädäntö muuttui vuoden 2020 lopulla ja mahdollisti proseccon valmistuksen roseeversiona. Tämä muutos on varmasti ollut yksi iso vauhdittaja roseekuohuviinien suosion kasvussa. Roseekupliva taipuu myös laatuluokiteltuihin samppanjoihin. Etenkin eteläiseltä Champagnen alueelta ponnistavat Pinot Noir -rypäleestä valmistetut samppanjat ovat upean marjaisia ja nautinnollisen kepeitä herkkuja, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

  Fleurs de Prairie Sparkling Rosé Extra-Sec

  Fleurs de Prairie tarkoittaa villikukkia. Viini onkin saanut innoituksen Etelä-Ranskalle tyypillisistä laventeli- ja villikukkapelloista, jotka ovat esillä myös upeassa design-pullossa. Kuivassa ja hapokkaassa roseessa esiin nousevat vadelmaisuus, mansikkaisuus ja sitruksisuus. Raikas rosee on yhdistelmä Colobard, Cinsault ja Syrah-lajikkeita.

  11 30
  0.75L

  Fleurs de Prairie Sparkling Rosé Extra-Sec

  Lue lisää