Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Vuoden valkoviini

Corvers-Kauter R3 Rheingau Riesling Reserve Organic

Uutiset, Viinit

Viinilehti on valinnut vuoden parhaan valkoviinin. Voittaja on saksalainen Corvers-Kauter R3 Rheingau Riesling Reserve, joka on hinta-laatusuhteeltaan todellinen löytö. Alle 15 euron riesling on miellyttävän kuiva, intensiivinen ja raikas kokonaisuus.

Vuoden valkoviini valitaan sokkomaistelulla ja tänä vuonna mestaruutta tavoitteli yli 260 viiniä. Raatina toimivat Viinilehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo. Valitsijakaksikko antaa upeat arviot kultamitalistille.

”Kypsän hedelmäinen tuoksu, jossa on omenaa, persikkaa, hunajaisuutta ja makeiden mausteidenkin sävyjä. Maku on kuiva mutta hersyvän hedelmäinen. Se toistaa tuoksun monipuolisen aromimaailman. Suunmyötäisen herkullinen ja runsas maku saa tarvittavan tasapainon sitruksisesta hapokkuudesta. Viini jättää pitkään maistuvan, kainosti ananakseen ja persikkaan vivahtavan jälkimaun, joka nostaa tyylikkäästi veden kielelle.”

Vuoden valkoviini on valmistettu vain suomalaisia varten

Erityisen voittajaviinistä tekee se, että se on suunniteltu ja valmistettu yksinoikeudella Suomen markkinoille. Corvers-Kauter R3 Rheingau Riesling Reserve on myös melko uusi tuttavuus, sillä se on ollut saatavilla Alkon valikoimasta viime elokuusta alkaen.

corvers-kauter-r3-reserve-vuoden-valkoviini-2.jpg

Hartwallin Senior Business Manager Tuomo Härmä on luotsannut projektia ja tehnyt menestyksekästä yhteistyötä palkitun Corvers-Kauter-viinitilan kanssa huippuviinin löytämiseksi.

”Maistoin R3 Reserveä ensimmäisen kerran kesäkuussa 2021, enkä voinut uskoa, että kyseessä on tämän hintaluokan riesling. Myös monet tuntemani viiniasiantuntijat ja sommelierit ovat yllättyneet, että makumaailmaltaan todella rikas ja intensiivinen viini on hinnaltaan reippaasti alle kaksikymppiä”, kertoo Tuomo.

”Olen todella iloinen, että olemme päässeet tekemään yhteistyötä Corvers-Kauterin perhetilan kanssa. Alueen kymmenen parhaan tuottajan joukkoon arvosteltu talo kannattaa ehdottomasti painaa mieleen, tässä on todellinen helmi!” hän jatkaa.

Huippuviinissä kohtaavat hapokkuus, mineraalisuus ja hedelmäisyys

Tunnetulta Rheingaun alueelta ponnistavan viinin rypäleet on kerätty tilan parhailta palstoita ja alueen rieslingeille tyypillinen korkea hapokkuus kantaa viinissä. Tyylikäs ja intensiivinen valkoviini on upea taidonnäyte, jossa hapokkuus, mineraalisuus ja hedelmäisyys muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden.

”Lössimaaperän ja pitkän kypsymisajan tuloksena syntyy viini, jossa on upeaa hedelmäisyyttä ja syvyyttä. Viinitysprosessi tehdään hitaasti ja hellävaraisesti. Corvers-Kauter R3 Reserven käyminen tapahtuu terästankeissa, jonka jälkeen se kypsyy hiivasakan päällä useita kuukausia. R3 Reserve on viini, jossa yhdistyvät upea rakenne ja raikkaus. Hieno mineraalisuus viimeistelee kokonaisuuden”, kuvailee viinintekijä Philipp Corvers.

14 98
0.75L

Corvers-Kauter R3 Riesling Rheingau Reserve Organic

Rheingau

Lue lisää