Moi, mitä etsit?

search

Lämmin caprese-salaatti

Reseptit

Ladataan sivua

Lämmin caprese-salaatti

Tomaatin, mozzarellan ja basilikan liitto on klassinen italialainen makukombo. Se loistaa erityisesti caprese-salaatissa, joka on täydellinen esimerkki italialaisen keittiön ihanasta yksinkertaisuudesta ja laadukkaisiin raaka-aineisiin panostamisesta. Salaatin lämpimässä versiossa tomaatit valellaan oliiviöljyllä, valkosipulilla ja mausteilla ja paahdetaan uunissa mehukkaiksi. Lämmin caprese-salaatti sopii italialaisen illallisen antipasti-pöytään muiden pikkuruokien seuraan.

Resepti

Lämmin caprese-salaatti

Tomaatin, mozzarellan ja basilikan liitto on klassinen italialainen makukombo. Se loistaa erityisesti caprese-salaatissa, joka on täydellinen esimerkki italialaisen keittiön ihanasta yksinkertaisuudesta ja laadukkaisiin raaka-aineisiin panostamisesta. Salaatin lämpimässä versiossa tomaatit valellaan oliiviöljyllä, valkosipulilla ja mausteilla ja paahdetaan uunissa mehukkaiksi. Lämmin caprese-salaatti sopii italialaisen illallisen antipasti-pöytään muiden pikkuruokien seuraan.

4 annosta

Raaka-aineet:

Paahdetut kirsikkatomaatit 600 g kirsikkatomaatteja 2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna n. ½ dl hyvää oliiviöljyä 1 tl sormisuolaa ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 pallo (n. 125 g) mozzarellaa basilikan lehtiä n. 2 rkl pinjansiemeniä paahdettuna
Kokonaisaika 20 min
Valmistus 15 min
  • Laita tomaatit uunivuokaan. Sekoita niihin hienonnettu valkosipuli, oliiviöljy, sormisuola ja mustapippuri.

  • Paahda tomaatteja 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat paahtuneet pinnastaan.

  • Siirrä lämpimät tomaatit laakeaan tarjoiluastiaan. Revi päälle mozzarellaa ja basilikan lehtiä ja ripottele päälle pinjansiemeniä.

Enjoy life’s simple pleasures

Birramoretti.com     Tietosuojaseloste