Moi, mitä etsit?

search

Panuozzi

Reseptit

Ladataan sivua

Panuozzi on parhaimmillaan uunituoreena

Italialaisesta katuruokakulttuurista tuttu panuozzi on calzonen trendikäs haastaja. Se valmistetaan pizzataikinasta ja täytetään muhkeaksi kylmillä täytteillä: ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla, viikunoilla ja rucolalla. Panuozzi on parhaimmillaan uunituoreena ja täydellisen pizzaoluen eli Birra Morettin kanssa herkuteltuna.

Valmistusaika: 25 min (taikinan tekeytyminen ja kohoaminen 3 h + 24 h)

Resepti

Panuozzi

Italialaisesta katuruokakulttuurista tuttu panuozzi on calzonen trendikäs haastaja. Se valmistetaan pizzataikinasta ja täytetään muhkeaksi kylmillä täytteillä: ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla, viikunoilla ja rucolalla. Panuozzi on parhaimmillaan uunituoreena ja täydellisen pizzaoluen eli Birra Morettin kanssa herkuteltuna.

4 leipää

Taikina

450 g italialaisia pizzajauhoja 11 g kuivahiivaa 1½ tl suolaa 3 dl vettä 1 annos pizzataikinaa

Täyte

200 g ilmakuivattua kinkkua 2 palloa (n. 250 g) mozzarellaa 4 viikunaa n. 2 dl rucolaa

Lisäksi

oliiviöljyä balsamicokastiketta
Kokonaisaika 25 min
  • Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteää ja sileää.

  • Peitä taikinakulho ja anna sen kohota huoneenlämmössä 2 tuntia.

  • Vaivaa taikinaa viitisen minuuttia ja jaa neljään osaan. Muotoile osat pyöreiksi palloiksi.

  • Laita pallot isoon kannelliseen astiaan (tai kukin pallo omaan pienempään kannelliseen astiaan) tai lautaselle kelmulla peitettynä. Siirrä jääkaappiin ja anna taikinan tekeytyä vuorokauden ajan.

  • Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  • Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Laita pizzakivi tai uunipelti kuumenemaan uuniin.

  • Muotoile pizzataikinasta neljä suorakaiteen mallista, noin 1 cm:n paksuista litteää leipää.

  • Paista leivät uunin keskitasolla pizzakiven tai kuumennetun uunipellin päälle noin 8 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet pulleiksi ja saaneet pintaansa väriä. Anna leipien jäähtyä hieman.

  • Täytä leivät ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellaviipaleilla, viipaloiduilla viikunoilla ja rucolalla. Valuta täytteille halutessasi oliiviöljyä ja balsamicoa.

Enjoy life’s simple pleasures

Birramoretti.com     Tietosuojaseloste