Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Viinit, Vastuullisuus, Kestävä tuotanto, Uutuudet:

Vastuulliset viinipakkaukset kasvattavat suosiotaan – lasipullo väistyy yhä useammin ympäristöystävällisempien pakkausmuotojen tieltä

Pakkauksella on iso rooli viinin ilmastovaikutuksille niin valmistuksen, painon kuin muotonsakin puolesta. Saatavilla on laaja kirjo erilaisia viinipakkauksia – ja uusia innovoidaan jatkuvasti. Hartwall tuo toukokuussa ensimmäisenä maahantuojana Alkon vakiovalikoimaan 1,5 litran kokoisen PET-muovipullon.

Viinimaailmassa toisinaan tiukassa elävien ennakkoluulojen hälvenemisestä kertoo kulutustottumuksien muutos ja ympäristöystävällisten pakkausten suosion kasvu. Viime vuonna Hartwallin maahantuomista viinilitroista jo yli 40 % oli pakattu ympäristöystävälliseen hanapakkaukseen, kartonkitetraan tai muovipulloon. Tulevaisuus näyttää, säilyttääkö klassinen lasipullo asemansa vain kypsytettävien viinien ympärillä.

Muovipulloon pakattu viini yllättää ympäristöystävällisyydellään

Sen kummemmin ajattelematta voi muovipulloa pitää epäekologisena pakkauksena. Monesti näin onkin, mutta viinin kanssa tilanne kääntyy päälaelleen. Lasipullon valmistukseen kuluu huomattavasti enemmän energiaa, jolloin se kuormittaa ympäristöä enemmän kuin muovipullon valmistus. Tuotteen paino vaikuttaa myös kuljetuksessa syntyviin päästöihin ja tässäkin kevyempi muovipullo peittoaa lasisen.

”Monesti kuvitellaan, että muovipullossa viinin laatu kärsii. Huoli on kuitenkin turha, sillä viinin laatu on yhtä hyvä niin muovi- kuin lasipullossa. Kypsyttämistä eivät muovipulloon pakatut viinit arvosta, mutta sellaista viiniä ei tällaisesta pakkauksesta löydy. Muovipulloon pakattu viini on tarkoitettu nuorena juotavaksi, kuten suurin osa suomalaisten nauttimasta viinistä muutenkin on”, kertoo Senior Business Manager Marina Degerth.

Suurempi PET-muovipullo on uusi tulokas Alkon vakiovalikoimassa

Ympäristöystävällisistä pakkauksista tunnettu ja suuren suosion saavuttanut Asio Otus -tuoteperhe saa joukkoonsa 1,5 litran kokoisen untuvikon, kun pöllöperheen uusin jäsen rantautuu valikoimaan toukokuussa. Viini löytyy jo nyt monen myymälän hyllystä ja Alkon verkkokaupan kautta sen saa tilattua omaan lähimyymälään ilman lisämaksua. Asio Otus Bianco Organic 2022 on suomalaiseen makuun suunniteltu viini, jota ei löydy muilta markkinoilta.

Cataratto- ja Pinot Grigio -lajikkeiden yhdistelmästä syntyy miellyttävän kuiva ja ryhdikkäillä hapoilla varustettu valkoviini.

”Monipuolinen uutuusviini sopii nautittavaksi sellaisenaan tai yhdistettäväksi raikkaan keveille kesäherkuille aina salaateista, kanaruoille ja piknikin antimille. Särkymätön, kevyt ja kierrätettävä muovipullo kulkee myös kätevästi mukaan vaikka mökille”, kuvailee Degerth.

Vihreät arvot näkyvät uudessa Asio Otus Bianco -viinissä pakkauksen lisäksi myös rypäleiden luomutuotantona sekä viinin vegaanisuutena.

Asio Otus Bianco on saatavilla Alkon valikoimasta.