Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
25.6.2019

Terveisiä Mattssonilta!

Mattssonin uutuudet: raikas Mattsson Sour Ale ja viipyilevä Mattsson Oat Pale Ale

Hartwallin erikoisolutpanimo Mattssonin padat ovat porisseet taukoamatta. Nyt panimon oma brändi tuo markkinoille kaksi uutta olutta: raikkaan Mattsson Sour Alen ja viipyilevän Mattsson Oat Pale Alen.

Viime vuoden lopulla ravintoloihin rantautui Mattssonin oma, roteva Imperial Porter. Nyt olutvalikoima täydentyy kahdella kesäisemmällä tyylillä.

”Mattssonin kanssa olemme jokaisen oluen kanssa uuden äärellä. Tässä tulee kaksi erinomaista olutta, joiden sorttisia meillä ei aiemmin ole ollut valikoimissamme. Sour on kirpsakka kesäjuoma, ja Oat Pale Ale kaurainen ja havuinen pintahiivaolut”, kertoo tuotepäällikkö Ari Nykänen.

Säpäkkä sour: Mattsson Sour Ale

Rapean nipistelevässä Mattsson Sour Alessa on mukana sitruuna- ja greippimehua. Vaaleankeltaiseen pintahiivaolueen on käytetty aromikkaan hedelmäistä ja pirteän sitruksista humalaa. Mukana on ripaus täyteläistä vehnää. Alkoholia oluessa on 6 prosenttia, eli säpäkkää souria saa vain ravintoloista.

MATTSON_Sour_ale_crop.png

  • EBU 14
  • EBC 10
  • Kantavierre 15,0
  • Humalat: Simcoe, Hallertau, Hüll Melon
  • Maltaat: Pilsner, Vehnä, Caramel

Reilusti kauraa: Mattsson Oat Pale Ale

Mattsson Oat Pale Ale (5,5 %) on pihkanvärinen pintahiivaolut, johon on käytetty reilusti Lahden lähellä viljeltyä kauraa. Havumetsäiseksi humaloitu ja maultaan viipyilevä olut on varsin katkera, mutta tasapainoinen. Oluessa on mm. Opal-humalaa, joka sopii nimensäkin puolesta mukaan kuin vaahtokukka tuopin päälle.

”Kauran suosion kasvu on ollut selkeä ilmiö Suomessa, Pohjoismaissa ja myös maailmanlaajuisesti. Oluissa se ei ole näkynyt kovinkaan voimakkaasti, vaikka joitakin vaihtoehtoja markkinoilla onkin. Mattsson Oat Pale Ale tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon jatkuvasti kasvavaan oluiden tyylikirjoon”, Nykänen summaa.

MATTSON_oat_pale_ale_crop.png

  • EBU 40
  • EBC 18
  • Kantavierre 13,0
  • Humalat: Opal, Mandarin Bavaria, Chinook
  • Maltaat: Pilsner, Golden Ale, Caramel

Mikä Mattsson?

Meidän juttu on täydellisen oluen tavoittelu. Se näkyy arjessamme jatkuvana pyrkimisenä parempaan, uuden oppimisena ja sinnikkäänä yrittämisenä. Kesällä 2017 pitkä uurastus palkittiin, kun pystytimme oman itsenäisen panimomme Hartwallin tiloihin. Valmistamme erityylisiä oluita, joista uskomme vaativammankin oluen ystävän pitävän.

Me, Mattssonin väki, olemme kahdeksanhenkinen joukko panimoammattilaisia, joiden intohimona on laadukas olut. Olut, jonka valmistus edellyttää kokemuksen lisäksi työtä, näkemystä, sitkeyttä ja kunnon työvälineitä. Laatu vaatii taitojen lisäksi malttia etsiä täydellistä yhdistelmää. Vaikka työtä ja ideoita riittää omasta takaakin, ovemme ovat aina avoinna uusille mainioille ideoille.

Mattsson on kunnianosoitus kotikulmillamme Lahdessa toimineelle olutvaikuttajalle ja Oy Mallasjuoma Ab:n perustajalle Henrik Mattssonille (1838-1922). Paikallisuus on meille muutenkin tärkeää, sillä oluidemme ainekset tulevat pääosin panimomme läheltä Päijät-Hämeestä. Nimemme ammentaa historiasta, mutta katseemme on tiukasti tulevaisuudessa – seuraavassa maukkaassa Mattsson-oluessa.

Lue lisää Mattssonin oluista

Erikoisolutpanimo Mattsson

Mattssonin panimo on Hartwallin erikoisolutpanimo, joka on saanut nimensä lahtelaisen olutvaikuttajan ja Mallasjuoman perustaja Henrik Mattssonin mukaan.