Moi, mitä etsit?

search
13.4.2023

ED hakee jälleen sponsoroitavakseen CS:GO-joukkueita – tarjolla taloudellista tukea ja huippuvalmennusta

Hartwallin energiajuomabrändi ED hakee jo toista kertaa SponsorED-sponsoriohjelmaansa CS:GO-joukkueita. Taloudellista ja valmennuksellista tukea tarjoavassa ohjelmassa ovat mukana maailman menestynein esports-psykologi Mia Stellberg ja esports-valmentaja Toni ”toNppa” Luhtapuro.

Energiajuomabrändi ED sponsoroi toistamiseen amatööritasoisia esports-joukkueita. ED tarjoaa SponsorED-ohjelmassaan 10 sponsorisopimusta nuorten pelaajien CS:GO-joukkueille, jotka ovat valmiita sitoutumaan kuuden kuukauden päämäärätietoiseen harjoitteluun suomalaisen esports-skenen päätapahtumaa Assemblyä varten.

Yksi sponsorisopimus sisältää 1 500 euroa taloudellista tukea, kaksi tapaamista maailman johtavan esports-urheilupsykologin Mia Stellbergin kanssa, valmentaja Toni ”toNppa” Luhtapuron suunnitteleman ammattitason harjoitteluohjelman, tiimihenkeä tukevat kustomoidut pelipaidat sekä ulkoista viestintää tukevat joukkuekuvat ja treeneihin energiajuomaa.

”Suomessa pelaa harrastajatasolla paljon nuoria, joilla olisi mahdollisuus nousta taitojensa puolesta puoliammattilaisiksi, mutta Esports-talenteilta puuttuu sellainen tuki ja pelaajapolku, johon perinteisen urheilun puolella tyypillisesti panostetaan. Viime vuonna saimme erinomaista palautetta SponsorED-ohjelmassa mukana olleilta joukkueilta erityisesti tarjoamastamme huipputason mentaalivalmennuksesta, joten oli selvää, että haluamme jatkaa ohjelmaa tänäkin vuonna”, kertoo tuotepäällikkö Misme Halonen Hartwallilta.

Viime vuoden SponsorED-ohjelmasta saatiin hienoja tuloksia. Ohjelmaan valittu Rounds GG -joukkue satsasi kovaan treeniin kauden aikana ja voitti elokuun Assembly-tapahtumassa arvostetun CS:GO:n BYOC-turnauksen.

"Monipuolisen huippuvalmennuksen, juomien ja euromääräisen tuen lisäksi saimme käytännön kokemusta yhteistyöstä isomman organisaation kanssa", kuvailee Rounds GG -joukkueen General Manager Jussi Kallioniemi Rounds GG:n SponsorED-ohjelmasta saamia hyötyjä.

Psyykkistä valmennusta ja viikkotason harjoitusohjelma

Esportsissa kilpailutilanteet ovat stressaavia ja nopeatempoisia. Ne vaativat pelaajilta saumatonta tiimityötä, hyviä kommunikaatiotaitoja ja paineensietokykyä. Tähän joukkueet paneutuvat urheilupsykologi Mia Stellbergin kanssa, joka on työskennellyt maailman parhaiden esports-joukkueiden kanssa ja tähdittää myös Yle Areenassa katsottavissa olevaa Game of Minds -dokumenttia, jossa seurataan e-urheilun ammattilaisuuden vaatimaa työtä Suomessa ja Saksassa.

Psyykkisen valmennuksen lisäksi SponsorED-joukkueet saavat ohjelman ajaksi esports-valmentaja Toni Luhtapuron suunnittelemat viikkotason harjoitusohjelmat. Harjoitusohjelman lisäksi hän koostaa joukkueille materiaalipaketin esports-ammattilaisuuden vaatimuksista, pelin opiskelusta ja ammattimaisesta toiminnasta.

”Muistan vielä hyvin minkälaista tukea nuorempana pelaajana olisi kaivannut ja siksi onkin erityisen hienoa olla mukana tukemassa pelaajia heidän pelaajauransa alussa. On tärkeää, että huipulle pyrkivät pelaajat tietävät, mitä ammattilaispelaajan elämältä odottaa ja osaavat asennoitua siihen sen vaatimalla tavalla”, Luhtapuro kertoo.

Haku sponsoroitavaksi aukesi torstaina 4.4. ja jatkuu huhtikuun 19.4. saakka SponsorED-ohjelman sivustolla. Hakea voivat kaikki CS:GO-joukkueet, joilla ei ole vielä merkittävää sponsorisopimusta ja jotka toimivat itsenäisinä joukkueina tai organisaation/seuran alaisina. Joukkueen jäsenien on asuttava Suomessa ja pelaajien on oltava täysi-ikäisiä.