Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Juhannus 2020 – parhaat kesäjuomat, juomien koristeluideat ja grilliherkut keskikesän juhlaan

On taas juhannusjuhlan aika! Tässä parhaat ohjeet juhannusbooleihin ja kesädrinkkeihin sekä vinkit juomien yhdistämiseen grilliruokien kanssa. Testaa myös, millainen juhannusjuhlija olet, ja löydä itsellesi sopiva juoma. Riemukas kippis, juhannus 2020!

Juhannus, jussi, keskikesän juhla, mittumaari… Suomalaisten rakkaalla kesäjuhlalla on monta nimeä.
Nautitaan tänäkin juhannuksena tutuista perinteistä, kuten mökkeilystä, grillaamisesta, juhannustaikojen tekemisestä, valoisista kesäöistä, ihanasta luonnosta sekä toppatakkeihin ja kesäsandaaleihin pukeutumisesta.
Niistä on juhannus 2020 tehty – tietenkään hyviä kesäjuomia unohtamatta!

Juhannus 2020 – parhaat boolit

Juhannuksen hittibooli: Raikas olutpohjainen saunabooli

Tässä juhannusboolissa yhdistyvät trendikkyys ja perinteikkyys. Muodikkaasti olutpohjaisessa juomasekoituksessa maistuu limetti. Saunaboolin tarjoiluastiana toimii klassinen saunakiulu, ja juoma koristellaan koivunlehtijääpaloilla. Raikas booli on ajanmukaisesti matala-alkoholinen, joten se sopii moneen makuun ja tilanteeseen.

Katso saunaboolin teko-ohje ja video tästä

Aurinkoinen kesäbooli 

Iloisen keltainen Pommac-booli on näyttävä lisä kesäkattaukseen. Aurinkoisessa kesäboolissa yhdistyvät Hartwallin perinteinen Pommac ja herkulliset marjat. Alkoholittomasta boolista pääsee myös nauttimaan koko juhlaseurue!

Katso kesäboolin teko-ohje ja video tästä

Alkoholiton kesäjuoma: Ananas-limebooli moneen makuun

Raikas ja alkoholiton kesäbooli on varma valinta juhannukseen, sillä se sopii koko jussikansalle taaperosta tätiin. Ananas-limeboolin makumaailma on raikkaan trooppinen: ananaksen makuista virvoitusjuomaa, pirteän kirpeää limetin mehua ja iloisesti kuplivaa vichyä. Boolikulhon koristavat limelohkot, ananaspalat ja tuore minttu.

Katso ananas-limeboolin teko-ohjeet ja video tästä



Lasten booli: Hauska hedelmätornado

Yllätä juhannusaaton pikkuväki hedelmätornadoboolilla. Booli syntyy helposti ja nopeasti, mutta lopputulos on taatusti hitti! Hedelmäisen ja herkullisen punaisen lasten boolin juju piilee tarjoiluvaiheessa: pyöräytä booliin näyttävä hedelmäkierre kauhalla ennen juomien tarjoilua. Ennustamme ilon kiljahteluja!

Katso hedelmätornadoboolin teko-ohjeet ja video tästä

 

Parhaat juhannusviinit

Kesän raikkaat ja hedelmäiset juhannusviinit sopivat niin grilliruuan kuin laituripiknikin seuraksi. Juhannuksena ei aterioiden kanssa turhaa kikkailla ja ruoka kypsyy simppelisti grillissä. Mutkattomat viinit valitaan pöytään sen mukaan, onko mukaan tarttunut kalaa, lihaa vai kasviksia.

Lue tästä millaiset viinit ja kesäruoat sopivat parhaiten yhteen 

 

Juhannus 2020 – vastustamattomat kesädrinkit

Lumoava kesädrinkki: Maaginen juhannustaika-mocktail

Tämä alkoholiton kesädrinkki huokuu keskikesää ja sen taianomaista kauneutta. Sitruksinen juhannustaika-mocktail ammentaa inspiraationsa seitsemän kukan juhannustaiasta. Kerää siis tänä vuonna seitsemän luonnonkukkaa tai villiyrttiä juoman kukkakoristeeksi sen sijaan, että laittaisit ne tyynyn alle. Juoman siemailtuasi saatat yöllä nähdä unessa tulevan puolisosi.

Katso juhannustaika-mocktailin teko-ohje ja video tästä

Kesädrinkki 2020: Kupliva kesädrinkki marjakimaralla

Etsinnässä hyvä ja helppo kesädrinkki? Tämän kesän trendikkäin juoma syntyy yhdistämällä kuohuviiniä ja punaviiniä ja lisäämällä joukkoon seljankukkamehua. Kauniit marjakoristeet vievät muistoissa lapsuuden kesiin, jolloin metsätien varrelta kerätyt marjat pujotettiin talteen ruohonkorteen.

Katso kuplivan kesädrinkin teko-ohje ja video tästä

Parhaat drinkit kotona: Tee itse hauskat tiki-mocktailit

Alkoholittomat tiki-mocktailit tuovat havaijilaisen tunnelman suoraan kotiisi. Herkkujuomien makumaailma on trooppinen, ja ”laseina” toimivat kaiverretut ananakset, vesimelonit ja kurkut. Näiden tekeminen kotona on helppoa ja hauskaa, ja lopputulos hurmaa kesävieraat tai perheenjäsenet satavarmasti!

Katso Tiki-mocktailien teko-ohje ja video tästä

Raikas kesädrinkki: Kupliva siiderisangria

Herkullisessa ja näyttävässä siiderisangriassa on kaikki raikkaan kesädrinkin elementit: kuplia, mansikoita, roseeta ja rentoutta. Kannullinen siiderisangriaa syntyy vaivattomasti, ja yhdestä kannusta riittää pidempäänkin illanviettoon. Kuin kesä kaapattuna kannuun!

Katso siiderisangrian teko-ohje ja video tästä

Trendikäs kesädrinkki: Tulisen raikas chili-shandy

Oletko oluen ystävä? Oluesta ja virvoitusjuomasta sekoitettu chili-shandy on kokeilemisen arvoinen kesäjuoma! Maailmalla samankaltaiset olutsekoitukset tunnetaan nimellä radler. Juoman kruunaa lasiin tehtävä kipakka suola-chilireunus. Tämä kesädrinkki yllättää makunystyrät ja saa aikaan ilahduttavan wow-efektin!

Katso chili-shandyn teko-ohje ja video tästä

 

Juhannus 2020 – ideoita grilliherkkuihin

Juhannuksen kuumin grilliherkku: Lonkeropyllykana

Lonkeropyllykana – siis mikä? Maailmalta tuttu beer can chicken on suomalaisittain tietenkin lonkeropyllykana. Kokonaisena grillattu broileri saa makunsa ja mehevyytensä kesäisen pirskahtelevasta appelsiinilonkerosta. Tämä toimii taatusti juhannusgrillailujen vetonaulana – uskallatko kokeilla?

Katso lonkeropyllykanan teko-ohje ja video tästä

Grilliruokien marinadit: Kolme koukuttavan hyvää reseptiä

Olet ehkä kuullut perinteisestä olutmarinadista, mutta miltä kuulostaisi Jaffa-marinadi kasviksille, lonkeromarinadi kalalle ja olut-BBQ-kastike lihalle? Suosittelemme testaamaan näitä marinadeja juhannuksena tai kesäloman aikana. Ovat niin hyviä, että jäät koukkuun!

Katso ohjeet marinadeihin tästä

Grilliruoat ja niihin sopivat juomat – löydä makuparit

Kädessä hyvä grilliherkku, toisessa grilliruokaan passaava juoma – eihän sen parempaa ole! Ruoan ja juoman yhdistäminen on harmonisen makuelämyksen A ja O. Mikä juoma sopii ribsien, grillattujen kasvisten tai grillatun broilerin kyytipojaksi? Opi valitsemaan oikeat grillijuomat ja tee vaikutus juhannusvieraisiisi.

Katso vinkit grilliruokien ja juomien yhdistämiseen tästä

 

Juhannus 2020 – vinkkejä kesäjuomien koristeluun

Helpotusta helteeseen: Tee itse 5 virkistävää jääyllätystä

Ei se suinkaan mahdotonta ole – helle voi aina yllättää iloisesti juhannusaaton epäileväisen juhlakansan! Miten paahtavaa olotilaa voisi silloin viilentää? Tässä viisi innostavaa ja vilvoittavaa jääyllätystä. Ota vinkit talteen ja kokeile!

Katso ohjeet virkistäviin jääyllätyksiin tästä

Ideoita kesäjuomiin – nämä yllätykset viimeistelevät juomasi

Kaipaatko ideoita kesäjuomien koristeluihin? Kokosimme yhteen helpot, trendikkäät ja näyttävät juomakoristeet. Miltä kuulostaisi, jos juomassasi olisi makudrinkkitikku, raparperisuikero tai juotava hattara? Loihdi koristeilla juhannuksen makeimmat juomatarjoilut – takaamme, että ne saavat ansaittua huomiota!

Katso ohjeet kesäjuomien koristeluun tästä

 

Testaa juhannustyyppisi

Juhannustesti: Millainen juhannus, sellainen juoma

Tapasi viettää juhannusta kertoo sinusta enemmän kuin arvaatkaan. Oletko kenties juhannushullu, mökkimuoti-ikoni vai juhannusateisti? Tunnista itsesi viidestä erilaisesta juhannustyypistä, ja me kerromme, mikä juhannusjuoma sopii parhaiten juuri sinun yöttömään yöhösi.

Tee juhannustyyppitesti tästä