Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Täydellinen (ja täydellisen helppo) samppanjabrunssi

Samppanjabrunssi on polttareiden rakastettu ohjelmanumero. Mutta sen kokoaminen voi aiheuttaa kaasoille stressiä… Näillä vinkeillä taiot upean kesäbrunssin ilman tuntikausien keittiössä hikoilua.

Jo kesäinen vapaapäivä sinänsä on hyvä syy samppanjabrunssille, mutta polttareihin se suorastaan kuuluu. Joten mikäli olet järjestämässä polttareita, nappaa tästä vinkit talteen. Jos taas olet kesän onnellinen morsian, lähetä kaasollesi linkki artikkeliin saatesanoilla ”vink, vink”.

Tämän samppanjabrunssin avainsana on helppous! Hae kaupasta valmista ja vain asettele näyttävästi esille. Muista kuitenkin laittaa Lanson Champagnet ajoissa viilentymään!

Vinkit helppoon ja näyttävään samppanjabrunssiin

Samppanjabrunssin kattaus: kukkia ja teemavärit

 • Valitse kattaukseen pari teemaväriä, joita voit toistaa pöytäliinoissa, servieteissä, kukissa ja tarjoiluastioissa. Vaaleanpunainen ja vihreä ripauksella kultaa toimii aina!

 • Käytä kahta pöytäliinaa: levitä toinen pöytäliina perinteiseen tapaan pöydälle ja asettele toinen sen päälle trendikkääksi pitkänomaiseksi mytyksi.

 • Koristele pöytä kukilla. Yksi suuri ja korkea kimppu keskelle pöytää, lisäksi varsista irrotettuja kukintoja voi ripotella pitkin kattausta tai sujauttaa jokaisen vieraan serviettirenkaaseen yksittäisen kukan.
 • Täydennä koristeluja tuoreilla hedelmillä. Sitrushedelmät henkivät brunssifiilistä, asettele niitä tarjoiluastioille kokonaisina ja halkaistuina. Myös kivelliset hedelmät kuten persikat ja luumut ovat asetelmissa tyylikkäitä. • Brunssijuoma Lanson-samppanja upotetaan ruusujääpaloilla täytettyyn cooleriin. Valmista jääpalat esimerkiksi minimuffinipellillä siten, että sijoitat jokaiseen jääpalaan yhden teemaväreihin sopivan ruusun.

 • Näyttävän kattauksen salaisuus on eri tasojen hyödyntäminen. Käytä erikorkuisia astioita: jalallisia tarjoiluastioita sekä matalia tarjottimia.

  Lisäksi voit sujauttaa pöytäliinan alle korokkeen, jolla saat tarjoiluastiat näyttävästi esille. Kulmikkaan pöydän keskellä korokkeena on käyttää esimerkiksi muutama vierekkäin ja päällekkäin asetettua paksua kirjaa tai tukevaa laatikkoa. Korokkeen käytän voi hyvin yhdistää kahden pöytäliinan -kattaukseen: keskelle rennosti mytätty liina häivyttää kätevästi korokkeen reunat.

Samppanjabrunssin tarjoilut: antipastot ja samppanjasorbet

 • Runsas antipasto-tarjotin on samppanjabrunssin ”pääruoka”. Ja mikä kätevintä, kaiken siihen tarvittavan saa kaupasta valmiina. Hanki erilaisia leikkeleitä ja juustoja, oliiveja, marinoituja valkosipulinkynsiä ja artisokkaa, pähkinöitä, hedelmiä, suolaisia keksiä, patonkia sekä tahnoja kuten pestoa, hummusta ja baba ganoushta.

 • Asettele antipastot tiiviisti suurella tarjottimelle sektoreittain. Levitteet kannattaa laittaa pieniin kippoihin, joko samalle tarjottimelle naposteltavien joukkoon tai muuten lähettyville. • Makeaa kannattaa varata useita vaihtoehtoja: ensinnäkin sitä kyllä menee, ja toiseksi herkut tekevät brunssipöydästä runsaan. Tässäkin valmiilla pääsee pitkälle: hanki macaroneja, tuoreita marjoja, vaahtokarkkeja ja muita teemaväreihin sopivia karkkeja. Muista myös supermarkettien irtopähkinäosastoilta löytyvät kultaiset ja hopeanväriset, suklaalla päällystetyt pähkinät!

 • Brunssiklassikko croissantit kuuluvat tähänkin kattaukseen. Hanki reilu kasa croissantteja, niin kukin vieras voi täyttää omansa makunsa mukaan joko suolaisilla antipastoilla tai makeilla herkuilla kuten mansikoilla, kermavaahdolla, hillolla tai nutellalla. • Hienostunut ja superhelppo jälkiruoka syntyy marjasorbetista ja samppanjasta. Pyöräytä sorbetista pallo laakeaan kuohuviinilasiin, lisää hieman marjoja ja kaada päälle loraus Lanson Champagnea.

 • Läpi samppanjabrunssin sopii tarjottavaksi ylellinen Lanson Le Black Label Champagne Brut.
  Tyylikäs kuiva samppanja toimii niin alkumaljana, kuin myös antipastojen kera siemailtavaksi ja sorbettijälkiruoan sekaan lorautettavaksi.

  Lanson on yksi maailman vanhimmista samppanjataloista, joka panostaa erityisesti kestävään kehitykseen ja kannustaa kumppaneitaan ympäristöystävälliseen viininviljelyyn.