Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Alkoholiton kuohuviini kiinnostaa entistä enemmän

Alkoholittoman kuohuviinin laadusta ei todellakaan tarvitse tinkiä

Viinit, Viinitietoa, Alkoholiton

Alkoholiton kuohuviini on noussut hyvinvointitrendin ansiosta suosioon. Se houkuttelee raikkaudellaan ja laadukkuudellaan myös niitä, jotka nauttivat jonkin verran alkoholia.

Alkoholittomien juomien kulutus kasvaa koko ajan, ja alkoholiton kuohuviini on yhä useamman valinta erityisiin juhlahetkiin. Ilmiön taustalla on hyvinvoinnin megatrendi. Etenkin nuorempi sukupolvi tavoittelee myös mielen hyvinvointia, johon liittyy vahvasti alkoholiton vaihtoehto.

Alkoholittomia kuohuviinejä ja muita juomia on toki ollut myynnissä iät ja ajat, mutta kunnolla parrasvaloihin alkoholittomat juomat ovat päässeet 2010-luvulla ja sen jälkeen. Hyvinvointitrendin lisäksi alkoholittomien juomien suosiota on lisännyt niiden entistä parempi laatu.

”Aiemmin alkoholi poistettiin viineistä kuumentamalla, mikä heikensi niiden makua. Viinit olivat makeita, ja niistä puuttui rakennetta. Nykyisillä tekniikoilla alkoholi saadaan poistettua viineistä ilman ronskia kuumennusta”, kertoo Hartwallin viineistä vastaava Business Manager Jenny Sternberger. Hän on koulutukseltaan viinitieteiden ja viininvalmistuksen maisteri eli enologi.

Esimerkiksi alkoholiton Mionetto Alcohol Free Sparkling -kuohuviini valmistetaan samalla tavalla kuin tavallinen kuohuviini, mutta alkoholi poistetaan viinistä lopuksi vakuumitislausmenetelmällä. Kuplat alkoholiton kuohuviini saa hiilihapotuksesta.

”Alkoholiton kuohuviini on kiitollinen alkoholiton tuote, sillä se saadaan helposti raikkaaksi.”

Alkoholittoman kuohuviinin ystävät ovat ihastuneet laadukkaaseen Mionettoon

Alkoholiton Mionetto Alcohol Free Sparkling -kuohuviini kävi vuonna 2023 kaupaksi niin hyvin, että se oli yksi Hartwallin myydyimmistä kuohuviineistä. Mionettosta tuli hiljattain myyntiin myös kahden desilitran piccolopullo, joka on kätevä valinta vaikkapa retkelle tai lahjaksi.

Lue lisää laadukkaasta alkoholittomasta Mionetto Alcohol Free Sparkling -kuohuviinistä!

”Mioneton hinta-laatusuhde on lyömättömän hyvä. Se on puhtaan makuinen, tasapainoinen ja vivahteikas laatujuoma, jossa on vähemmän sokeria kuin monissa muissa alkoholittomissa kuohuviineissä. Mionetton makuprofiili on samanlainen kuin tavallisen proseccon. Mukana on päärynäisyyttä, omenaisuutta, sitruksia ja vähän kukkaisuutta”, Sternberger vinkkaa.

Alkoholiton kuohuviini sopii mainiosti juhlamaljaksi tai drinkkien raaka-aineeksi. Siitä valmistuu helposti esimerkiksi ihana alkoholiton mimosa brunssipöytään, kun lasiin lorauttaa kuohuviinin lisäksi tilkan laadukasta appelsiinimehua.

Alkoholittomissa viineissä on paljon tyyli- ja valmistuseroja

Syitä valita alkoholiton vaihtoehto on lukemattomia: terveellisyys, ei vain maistu, vakaumus, autoilu, parempi uni, seuraavan aamun treenit… Jo muutaman vuoden ajan on puhuttu sober curious -ilmiöstä: raittius kiinnostaa, mutta sen ei tarvitse olla ehdotonta. Lisäksi moni haluaa vähentää alkoholinkulutustaan, mutta ei välttämättä luopua siitä kokonaan.

”Nykyään monet ikään kuin fleksaavat alkoholin kanssa, sillä se vähentää alkoholin kokonaismäärää. Eli vaikka alkoholia nauttisikin silloin tällöin, toisinaan sen voi jättää kokonaan pois”, Sternberger kertoo.

Jenny Sternberger muistuttaa, että alkoholilla on juomissa muitakin tehtäviä kuin päihdyttäminen. Se muun muassa sitoo aromeita ja antaa juomalle viskositeettia, joka vaikuttaa suutuntumaan. Alkoholittomia juomia ei siis oikeastaan kannata vertailla niiden alkoholillisiin versioihin, sillä kyseessä on eri tuote.

”Alkoholittomia viinejä kannattaa sen sijaan vertailla keskenään, sillä niiden välillä on paljon tyyli- ja valmistuseroja.”

Sternberger kannustaakin järjestämään vaikkapa rennon koti-tastingin alkoholittomilla kuohuviineillä. Silloin niiden laatu tulee selkeästi esiin, ja joukosta voi löytyä se oma luottoviini.

Tutustu alkoholittomiin kuohuviineihin

Mionetto Alcohol Free Sparkling

Maailman suosituin proseccon tuottaja Mionetto vastaa kuohuviinin ystävien toiveisiin alkoholittomalla kuplivalla. Mionetto Alcohol Free Sparkling valmistetaan proseccon tapaan Veneton alueella kasvaneista Glera-lajikkeen rypäleistä normaalilla tankkikäymisprosessilla. Käymisen jälkeen alkoholi haihdutetaan hienovaraisella vakuumitislausmenetelmällä, joka säilyttää viinin luonnolliset aromit.

Raikkaan hedelmäinen Mionetto Alcohol Free Sparkling sisältää poikkeuksellisen vähän sokeria, 19 g/l ja vain 10 kcal / 100 ml. Makunsa puolesta raikas ja hedelmäinen alkoholiton Mionetto sopii maljajuomaksi juhlaan, sellaisenaan nautittavaksi seurusteluhetkiin tai kevyiden purtavien pariksi. Mionetto 0,0 % on saatavana niin Alkoista kuin ruokakaupoista kautta maan!

7 29
0.75L

Mionetto 0.0% Alcohol free

Lue lisää

Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc

Henkell Alkoholfrei tarjoaa kuohuviinin nautinnon niille, jotka haluavat nauttia laadukkaasta viinistä ilman alkoholia. Miellyttävän kepeä, hedelmällinen ja raikas maku kohtaavat tässä tyylikkäässä kuplivassa. Tarjoile alkoholiton kuohuviini aina hyvin viilennettynä. Henkell sopii niin sellaisenaan kippistelyyn kuin myös juomapariksi äyriäisille, kanalle ja kalaruoille.

Henkell & Co. Sektkellerei KG on yksi Euroopan suurimmista kuohuviinien, viinien ja väkevien alkoholijuomien valmistajista. Konsernin pääkonttori sijaitsee Frankfurtin kupeessa, Wiesbaden-Biebrichissa. Pitkät perinteet omaavan yrityksen historia juontaa juurensa aina vuoteen 1832. 

7 00
0.75L

Henkell Alcoholfree Sparkling Blanc

Lue lisää

Kirjoittaja

Jenny Sternberger
Business Manager ja enologi, Hartwall

Saatat pitää myös näistä

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!