Moi, mitä etsit?

search
1.7.2021

Hartwall vahvistaa asemiaan Suomen viinimarkkinoilla: Royal Unibrew osti Solera Groupin

Royal Unibrew on ostanut yhden Pohjoismaiden johtavan viinien ja muiden juomien maahantuojan Solera Groupin koko osakekannan. Kaupan myötä Hartwallin ja Soleran yhteistyö syvenee Suomessa – näin Hartwall kasvaa entistä paremmaksi kumppaniksi kotimaan viinimarkkinoilla.

Solera Group on Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa toimiva viinien ja muiden juomien maahantuoja ja jakelija. Sekä Solera Groupilla että Royal Unibrew’n tytäryhtiö Hartwallilla on vankka asema kotimaan viinimarkkinoilla.

”Olemme erittäin iloisia kaupasta ja innoissamme tulevaisuudesta”, sanoo Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen. ”Solera Groupilla on vahvoja ammattilaisia ja vakuuttava portfolio, ja he ovat onnistuneet kasvattamaan viiniliiketoimintaansa Suomessa vakaasti. Kun yhdistämme laajat valikoimamme, voimavaramme ja osaamisemme, voimme yhdessä palvella asiakkaita vielä entistä monipuolisemmin.”

Kahden yrityksen strategiat sopivat hyvin yhteen, ja kaupan kautta Hartwall vahvistaa asemiaan viinimarkkinoilla. Seuraavaksi kauppa menee kilpailuviranomaisten hyväksyttäväksi.

”Hartwall on vaikuttava toimija sekä panimojuomissa että viineissä ja väkevissä. Heillä on verraton logistinen verkosto, ja loistavat yhteydet ravintoloihin koko maassa. Yhdessä olemme vielä vahvempia, ja uskon, että kauppa on meille tie menestykseen”, sanoo Solera Finlandin toimitusjohtaja Mica Lindholm.

Johtavia viinibrändejä ja syvää viiniosaamista

Hartwallin ja Soleran yhteiseen viinivalikoimaan kuuluu Suomen rakastetuimpia viinibrändejä, kuten Henkell Freixenet, Kumala, Hardy´s ja Lanson. Yhdessä ne edustavat kymmeniä viinitaloja ja satoja viinejä.

”Meillä on laaja verkosto ravintola-asiakkaita ja vahva logistiikka, kun taas Solera Groupilla on kattava valikoima viinejä Alkossa. Molemmilla on vahvoja partnereita ja syvää osaamista viineistä. Yhdessä voimme tuoda Suomen viininystäville uusia elämyksiä, ja esitellä uusia viinitaloja ja makumaailmoja”, Hartwallin Järvinen kertoo.