Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
20.7.2021

Suomalainen erikoisuus valloittaa Amerikkaa – Hartwallin alkuperäistä lonkeroa saa nyt myös New Yorkista ja Los Angelesista

Hartwall on lanseerannut Original Long Drink -lonkeron kuudessa uudessa Yhdysvaltain osavaltiossa. Lanseeraus jatkaa vuoden 2020 syksyllä alkanutta Amerikan valloitusta, jolloin lonkeroa alettiin myydä neljässä eri osavaltiossa. Heinäkuussa tarjontaa laajennettiin kasvavan kysynnän vuoksi. Lonkerot ja muut valmiit juomasekoitukset kasvattavat nyt suosiotaan Yhdysvalloissa historiallista tahtia.

Hartwallin legendaarista harmaata eli Hartwall Original Long Drink® -lonkeroa voi nauttia nyt muun muassa New Yorkissa ja Los Angelesissa. Panimoyhtiö lanseerasi heinäkuun alussa suomalaisen erikoisuuden kuudessa uudessa Yhdysvaltain osavaltiossa: Kaliforniassa, Georgiassa, New Yorkissa, Connecticutissa, Rhode Islandilla ja Massachusettsissa. Lonkeroa on pystynyt ostamaan viime syksystä lähtien lisäksi Pennsylvaniassa, Marylandissa, Länsi-Virginiassa ja Washington DC:ssä.

”Kalifornia ja New York ovat Yhdysvaltojen väkirikkaimmat osavaltiot, joten uusi aluevaltauksemme on merkittävä. Olemme ylpeitä siitä, että pian jo 70-vuotiasta alkuperäistä lonkeroa saa viimeinkin myös Yhdysvalloissa, ja kymmenestä eri osavaltiosta”, Hartwallin lonkeroista ja siidereistä vastaava kategoriamarkkinointijohtaja Eeva Ignatius kertoo.

Aito lonkero iskee ginibuumiin ja valmiiden juomasekoitusten trendiin

Markkina-alueen laajentumisen taustalla on lonkeron kasvanut kysyntä. Lonkero kuuluu ready-to-drink- eli RTD-juomien kategoriaan, mikä on Yhdysvaltojen nopeimmin kasvava juomakategoria ja myös ainoa, jonka markkinaosuus kasvoi vuoden 2020 aikana.

Hartwallin paikallisten jakelijoiden mukaan Original Long Drink iskee vahvasti sekä RTD-juomien kasvuun että vallalla olevaan ginibuumiin. Myös juoman maine suomalaisena kansalliserikoisuutena saa sen erottumaan joukosta positiivisesti.

”Markkinoille lanseerataan buumin myötä jatkuvasti uusia RTD-brändejä, mutta Original Long Drink on kategorian klassikko. Se kehitettiin Helsingin olympialaisiin ja sitä valmistetaan yhä alkuperäistä vuoden 1952 reseptiä kunnioittaen. Kopioita on monia, mutta on olemassa vain yksi aito lonkero – ja se on Hartwallin Original Long Drink”, Ignatius sanoo.

Saatat pitää myös näistä