Moi, mitä etsit?

search
13.7.2021

Suomen suosituin virvoitusjuoma siirtyy kierrätysmuovipulloon – Pepsi MAXin pakkausten hiilijalanjälki pienenee lähes puolella

Pepsi MAXia voi tulevien kesien hellepäivinä nauttia 100 % kierrätysmuovista valmistetuista pulloista: kaikki Suomessa myytävät Pepsi MAX -pullot valmistetaan kierrätysmuovista vuoden 2022 loppuun mennessä. Suomi on ensimmäisten maiden joukossa koko maailmassa, joissa Pepsi MAX ja muut PepsiCo:n juomat pakataan kierrätysmuovisiin pulloihin. PepsiCon ja sen suomalaisen kumppanin Hartwallin kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet tukevat Hartwallin suunnitelmaa siirtyä kokonaan kierrätysmuovipullojen käyttöön vuonna 2025.

Kaikki Suomessa myytävä Pepsi MAX ja muut PepsiCon juomat, kuten Mountain Dew ja 7UP, siirtyvät kierrätysmuovisiin rPET-pulloihin ensi vuoden loppuun mennessä. EU-tasolla edellytetään, että kaikkien pullojen muovista 25 % on vuoteen 2025 mennessä kierrätysmuovia. PepsiCo on kumppaninsa Hartwallin kanssa huomattavasti tavoitetta edellä. Hartwallin panimolla kierrätysmuovin määrää pakkauksissa on lisätty pitkäjänteisesti.

“Suomen suosituimman virvoitusjuoman, eli Pepsi MAXin, siirtyminen kierrätysmuovipulloon vuonna 2022 on meille iso askel kohti kokonaistavoitettamme: panimollamme Lahdessa ja pullottamollamme Karijoella pyritään käyttämään pelkkiä kierrätysmuovipulloja vuonna 2025. Meillä ja tärkeällä kumppanillamme PepsiCo:lla on samanlaiset kunnianhimoiset tavoitteet. Yhdessä voimme tehdä vastuulliset valinnat helpommiksi suomalaisille”, Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen kertoo.

Säästetty muovi riittäisi pullojonoon Lahdesta Los Angelesiin ja takaisin

Kun Hartwallilla Lahdessa pullotettava Pepsi MAX ja muut PepsiCon juomat siirtyvät kierrätysmuovipulloon, säästetään vuosittain 1 700 tonnia muovia. Muovimäärän avulla saisi muodostettua pullojonon, joka ulottuisi aina Lahdesta Los Angelesiin ja koko matkan takaisin. Muovia säästyy, koska uudet pullot valmistetaan palautuspulloista saatavasta muovista. Samalla pullojen hiilijalanjälki pienenee peräti 40 %.

PepsiCon ja Hartwallin tavoitteena on pienentää pakkaustensa ympäristövaikutuksia ja varmistaa, että muovista ei tarvitse koskaan tulla jätettä.

”Me PepsiColla suhtaudumme vastuuseemme ympäristöstä erittäin vakavasti ja olemme päättäneet löytää kestäviä tapoja tuottaa juomiamme. Olen iloinen siitä, että otamme yhdessä kumppanimme Hartwallin kanssa suuren askeleen kohti täysin kierrätetyn muovin käyttöä kaikissa pulloissamme Suomessa”, sanoo Anders Boecker Pedersen, General Manager, Nordics & North West Europe Franchise, PepsiCo.

Suomalaisten kierrätysmentaliteetti toimii esimerkkinä muille

Suomalaisille pullojen kierrättäminen on palautuspullojärjestelmän ansiosta arkipäivää. Suomessa myytävistä pantillisista pulloista kierrätetään yli 90 %. Muovipullojen kierrätysaste oli vuonna 2020 kokonaiset 92 %*. Suomi on ensimmäisten maiden joukossa koko maailmassa, joissa Pepsi MAX pakataan pulloihin, joiden muovi on uudelleenkäytettyä.

“Suomi on tunnettu hyvästä kierrätysjärjestelmästään ja suomalaiset näyttävät meille kaikille esimerkkiä siinä, miten palautuspullojärjestelmä saadaan toimimaan. PepsiColle onkin luonnollista ottaa kierrätysmuovi pulloissamme käyttöön täällä jo ensi vuonna. Käyttämällä enemmän kierrätettyä muovia olemme mukana edistämässä Suomen asemaa kiertotalouden eturintamassa”, Boecker Pedersen sanoo.

----

* Lähde: Palpa