Hartwall

Yritys

Hartwall on juoma-alan kasvava suunnannäyttäjä. Valmistamme suomalaisten rakastamia juomia arkeen ja juhlaan. Hartwallin tuotevalikoimaan kuuluu vesiä, virvoitusjuomia, erikoisjuomia, oluita, siidereitä ja long drink -juomia sekä tytäryhtiö Hartwa-Traden kautta viinejä ja muita alkoholijuomia.

Hartwallin tunnetuimmat tuotemerkit ovat Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Lapin Kulta, Karjala ja Hartwall Original Long Drink. Olemme myös Heineken ja Pepsi -brändien yhteistyökumppani Suomessa.

Hartwallin moderni tuotantolaitos sijaitsee Lahdessa, lähdevesipullottamo Karijoella ja pääkonttori Helsingissä. Rakastettujen klassikoiden ja innovatiivisten uutuuksien parissa työskentelee 700 hartwallilaista, välillisesti työllistämme Suomessa 11 000 ihmistä.

Olemme osa tanskalaista Royal Unibrew -konsernia.

Edistämme vastuullista juomakulttuuria. Toimimme aktiivisesti ympäristön hyväksi ja korostamme lähituotantoa. Ilman Hartwallia Suomi olisi kuivempi paikka elää.

Janoatko tietoa juoma-alan uusimmista kuulumisista? Hartwallin sidosryhmille suunnatun Point-lehden sisältöjä voi nauttia  myös verkossa osoitteessa hartwall.fi/point.


Johtoryhmä

Kalle Jarvinen 2016

Kalle Järvinen, toimitusjohtaja

Kalle Järvinen aloitti Hartwallin toimitusjohtajana elokuussa 2016. Kalle siirtyi Hartwallille Suomen Unileverin toimitusjohtajan tehtävistä. Kalle on toiminut työurallaan lähes 20 vuotta P&G:llä ja Unileverillä kaupallisissa ja yleisjohdollisissa tehtävissä Suomessa ja Pohjoismaissa.

Seppo Salkoharju, ravintolakanavan myyntijohtaja

Seppo Salkoharju nimitettiin Hartwallin ravintolakanavan myyntijohtajaksi syksyllä 2011. Seppo on työskennellyt Hartwallilla vuodesta 1991 alkaen useissa eri myynnin johtotehtävissä. Tätä ennen hän toimi markkinointitehtävissä AC Nielsen-Marketindexissä.

Marko Airamaa, kauppakanavan myyntijohtaja

Marko Airamaa nimitettiin Hartwallin kauppakanavan myyntijohtajaksi syksyllä 2011. Marko tuli Hartwallille toukokuussa 2010 kauppakanavan asiakkuusjohtajaksi Mars Finland Oy:stä. Marsilla hän työskenteli markkinointijohtajana ja sitä ennen markkinointitehtävissä British American Tobaccolla Suomessa ja ulkomailla.

Satu Järvinen

Satu Järvinen, talousjohtaja

Satu Järvinen nimitettiin Hartwallin talousjohtajaksi loppuvuodesta 2018. Hartwallilla Satu aloitti keväällä 2017 ja on ollut vastuussa laaja-alaisista talouden tehtävistä. Aiemmin Satu on työskennellyt monipuolisissa talouden positioissa mm. Marsilla ja Unileverillä.

Matti Ristola, markkinointijohtaja

Matti Ristola nimitettiin Hartwallin markkinointijohtajaksi tammikuussa 2017. Matti on työskennellyt useissa eri markkinointi-, vienti- ja myyntitehtävissä Hartwallilla vuodesta 2002 alkaen.

Tomi Korte, tuotanto- ja toimitusketjujohtaja

Tomi Korte nimitettiin tuotanto- ja toimitusketjujohtajaksi tammikuussa 2018. Tomi vastaa Hartwallin tuotannosta, logistiikasta sekä asiakaspalvelusta. Tomi on työskennellyt vuodesta 1994 lähtien Hartwallilla useissa eri tehtävissä tuotanto-toimitusketjussa sekä laitepalvelussa.

Linda Aro, henkilöstöjohtaja

Linda Aro nimitettiin Hartwallin henkilöstöjohtajaksi toukokuussa 2017. Linda Aro siirtyi Hartwallille Unileveriltä, jossa hän on työskennellyt sekä kenttämyynnin että HR-toiminnon vetäjänä. Lindalla on laaja kokemus henkilöstöjohtajan tehtävistä ja kaupallisista rooleista eri toimialoilta.


Arvot

Arvomme kuvaavat niin toimintatapaamme yrityksenä kuin toimialaamme, jolle on ominaista virkistyksen ja nautinnon tarjoaminen.

Luottamus
• Pidämme lupauksemme.
• Arvostamme toisiamme yksilöinä.

Nautinto
• Huomioimme ja arvostamme toistemme saavutuksia ja onnistumisia.
• Innostumme ja innostamme.

Intohimo
• Haastamme jatkuvasti toisemme ylittämään odotukset.
• Inspiroimme ja kannustamme toisiamme.

Suunnannäyttäjyys
• Uskallamme kyseenalaistaa nykytilannetta.
• Olemme ketteriä ja ensimmäisinä liikkeellä.

Tiimityö
• Annamme jokainen panoksemme ja voitamme yhdessä.
• Katsomme yhteistä etua ja vedämme yhtä köyttä.


Historia

1836
Victor Hartwall perustaa Pohjoismaiden ensimmäisen kivennäisvesien tuotantolaitoksen Helsinkiin.

1860
1860-luvun lopulla toiminta laajenee virvoitusjuomiin.

1865
August Ludvig Hartwall saa maistraatilta luvan pystyttää ensimmäiset kioskit Helsingin keskustaan.

1886
Hartwall täyttää 50 vuotta. Hartwallin tehtaalla työskentelee 9 vakituista työntekijää.

1900
1800-luvun lopulla toiminta muuttuu käsityöstä teollisuudeksi.

1949
Aito Oikea Hartwall Jaffa tulee markkinoille.

1952
Hartwall Original Gin Long Drink lanseerataan Helsingin olympialaisissa.

1966
Hartwall ostaa Karjala-olutta valmistavan panimon. Kolme vuotta myöhemmin keskioluen myynti vapautuu.

1980
Hartwall ostaa Lapin Kulta -panimon.

1988
Hartwall ostaa Mallasjuoman.

1990
Hartwall Novelle -kivennäisvesi lanseerataan.

1994
Hartwall listautuu Helsingin arvopaperipörssiin.

1999
Hartwall aloittaa yhteistyön Pepsin kanssa.

2000
Upcider-siideri lanseerataan.

2002
Hartwall fuusioituu Scottish & Newcastle -konsernin kanssa.

2003
Hartwallin huippumoderni tuotantolaitos ja logistiikkakeskus avataan Lahteen.

2008
Hartwall siirtyy osaksi Heineken-konsernia.

2009
Novelle Plus -tuoteperhe lanseerataan.

2012
Happy Joe -siideri lanseerataan.

2013
Hartwall siirtyy osaksi Royal Unibrew -konsernia.

2014
Suomalaisten rakastama lonkero lähtee valloittamaan maailmaa.

2016
Hartwall täyttää 180 vuotta. Hartwall on juoma-alan kasvava suunnannäyttäjä, joka valmistaa suomalaisten rakastamia juomia arkeen ja juhlaan.


Hartwall akatemia

Hartwall Akatemiassa autamme sinua HoReCa-alan asiakkaanamme menestymään kehittämällä liiketoimintaasi valmennuksiemme avulla.  Tarjoamme eväitä  asiakaspalvelun kehittämiseen sekä toiminnan johtamiseen. Hartwall Akatemialla on käytössään osaavat ja innostavat kouluttajat.

Järjestämme asiakaskoulutuksia sekä asiakkaan omissa tiloissa että myös Hartwall Lahdessa ja Helsingissä. Koulutus- ja valmennustarjonnastamme voit tiedustella myyntiedustajaltasi tai ottamalla suoraan yhteyttä Hartwall Akatemiaan.

Lisätiedot:

Hartwall Akatemia, asiakasmarkkinointipäällikkö Liisa Kupsu liisa.kupsu@hartwall.fi


Hartwa-Trade

Hartwa-Trade on yksi Suomen merkittävimmistä alkoholijuomien maahantuojista ja jakelijoista. Olemme osa Royal Unibrew -konsernin omistamaa Hartwallia. Hartwa-Trade on perustettu 1962 ja sen liikevaihto vuonna 2013 oli 43 milj. euroa. Hartwa-Trade työllistää 20 henkilöä.

Laadukkaiden juomien parissa olemme toimineet jo 60-luvulta lähtien aluksi agentuuriliikkeenä ja vuodesta 1998 maahantuojana. Satojen laatutuotteiden valikoimaamme nautitaan kattavasti ympäri Suomen yli 2800 ravintolassa.

Yhteistyökumppaneinamme ovat maailman suurimmat ja tunnetuimmat alkoholi- ja viiniyhtiöt kuten Diageo, joka omistaa trendikkään Baileys Original Irish Cream –liköörin lisäksi useita tunnettuja vodka-, viski- ja ginimerkkejä.  Tuomme maahan myös CDG Internationalin valmistamia, Suomen johtavia konjakkeja ja brandyjä sekä ranskalaisiin huippusamppanjoihin lukeutuvaa Lansonia.

Laajaan, mutta tarkkaan harkittuun valikoimaamme kuuluu myös Suomen suosituimpiin kuuluva punaviini J.P. Chenet sekä maailman suurimman kuohuviinivalmistajan Freixenetin viinejä, muun muassa maamme myydyin kuohuviini Freixenet Carta Nevada.

Valikoiman lisäksi ylivoimaisia vahvuuksiamme ovat kiinteä yhteistyö Hartwallin logistiikkaverkoston kanssa sekä maanlaajuinen, ammattitaitoinen myyntikenttämme. Tilaukset ja toimitukset onnistuvat käden käänteessä mistä tahansa päin Suomea näppärän Juomanettimme kautta.

www.hartwa-trade.fi


Royal Unibrew

Royal Unibrew (myöhemmin RU) valmistaa, markkinoi, myy ja jakelee laadukkaita juomia keskittyen vahvoihin brändeihin oluissa, virvoitusjuomissa, kivennäisvesissä ja hedelmämehuissa. Yhtiö on johtavassa markkina-asemassa useilla markkinoilla Pohjois- ja Länsi-Euroopassa, kuten Tanskassa, Saksassa, Italiassa, Liettuassa ja Latviassa sekä kansainvälisesti mallasjuomamarkkinoilla.
RU on Tanskan toiseksi suurin juoma-alan yritys, ja sillä on useita vahvoja brändejä kuten Royal, Faxe Premium, Vitamalt ja Cido.
Vuonna 2013 RU osti Hartwallin. Baltian maissa RU:lla on merkittävä markkinaosuus johtavien juoma-alan yritysten joukossa. Italiassa RU on yksi markkinajohtajista premium-oluiden tuoteryhmässä Ceres Strong Ale -brändillä.
Vuonna 2014 Royal Unibrew -konsernin liikevaihto oli 811 miljoonaa euroa ja se myi 9,0 miljoonaa hehtolitraa olutta, mallasjuomia ja virvoitusjuomia.
Yrityksen kotipaikka on Tanskan Faxe ja sillä on noin 2 300 työntekijää.
Lue lisää osoitteesta www.royalunibrew.com


Hartwall

Hartwall on juoma-alan kasvava suunnannäyttäjä. Valmistamme suomalaisten rakastamia juomia arkeen ja juhlaan. Hartwallin tuotevalikoimaan kuuluu vesiä, virvoitusjuomia, erikoisjuomia, oluita, siidereitä ja long drink -juomia sekä tytäryhtiö Hartwa-Traden kautta viinejä ja muita alkoholijuomia.

Hartwallin tunnetuimmat tuotemerkit ovat Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Lapin Kulta, Karjala ja Hartwall Original Long Drink. Olemme myös Heineken ja Pepsi -brändien yhteistyökumppani Suomessa.

Hartwallin moderni tuotantolaitos sijaitsee Lahdessa, lähdevesipullottamo Karijoella ja pääkonttori Helsingissä. Rakastettujen klassikoiden ja innovatiivisten uutuuksien parissa työskentelee 700 hartwallilaista, välillisesti työllistämme Suomessa 11 000 ihmistä.

Olemme osa tanskalaista Royal Unibrew -konsernia.

Edistämme vastuullista juomakulttuuria. Toimimme aktiivisesti ympäristön hyväksi ja korostamme lähituotantoa. Ilman Hartwallia Suomi olisi kuivempi paikka elää.

POINT on Hartwallin sidosryhmälehti, joka ilmestyy 2 kertaa vuodessa.

TUTUSTU POINTIIN!


Ideafoorumi

Päästä ideasi lentoon!

Hartwallin Ideafoorumi kaipaa juuri sinun ideoitasi. Kerro, millaisia uudenlaisia ja innovatiivisia tuotteita tai palveluratkaisuja meiltä kaipaat. Mitä voisimme tehdä toisin, mitä kokonaan uutta voisimme tarjota, mitä markkinoilta puuttuu, entä kuinka voisimme palvella juuri sinua paremmin?

Ideasi voi olla miten mielikuvituksellinen tahansa, jos vain itse uskot siihen: uudentyyppinen juoma tai muu tuotemerkkeihimme liittyvä tuote, pakkaus tai vaikka markkinointi-idea. Tai jotain aivan muuta.

Kiitos ideastasi!

Ideafoorumin lomakkeeseen »