Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Upean tyylikäs jouludrinkki: raikas ja kupliva joulu-spritz

Onko sinullakin haussa hyvä jouludrinkki? Takuutoimiva juhlajuoma on jouluinen spritz, jossa maistuvat proseccon seuralaisina karpalo ja appelsiini. Joulu-spritz sopii niin alkumaljaksi kuin seurustelujuomaksi.

Jos kesän suosikkidrinkkisi on italialainen raikas spritz, tämä kupliva, jouluinen drinkki tulee olemaan talvikauden lempparisi. Joulu-spritz syntyy, kun kuohuvaan proseccoon lisätään karpalomehua ja soodaa. Jouluversio maustetaan appelsiinilla, ja koristeeksi asetellaan karpaloita ja rosmariinia.

Kesäistä spritziä mukaileva jouludrinkki sopii niin pikkujoulujen seurustelujuomaksi kuin aaton alkumaljaksi. Drinkki ei ole liian makea, vaan toimii kivana raikastuksena jouluruokien ohessa. Raikas drinkki sopii myös muihin talven juhlahetkiin.

Tarjoile jouluiset drinkit näyttävistä, jalallisista laseista. Pienelle porukalla juomat voi sekoittaa suoraan laseihin, isompi määrä on kätevä tehdä ensin yhtenä satsina lasikannuun ja annostella sitten tarjoilulaseihin.

Jouludrinkkien koristelu on helppoa: lisää jokaiseen lasiin appelsiinisiivu, jäisiä karpaloita ja tuuhea rosmariinin oksa. Halutessasi voit tehdä koristeeksi myös sokerihuurrettuja rosmariininoksakoristeita, katso ohje tästä. 

Joulu-spritzin ainekset

1 lasillinen

5 min

2 rkl karpalomehua

1 dl Mionetto Prosecco -kuohuviiniä

½ dl Hartwall Red Sodaa

1 appelsiiniviipale

1 rkl karpaloita (pakaste)

1 rosmariinin oksa

jäitä

 

Joulun_spritzer_vaaka_3-4.jpg

Ohje: Näin valmistat kuplivan jouludrinkin

  1. Kaada jalalliseen lasiin karpalomehu, prosecco ja sooda.
  2. Lisää jäitä, appelsiiniviipale ja karpaloita. Koristele rosmariinin oksalla.

 

Hartwall Red Sodan lähimmän jälleenmyyntipaikan ja saatavuuden löydät helposti kauppojen verkkosivuilta, esimerkiksi K-Ruoka -sivustolta!

Saatat pitää myös näistä