Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Kuplat lasissa kruunaavat juhlan

Katso vinkit kuohuviinin tarjoiluun

Trendit ja vinkit, Viinit, Sesongissa nyt, Viinitietoa
Pienellä ajatuksella kuohuviinin nauttimisesta saa entistä onnistuneemman elämyksen ja juoman parhaat puolet nousevat esiin. Oli kyseessä valmistujaisjuhlat tai kippistely kahden kesken, kannattaa muutama asia pitää mielessä. Poimi viisi vinkkiä ja onnistu kuohuviinin tarjoilussa!

  Lasissa pirskahteleva kuohuviini saa juhlatunnelmaa aikaan. Juhlien kuohuviinivalinnassa on hyvä noudattaa kultaista keskitietä eli kuohuvan olisi syytä miellyttää mahdollisimman monia. Valinnassa kannattaa luottaa yksinkertaisiin makuihin ja pieni makeus on paikallaan – se istuu useimpien mieltymyksiin. Jätä täysin rutikuivat kuohuvat toisiin hetkiin.

 1. Hanki juhlajuomat hyvissä ajoin
 2. Alkon kuohuviinivalikoima on mielettömän monipuolinen ja siihen on helppo tutustua verkossa. Verkkokaupassa saat myös eteesi kivijalkamyymälää laajemman valikoiman ja juhlajuomat on näppärä tilata omasta lähimyymälästä noudettaviksi. Tämä onnistuu ilman lisäkuluja.

 3. Varaa kuohuviiniä oikea määrä
 4. Hieman nolo homma on, jos alkumalja loppuu kesken. Kuohuviinistä saa taiottua maistuvaa boolia loppuiltaan, joten määrä kannattaa arvioida mieluummin piirun verran yläkanttiin. Laskelmia tehdessä on hyvä huomioida, että yhdestä pullosta riittää noin seitsemään lasilliseen. Muutama varapullo kannattaa ostaa jemmaan, koska huonolla tuurilla joukossa voi olla korkkivikainen yksilö.

 5. Tarjoa kuohuviini hyvin viilennettynä
 6. Kuohuviini on elementissään viileänä nautittuna. Paras kuohuviinin lämpötila on 6–8 °C. Älä suotta latista juhlafiilistä hailakan lämpimällä kuplivalla, vaan kurkkaa vinkit kuohuviinin nopeaan viilennykseen.

 7. Kaada kuohuviini lasiin juuri ennen tarjoilua
 8. Raikas ja kupliva kuohuviini on juhlien maukkaan aloituksen tae. Kerrankin on suotavaa jättää asioita viimehetkeen ja kaataa kuohuvia laseihin sitä mukaa, kuin vieraita saapuu. Ikävä tilanne on, jos kuohuviinit on kaadettu jo valmiiksi ja ne ehtivät väljähtymään ja lämpenemään ennen kippistelyä.

 9. Säilytä kuohuviini viileänä
 10. Mikäli kuohuviinit laitetaan juhlissa yleisesti esille, on ne syytä asetella coolereihin jäiden kera. Coolereista ei kannata ottaa paineita ja rennommissa juhlissa vaikka sinkkiämpärit toimivat oikein mallikkaasti. Jäissä odottelevat juomat ovat raikkaita vielä illallakin.

  Parhaat kuohuviinit valmistujaisiin

  Näyttävään pulloon sujahtanut juhlajuoma on sekä upea katseenvangitsija valmistujaisissa että oivallinen lahjaidea päivänsankarille. Onko valintasi kohokuvioinen lasipullo, suloisesti koristellut piccolot tai elegantti samppanja? Tutustu sesongin kuplivimpiin juomavinkkeihin ja löydä suositukset tärkeään päivään!

  Hempeän vaaleanpunainen Freixenet Italian Rosé Sparkling on raikkaan kupliva italialainen roseekuohuviini. Glerasta ja Pinot Noirista valmistettu viini on hedelmäinen sekä hennon marjainen. Freixenet Italian Roséssa on samaa tyyliä kuin proseccoissa, koska valmistukseen on käytetty 85 % Glera-rypäleitä. Tuoksu on vahvan hedelmäinen ja pehmeässä maussa löytyy vadelmaa, kypsää aprikoosia, persikkaa ja verigreippiä. Viini on täydellinen aperitiivi ja ylellinen juhlajuoma. Sen makupaletti sopii hyvin yhteen vähärasvaisen kalan, äyriäisten, antipastien ja salaattien kanssa. Upea kristallimainen pullo on tyylikäs tarjoiltava ja sopii erinomaisesti lahjaksi ja viemisiksi.

  12 98
  0.75L

  Freixenet Italian Rosé Sparkling Extra Dry

  Lue lisää

  Merkittävissä juhlissa saatetaan kohottaa malja klassisella samppanjalla. Arvostettu kuohuviini on myös oiva idea ojentaa lahjaksi. Maljasamppanjaksi on suositeltavaa valita hieman kevyempi ja raikkaampi tyylisuuntansa edustaja, kun puolestaan runsaammat ja paahteiset samppanjat kannattaa säästää toisiin hetkiin ruoan kanssa yhdistettäviksi.

  Pinot Noir -lajikkeesta valmistettu Bonnet Perle Rosée Champagne Brut tulee Etelä-Ranskasta, Les Riceysin kylästä. Samppanjaksi ihanan kevyt, marjaisa ja raikas Bonnet Perle Rosée on tuoksultaan punamarjainen ja moniuloitteinen. Viini nostettiin myös kategoriansa parhaaksi Helsingin Sanomien sokkotestissä ja se pokkasi ainoana täydet viisi tähteä tuomaristolta.

  47 98
  0.75L

  Bonnet Perle Rosée Champagne Brut

  AC Champagne

  Lue lisää
  11 79
  0.75L

  Veuve du Vernay Ice Rosé 75cl

  Lue lisää

  Ranskalainen Patriarche Pére et Fils aloitti kuohuviinien valmistuksen vuonna 1955. Talon silloinen johtaja André Boisseaux päätti lähteä kilpailemaan samppanjaa vastaan tarjoamalla ihmisille edullisen, mutta silti elegantin kuohuviinivaihtoehdon. Syntyi Veuve du Vernay -tuotemerkki, jonka alta löytyy kuohuviinivaihtoehtoja eri makeusasteilla sekä eri kokoisissa pulloissa.

  Veuve du Vernay Ice Rosé on puolimakea ja väriltään kauniin vaaleanpunainen. Se valmistetaan Ranskassa punaisista Syrah-, Grenach- ja Cincault-lajikkeista. Maussa voi aistia punaisia marjoja, kuten vadelmaa ja mansikkaa, sekä hentoa mausteisuutta.

  Rieslingistä valmistetut valkoviinit ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten sydämissä. Tästä hienona jatkumona tunnettuutta valtaavat suosikkilajikkeesta valmistetut ihanan raikkaat kuohuviinit. Hans Baer Riesling Sekt on sopivan hapokas, omenainen ja raikas. Viini tulee Saksan Rheinhessenistä, jossa Rieslingillä on ihanteellisen viileät kasvuolosuhteet, jotta rypäleen luontainen hapokkuus pääsee esiin.

  Monien rakastamat Hans Baer -viinit edustavat saksalaisia, valikoituja laatuviinejä, jotka ovat lähteneet Rheinhessenistä matkalle ympäri maailmaa.

  11 98
  0.75L

  Hans Baer Riesling Sekt

  Qualitätswein Rheinhessen

  Lue lisää
  2 38
  0.2L

  Henkell Alcoholfree Sparkling Blanc piccolo 20cl

  Lue lisää

  Henkellin alkoholiton kuohuviini on valmistettu kuten alkoholillinenkin, jonka jälkeen siitä on tislattu tyhjiömenetelmällä alkoholi pois. Näin viini säilyttää luonteikkuutensa parhaalla mahdollisella tavalla. Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc on makean raikas yhdistelmä sitruksisuutta ja hedelmäisyyttä. Viini on maukas kokonaisuus, joka sopii niin alkumaljaksi kuin jälkiruokien makupariksi.

  Vinkki! Kietaise narulla pienten piccolo-pullojen ympärille pilli ja kauniit kukat – juhlava koristelu käy käden käänteessä! Piccoloita voi asettaa hyvin tarjolle myös ympäri juhlapaikkaa, jolloin vieraat voivat vaivattomasti nauttia kuplivasta päivän edetessä.